کد خبر: 1372279
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۰
صدیق تأکید کرد:

نقش فراموش‌شده برخی دستگاه‌های فرهنگی در خصوص عشایر

گروه اجتماعی: رئیس سازمان امور عشایری کشور گفت‌: عشایر، مردم غیور و خلاق هستند و باید در مسائل دینی و فرهنگی نیز در رده بالایی قرار گیرند و این مهم برعهده همه دستگاه‌های فرهنگی و دینی است.

جهانشاه صدیق، رئیس سازمان امور عشایری کشور در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: برای اینکه بتوانیم به جامعه عشایر خدمات فرهنگی و دینی ارائه دهیم تنها سازمان عشایر مسئولیت ندارد بلکه همه نهادها و دستگاه‌های اجرایی کشور موظف هستند خدمات شایسته‌ای را به این قشر از جامعه ارائه کنند.

وی افزود: نهادهای فرهنگی و دینی همان خدماتی را که در شهر‌ها و روستاها ارائه می‌کنند موظف هستند به جامعه عشایر هم ارائه دهند.

صدیق خاطر نشان کرد: ما در سازمان امور عشایری نیازهای فرهنگی و دینی جامعه عشایری را به دستگاه‌های مربوطه منعکس می‌کنیم و توقع داریم با توجه به کمبود خدمات در بخش عشایری دستگاه‌های مربوطه خدمات بهتری را با برنامه‌ریزی و به شکل مدون اجرایی کنند.

برگزاری نشست‌های مذهبی و کلاس‌های نهضت سوادآموزی

رئیس سازمان عشایری کشور اظهار کرد: در حکومت اسلامی اولین وظیفه اقامه نماز و ترویج دین خدا و پرداختن به مسائل دینی است که باید در تمام سطوح رشد پیدا کند و نباید فراموش کنیم که عشایر، مردم غیور و خلاق هستند و باید در مسائل دینی و فرهنگی نیز در رده بالایی قرار گیرند.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه عشایر به صورت فصلی ساکن می‌شوند و نمی‌توانند از نعمت مسجد و محافل دینی برخوردار شوند، بایستی سلسله نشست‌های مذهبی و کلاس‌های نهضت سوادآموزی برای آنان برگزار شود.

موسسات عشایری و یاری رساندن به امور عشایر

به گفته این مقام مسئول امور عشایری، عشایر 1.7 جمعیت کل کشور را تشکیل می‌دهند و این در حالی است که سهم اعتبارات جاری و هزینه‌ای این بخش ناچیز و معادل یک دهم درصد از کل اعتبارات کشور است.

وی اشاره به فعالیت‌های موسسات عشایری در خصوص یاری رساندن به امور عشایر اظهار داشت: انتظار این است که مؤسسه‌های عشایری با هماهنگی، همفکری و همکاری به صورت منجسم و با بهره‌گیری از منابع غنی دینی و ملی، وظیفه خود را در خصوص هدایت و حمایت از امور دینی عشایر به نحو مطلوب و شایسته انجام دهند.

حفظ و تقویت شاخصه‌های مثبت وآداب ارزشی عشایر

رئیس سازمان عشایری کشور خواستار شد: مسئولان فرهنگی کشور برای حفظ و تقویت، ترویج و تعمیق شاخصه‌های مثبت و آداب ارزشی عشایر اقدام به برنامه‌ریزی بلندمدت کرده و با بهره‌گیری از ظرفیت‌های انسان‌های متدین، متفکر، علمای جامعه ولایت‌مدار عشایر، ظرفیت بالای فرهنگی و دینی عشایر را توسعه دهند.

صدیق با اشاره به نقش رسانه‌ها در رفع مشکلات عشایر گفت: اگر مشکلات عشایر رسانه‌ای شود و موج رسانه‌ای خوبی در این زمینه صورت گیرد، قطعا مشکلات عشایر حل خواهد شد.

captcha