جلیلوند، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در چین در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در خصوص ویژه برنامههای رایزنی فرهنگی برای دهه فجر گفت: این برنامهها در چند محور انجام میشود و امسال با توجه به تقارن این ایام با تعطیلات رسمی و عید بزرگ چین برنامههای دهه فجر با تأخیر برگزار خواهد شد.
برپایی ویژه برنامههای دهه فجر در دوبخش مخاطبان ایرانی و چینی
جلیلوند در ادامه افزود: یک بخش برنامهها برای ایرانیان مقیم چین است که با برگزاری میزگردها و جلساتی به تبیین اندیشههای امام خمینی(ره) و چگونگی شکلگیری این انقلاب و تداوم آن میپردازیم. بخش دیگر برنامهها برای مخاطبان چینی است که نشستهایی را با حضور اندیشمندان، اساتید، دانشجویان و اهل فرهنگ چین برگزار میکنیم و از محققان و پژوهشگران ایرانشناس چینی جهت سخنرانی و تشریح اندیشههای امام خمینی(ره) و پیام انقلاب اسلامی ایران دعوت میکنیم. در کنار این برنامهها نمایشگاه صنایع دستی و خوشنویسی نیز برپا میشود.
رایزن فرهنگی ایران تصریح کرد: این برنامهها از سوی رسانهها و خبرگزاریهای چینی بازتاب خوبی دارد و از این رسانهها جهت حضور در برنامهها دعوت به عمل میآوریم و با هدف نشر اندیشههای اعتدالی نظام جمهوری اسلامی ایران با رسانههای چین ارتباط خوبی داریم و در این راستا مصاحبههایی انجام میدهیم و به تبیین عوامل فرهنگی و اجتماعی مؤثر در تداوم انقلاب اسلامی ایران میپردازیم.
وی همچنین از دیگر برنامههای دهه فجر در چین را برپایی جشن ملی با عنوان «روز ملی» مطرح کرد که به همت سفارت ایران و مشارکت رایزنی فرهنگی برگزار میشود.
جلیلوند استقبال مردم چین از نشستهای دهه فجر را در سالهای گذشته بسیار خوب توصیف کرد و گفت: بیشتر مخاطبان این برنامهها جوانان چینی هستند که علاقمند به آشنایی با ایران و همچنین اندیشههای انقلاب اسلامی هستند.
برنامههای دهه فجر با محوریت «جهان؛ علیه خشونت وافراطیگری»
وی در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به سخنرانی دکتر روحانی، رئیسجمهور کشورمان در سازمان ملل با عنوان «جهان؛ علیه خشونت و افراطیگری» که به تصویب سازمان ملل رسید، برنامههای دهه فجر امسال با این رویکرد خواهد بود و سخنرانان در نشستها رویکرد اعتدالی نظام جمهوری اسلامی ایران را تبیین میکنند.
رایزن فرهنگی ایران تأکید کرد: وظیفه رایزنی فرهنگی است که اندیشه اعتدالی اسلام را منتشر و معرفی کند و جهان آماده پذیرش این اندیشه و مبارزه با افراطگری است که حذف دیگران را عامل بقای خویش میداند.
وی یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران همیشه قربانی این افراطگریها و خشونتها بوده و ترور اندیشمندان و دانشمندان ما به خصوص در موضوع هستهای نشان از این واقعیت دارد و امروز که ایران داعیه مبارزه با خشونت را دارد، این داعیه به حق و بهجاست و مورد پذیرش افکار عمومی دنیا است.
خمیر مایه تفکر اسلامی در چین، اعتدالی است
جلیلوند در ادامه اظهار کرد: خمیر مایه تفکر اسلام در چین اعتدال است و با نگاهی به ورود اسلام در چین میبینیم که ایرانیان نقش عمدهای در ورود اسلام به چین دارند که بازرگانان مسلمان ایرانی با ورود به این سرزمین اسلام را به تدریج منتشر کردند و منشأ اثرات و برکات خیری در چین بودند و مردم این سرزمین خاطره خوشی از حضور ایرانیان در ذهن دارند و زمینه پذیرش این رویکرد اعتدالی و نفی خشونت و افراط گری در مردم چین وجود دارد.
وی در خصوص شناخت مردم چین نسبت به امام خمینی(ره) گفت: شخصیت حضرت امام(ره) محدود به جغرافیای ایران نیست و در چین نیز محققین این کشور حضرت امام را در کنار سایر شخصیتهای تاریخساز جهان محترم میشمارند و دیدگاه بسیار مثبتی از حضرت امام دارند و اندیشه امام راحل را اندیشهای مبتنی بر اسلام رحمانی و اعتدالی میدانند و شعار امام که وحدت مسلمین و برابری و برادری تمام انسانها بود، مورد پذیرش مردم این سرزمین است.
جلیلوند در پایان گفت: مردم ایران شناخت و درک درستی از مسلمانان چین ندارند و رسانهها میتوانند نقش مؤثری در ایجاد شناخت و معرفی بهتر این مسلمانان ایفا کنند و در این سرزمین تجلی اسلام و قرآن را در هنر مردمان میتوان بهخوبی مشاهده کرد؛ بهکارگیری آیات قرآن در معماری مساجد در خوشنویسی و صنایع دستی چین از این موارد است.