کد خبر: 1370780
تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۹
لاریجانی خبر داد:

اختصاص 10 هزار میلیارد تومان از درآمد هدفمندی یارانه‌ها به بخش سلامت

گروه سلامت: رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش حجم نیازهای مردم برای تأمین سلامت اظهار امیدواری کرد که از درآمد اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها حدود 10 هزار میلیارد تومان به بخش سلامت اختصاص پیدا کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) علی ریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در پانزدهمین جشنواره ابن سینا که امروز در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد طی سخنانی حوزه سلامت را جزو مسائل رکنی جامعه دانست و گفت: امروز وضعیت نیروهای متخصص در علم طب با 30 سال گذشته بسیار متفاوت است، در گذشته این چنین حجم عظیم اساتید در رشته طب وجود نداشت به نحوی که پزشکان فراوانی از سایر کشورها برای درمان مردم ایران می‌آمدند.
لاریجانی ادامه داد: در خصوص وضعیت بودجه حوزه درمان و سلامت در کشور حرکت‌های خوبی صورت گرفته ولی با شرایط ایده‌آل و در مقایسه با کشورهای پیشرفته که هزینه برای سلامت می‌تواند پشتوانه باشد، همچنان فاصله داریم، ما باید از طریق اصلاح قیمت حامل‌های انرژی، مسائل حوزه سلامت را اصلاح کنیم. قانون این الزم را به ما کرده اما محقق نشده است.

حجم نیازهای مردم برای تامین سلامت زیاد است
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در حال حاضر حجم نیازهای مردم برای تامین سلامت زیاد است، تصریح کرد: در بسیاری از کشورها بیمه‌ها به شکلی عمل می‌کنند که این مسائل را تامین می‌کنند اما سیستم بیمه‌ای ما متمرکز و جدای از وزارت بهداشت است و دائما نزاع بین وزارتخانه‌های رفاه و بهداشت وجود داشته است.
وی یادآور شد: چندی پیش که سیاست‌های کلان نظام سلامت در مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح مورد بحث و بررسی قرار گرفت این موضوع مطرح شد که بیمه‌های مربوط به درمان باید به وزارت بهداشت متصل شود که این مسلئه مورد تصویب قرار گرفت و پس از ابلاغ مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.
لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه در دولت قبلی سهم درآمد حاصل از هدفمندی یارانه‌ها به بخش درمان و تولید به خوبی اختصاص نیافته بود، اضافه کرد: بحمدالله در دولت فعلی تاکید ویژه‌ای بر روی این موضوع وجود دارد که امیدواریم از درآمد اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها حدود 10 هزار میلیارد تومان را به بخش سلامت اختصاص بدهیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: از سوی دیگر در بودجه فعلی یک درصد از مالیات بر ارزش افزایش پیدا کرده که شامل سه هزار میلیارد تومان است و مقرر شده تا به بخش سلامت اختصاص پیدا کند که مطمئنا با افزایش بودجه حوزه سلامت از سوی دولت، درآمد حاصل از هدفمندی یارانه‌ها و نیز این رقم سه هزار میلیاردی جایگاه حوزه سلامت را به شرایط مناسب و دقیقی برساند تا طبق تاکیدات مقام معظم رهبری مردم دیگر دغدغه‌ای به جز رنج بیماری خود نداشته باشند.
وی همچنین به حجم گسترده‌ای از پروژه‌‌های در کشور اشاره کرد که کلنگ آن‌ها زده شده ولی تنها درصد کمی از آن رشد کرده است و گفت: 400 هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی در کشور وجود دارد که تا حدی رشد کرده ولی با بودجه‌های فعلی 40 تا 50 سال اتمام آن‌ها زمان نیاز دارد.
لاریجانی افزود: دولت فعلی نیز بودجه‌ای را به سمت پروژه‌ها برده که بیش از 80 درصد آن تکمیل شده که رقمی در حدود 16 هزار میلیارد تومان است ولی ما نیاز به 400 هزار میلیارد تومان داریم که تنها برون رفت از وضع فعلی واگذاری این طرح‌ها به بخش خصوصی است،‌ پروژه‌های نیز در اختیار وزارت بهداشت است که تا حدممکن آن‌‌ها را در اختیار اطبا بگذاریم تا کسانی که می‌توانند به سرمایه گذاری در این بخش بپردازند این بخش‌ها را تکمیل کنند.ما نیز موظفیم تا تسهیلات مناسبی را در سیستم بانکی برای این افراد ایجاد و اختیار قانونی واگذاری این طرح‌ها را به دولت بدهیم.

captcha