به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شعبه شرق آسیا، فرید فخرالدین، مشاور معاون وزیر امور دینی اندونزی در دیدار با رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با اظهار علاقه به ایران اسلامی، شهر مقدس قم را مرکز اسلام حقیقی معرفی و اظهار کرد: همانطور که در رساله دکتری خود اثبات کردم، مردم مسلمان اندونزی در آغاز ورود اسلام، از نظر فرهنگی شیعه بودهاند نه از نظر عقیدتی.
وی تأکید کرد: نخستین کسانی که اسلام را به این منطقه آوردهاند، مسلمانانی از سرزمین پارس بودهاند.
وی با اشاره به فعالیتهای مرکز مطالعات قرآنی متعلق به قریش شهاب، مفسر بزرگ قرآن کریم در اندونزی گفت: در این مرکز دو کار عمده انجام میشود؛ اول اینکه دانشجویان فوق لیسانس و دکتری به مدت شش ماه در این مرکز به تحقیق و بررسی میپردازند و با مطالعه پایاننامه خود را تکمیل میکنند و حمایتهای مالی نیز به این دانشجویان صورت میگیرد.
استاد مرکز مطالعات قرآنی در ادامه افزود: هر شش ماه، 30 دانشجو وارد این مرکز میشوند. کار عمده دیگری که در این مرکز انجام میشود، اینکه حافظانی از سراسر اندونزی جهت گذراندن دروس قرآنی و یادگیری مهارتهای زندگی و نحوه انجام فعالیتهای اقتصادی طبق تعالیم قرآنی به این مرکز میآیند و دورههایی را میگذرانند که البته پیششرط این دورهها، حفظ کل قرآن است. این دوره نیز شش ماهه بوده و تاکنون 9 دوره برگزار شده است. بسیاری از افرادی که این دورهها را به اتمام رساندهاند، به عنوان مبلغ به سراسر اندونزی اعزام میشوند.
در ادامه رایزن فرهنگی ایران، بر تعمیق روابط قرآنی میان دو کشور و همچنین گسترش همکاریهای علمی، دینی و پژوهشی تأکید کرد.
در پایان مقرر شد، نشست تخصصی با عنوان «روش تفسیری علامه طباطبایی در المیزان» همراه با تقدیر از زحمات قرآنی قریش شهاب، مفسر بزرگ قرآن کریم در اندونزی برگزار شود.