پرویز حاصلی، هنرمند نگارگر در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: هنرهای تجسمی در همه رشتهها و شاخههای خود قرابت دیرینهای با فرهنگ سنتی و دیرینه ایرانی داشته و دارند و بسیاری از آنها با باورهای دینی مردم نیز عجین شدهاند.
وی ادامه داد: در این عرصه بیش از سایر رشتههای هنری این نگارگری و خوشنویسی است که توانستهاند دریچهای مثبت و مؤثر را در پرورش و هدایت افکار و اندیشه دینی و باورهای اعتقادی بگشایند همچنانکه به ویژه تأثیر خط و خطاطی در این مقوله با بررسی اجمالی تاریخ هنر بیبدیل است.
حاصلی تصریح کرد: در این عصر و زمان بیش از هر چیز دیگر شناخت درست و فراگیر ظرفیتهای این دو هنر ناب ایرانی و اسلامی است که در اولویت قرار دارد و در این راستا هیچ راهکاری مؤثرتر از بازتاب مطلوب خلق این آثار و عرضه مناسب آن به مخاطب و علاقهمندان اهمیت ندارد.
این هنرمند نگارگرد در ادامه گفت: حلقه واسط به منظور این معرفی تام و تمام از همه ابعاد و ظرفیتهای موجود در خوشنویسی و نگارگری، رسانهها هستند که البته محدود به رسانههای دیداری و شنیداری نمیشوند بلکه باید رسانههای مکتوب نیز به میدان آمده و نقش سازنده خود را در نشر تأثیر ژرف نگارگری و خوشنویسی در هنر ایرانی و اسلامی ایفا کنند.
وی ادامه داد: ناشران کتاب، مجلات و جراید و خبرگزاریها باید با پرداخت مؤثر به ویژگیهای منحصر به فرد هنر خوشنویسی و نگارگری به عنوان هنر ناب و اصیل ایرانی در جهت معرفی عمیق و اصولی آن همت گمارند.
حاصلی در پایان گفت: از آنجا که در روزهای برگزاری ششمین جشنواره «تجسمی فجر» هستیم باید مسئولان جشنواره نیز علاوه بر فضای رقابتی ، شرایطی را نیز فراهم نمایند که هنرمندان خوشنویس و نگارگر بتوانند به شکل مستقیم به عرضه محصولات خود پرداخته تا علاوه بر حذف واسطهها چرخه اقتصادی این هنر نیز به عنوان پشتوانه اصلی آن پر رونق تر از گذشته در گردش باشد.
یادآور میشود، ششمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر هماکنون به دبیری سیدعباس میرهاشمی در حال برگزاری است.