کد خبر: 1371770
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۲:۳۲
رفیعی‌فر:

مراقبت از سلامت آگاهانه و ماهرانه می‌شود

گروه سلامت: مدیرکل آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه در تلاشیم تا مراقبت‌های فعلی از سلامت را آگاهانه و ماهرانه کنیم، گفت: برای تحقق این مقوله در حال طراحی ابزارهایی همچون راهنمای ملی خودمراقبتی برای خانواد‌ه‌ها هستیم.

شهرام رفیعی‌فر، مدیرکل آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با تاکید بر اینکه در تلاشیم تا مراقبت‌های فعلی را آگاهانه و ماهرانه کنیم، بیان کرد: برای تحقق این مقوله در حال طراحی ابزارهایی همچون راهنمای ملی خودمراقبتی برای خانواد‌ه‌ها هستیم که در اختیار تمامی خانواده‌های ایرانی قرار می‌گیرد و هر در خانواده یک سفیر سلامت تربیت می‌شود.
وی افزود: این وظیفه ماست که برای افزایش شاخصه‌های امید به زندگی، سال را به زندگی اضافه کنیم تا مردم طول عمر بیشتری داشته باشند ولی درصددیم وظیفه بزرگتری را آغاز کنیم و زندگی را به سال اضافه کنیم و کیفیت زندگی مردم را افزایش بدهیم.
رفیعی‌فر اضافه کرد: مجموعه وزارت بهداشت با چند صد هزار نیروی تخصصی پزشک، فوق تخصص، پرستار، ماما، دندانپزشک، داروساز و علوم آزمایشگاهی در تلاش برای تحقق سلامت مردم است ولی در تلاشیم تا 76 میلیون جمعیت کشور با توانمندی، آگاهی، مهارت و اعتماد به نفس، درگیر ارتقای سلامت شوند تا صحنه‌ای را رقم زنند که دیگر شاهد درد و فقر ناشی از بیماری نباشیم.
آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: برخی از مردم به ویژه طبقات پایین دست جامعه با بیمار شدن به زیر خطر فقر می‌روند و در چرخه فقر و فلاکت گیر می‌کنند و بیماری هم دست از سر آن‌ها بر نمی‌دارد.

سلامت با مردم و توسط آن‌ها اتفاق می‌افتد
وی ادامه داد: سابق بر این تاکید می‌کردیم که سلامت قرار است برای مردم اتفاق بیفتد ولی حال معتقدیم سلامت با مردم و توسط آن‌ها اتفاق می‌افتد و باید ارتباط موثری با مردم برقرار کنیم بنابراین آموزش سلامت همگانی و ارتقای سلامت نقش مثمرثمری دارد که امیدواریم با شعار سلامت در تمام خانه‌ها و سلامت در تمامی سیاست‌ها شرایطی را رقم بزنیم که خروجی آن افزایش کیفیت زندگی مردم باشد به ویژه در کشور ما که بخش زیادی از مردم بیماری اسیر فقیر می‌شوند.
رفیعی‌فر خاطرنشان کرد: بدین منظور افراد غیرماهر که تحصیلی در حوزه سلامت نداشته‌اند با مشورت نیروهای ماهر برای سلامت خود، خانواده، اطرافیان و همشهریان خود اقدام می‌کنند، ما معتقدیم که خودمراقبتی هم مشارکت فردی مردم را برای سلامت توسعه می‌دهد و هم باعث همیاری، همکاری، نو دوستی و کمک به کار خیر برای سلامت می‌شود، این مقوله رویکردی‌ست به جای درمان محوری صرف به جامعه و رویکرد مردم محور به سلامت.

captcha