کد خبر: 1368984
تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۷
حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی:

امام(ره) با تجربه تاریخ معاصر ماه‌های قبل از پیروزی انقلاب را مدیریت کرد

گروه سیاسی: نوه بنیانگذار کبیر انقلاب در مراسم گرامیداشت 12 بهمن در فرودگاه مهرآباد تهران، یادآور شد که امام ماه‌های آخر منتهی به پیروزی انقلاب را با تجربه تاریخ معاصر ایران مدیریت کرد.


به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآنی (ایکنا)، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی، تولیت حرم مطهر امام خمینی(ره)، امروز، 12 بهمن‌، در مراسم بزرگداشت سالروز ورود تاریخی امام به کشور که در فرودگاه مهرآباد تهران برگزار شد، در سخنانی گفت: اتفاق روز 12 بهمن سال 57 از جهات عدیده‌ای اهمیت دارد که یکی از آن جهات تغییر یک نظام سیاسی فاسد به یک نظم اجتماعی نوین است که در این مورد سخن زیاد گفته شده است.



وی افزود: اما یک بُعد دیگر نقش مدیریتی امام(ره) در ماه‌های آخر منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی است که یک رخداد شتابان همراه با بازیگران بسیار زیاد بود.



حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی، رژیم شاهنشاهی و قدرت‌های حامی او به ویژه اردوگاه‌های شرق و غرب، ارتش، صنعت نفت، احزاب، گروه‌ها و جبهه‌ها را بخشی از این بازیگران متعدد برشمرد و گفت: صحنه آن روزها به مثابه ارکستر سمفونی با نوازندگان بسیاری است که هر کدام ساز خود را می‌زند.



وی با طرح این پرسش‌هایی مبنی بر اینکه امام چگونه این صحنه را مدیریت کرد؟ چگونه ارتش را مخاطب قرار می‌دهد؟ تصریح کرد: او به مردم دستور می‌دهد که با ارتش با مهر و عطوفت رفتار کنند و به  سربازان ارتش گل هدیه بدهند، این چنین میان مردم و ارتش ارتباط عاطفی ایجاد می‌کند.



نوه امام اضافه کرد: سؤال این است که مدیریت این حادثه که با سرعت بالا و در عرض چهار الی پنج ماه رخ داد، در کدام دانشگاه به امام تعلیم داده شد؟ پاسخ این است که امام تجربه تاریخ معاصر را از نزدیک در ذهن داشت؛ در تاریخ مشروطیت اشتباهات تک تک بازیگران جلوی دید امام بود و همچنین ایشان حوادث شهریور سال 1320 و پس از آن را به دقت رصد کرده بود و دیده بود که چگونه اختلاف عمیق در نهضت نفت در عرض دو یا سه روز یک نهضت را از بین می‌برد.



فرزند یادگار امام(ره) گفت: تصمیم بزرگ را کسی می‌تواند اتخاذ کند که یک عمر برای خدا کار کرده باشد. خیلی از ما وقتی مصیبتی به ما وارد می‌شود به سوی خدا می‌رویم؛ اگر انسان عمری به قواعد اخلاقی وفادار بود آن وقت می‌تواند در زمان نیاز از خداوند کمک بگیرد.



حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی ادامه داد: اگر درد، لحظه‌ای به سراغ ما آمد، سرمایه‌ای نداریم که خرج درمان آن بکنیم لذا باید عمری اخلاقی زندگی کنیم تا سرمایه‌ای داشته باشیم که با آن معامله بکنیم.



تولیت حرم مطهر امام(ره) تصریح کرد: برای توصیف مدیریت امام(ره) باید از تعارف‌ها بگذریم؛ مدیریت امام(ره) خیلی حساب‌شده است و هرگاه مشاهد می‌کند که مسیر انقلاب در حال منحرف‌شدن است بسان راننده‌ای فرمان را راست می‌کند.



وی با اشاره به تعبیر امام(ره) در مورد رمز پیروزی و بقای ملت ایران گفت: اتکا به خدا و وحدت کلمه دو رمز پیروزی است و هر کس دل در گرو انقلاب دارد باید در این مسیر گام بردارد.



حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی ادامه داد: نباید جامعه را چند پاره کنیم و ضروری است با اتکا به خدا، سرمایه‌اندوزی از مناجات شبانه و مددگیری از انفاس قدسی اهل بیت(ع) همانند امام(ره) حرکت کنیم.



وی با تاکید بر اینکه اگر دل‌های مردم به‌هم گره نمی‌خورد انقلاب پیروز نمی‌شد، گفت: در ایام پیروزی انقلاب به دستور ارتشبد قره‌باغی، لشکر زنجان به سوی تهران حرکت کرد اما بیش از دو کیلومتر نتوانست به سمت تهران حرکت کند زیرا مردم با وسایل نقلیه و دام و احشام خود مسیر تهران را بستند و لشکر متوقف ماند.

captcha