حجتالاسلام والمسلمین علیاکبر منظوری، استاد حوزه و نویسنده کتب دینی در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به تبلیغ دین در فضای مجازی گفت: اگر قصد داریم دینمان را به کمک فضای مجازی به گوش جهانیان برسانیم باید کار و فعالیت بیشتری در این زمینه داشته باشیم . دین را منحصر به نماز جماعت و روضه خواندن نباید بدانیم.
مبلغان برای تبلیغ از ابزار جدید استفاده کنند
وی افزود: شرایط حساس امروز، جهان و علم پیشرفت کرده است و دیگر مانند گذشته نیست که برای انتقال پیام مشکلی وجود داشته باشد. ارتباطات امروزه با توجه به استفاده از ابزار جدید مانند فضای مجازی بسیار راحت شده است و مبلغان جهت تبلیغ باید از ابزار جدید فناوری در این راه استفاده کنند و با آن همسو باشند.
شیوههای پیامرسانی؛ نیازمند نگرش جدید
این استاد حوزه تأکید کرد: باید آنهایی که میخواهند دین را به گوش مردم برسانند در این زمینه تلاش بیشتری کنند. اگر قصد انتقال پیام قرآن و دین را داریم باید در شیوههای پیامرسانی یک نگرش جدیدی صورت گیرد و نحوه انتقال پیام بهبود یابد.
منظوری ادامه داد: در روشهای تبلیغی که امروزه برای جذب جوانان مشاهده میشود، متأسفانه از روشهای کلیشهای و تکراری استفاده میکنند و انتظار دارند از همان مسیری که صد سال پیش، علما و بزرگان برای هدایت استفاده میکردند، از همان راه استفاده کنند.
در تبلیغ دین از امر کلیشهای بودن گذر کنیم
این محقق و نویسنده بیان کرد: باید گفت که این کارها و این شیوه تبلیغ و ترویج دیگر کارآمد نیست. زمانه هنگامی پیشرفت میکند که شخص مبلغ هم با آن پیشرفت کند. اگر میخواهیم جوانان از دین فرار نکنند، باید از امر کلیشهای بودن گذر کنیم و برنامههایمان را طبق موقعیت روز برنامهریزی و پیادهسازی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: بدون شک منبر، وعظ و خطابه یکی از شیوههای اصیل و مؤثر در تبلیغ دین است اما آیا در هر حال میتوان از این روشها استفاده کرد؟ آیا در مقابل همه افراد و اقشار این امر مفید خواهد بود؟ شاید برای پیرمردها مفید باشد اما یک جوان به این موارد اکتفا نمیکند.
از راه منبر نمیتوان همه مسائل را ارائه کرد
منظوری در ادامه به خبرنگار ایکنا گفت: جوان بیشتر بهدنبال جوابی برای پرسشهای خود، تحقیق و سوال و جواب است. از راه منبر نمیتوان همه این مسائل را ارائه کرد. باید از راه فضای مجازی وارد شد و آن خواستهها و تقاضاهایی را که آنها دارند، برآورده کنیم.
وی افزود: با توجه به تجارب سودمندی که مبلغان داشتهاند و راههای متعددی را برای تبلیغ دین استفاده کرده و به وجود آوردهاند، یکی از راههای مهم در این زمینه هم فضای مجازی است که باید مبلغان سعی بر این امر داشته باشند که از راه فضای مجازی بتوانند سایت و یا وبلاگی را در این راه ایجاد کنند.
هرکسی در حد توان فعالیت کند
منظوری تصریح کرد: باید هرکسی در حد توان خودش شعاری از شعارهای دین را در فضای مجازی منتشر کند و به گوش جوانها برساند تا در نهایت سبک زندگی اسلامی نه تنها در بین جوانان کشورمان، بلکه در بین دیگر ملل جهان پیاده شود.