رحیم مخدومی، دبیر ششمین جایزه ادبی «یوسف» در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، از اتمام داوریهای این جشنواره خبر داد و اظهار کرد: به احتمال زیاد مراسم اختتامیه این جشنواره، روز آخر بهمن برگزار میشود.
برگزاری اختتامیه در 30 بهمن
وی همچنین از برگزاری نشستی رسانهای پیش از برگزاری آئین اختتامیه خبر داد و گفت: در این دوره از جشنواره که در دو بخش کتابهای منتشر شده و تک داستانها برگزار میشود، هفتاد کتاب با پانصد و پنجاه داستان در بخش تکداستان و در بخش داستانهای ارسالی هزار و شصت اثر از پانصد و پنج نویسنده به دبیرخانه ارسال شده است.
شاهد تفاوت کیفی در آثار نیستیم
مخدومی در بخش دیگری از سخنان خود به تفاوتهای این دوره از جشنواره با دورههای پیشین پرداخت و افزود: آثار این دوره به لحاظ کمی سیر صعودی داشته است، اما در حوزه کیفیت، تغییر محسوسی را شاهد نیستیم؛ چراکه طبق گفته داوران بخشهای گوناگون، نقاط قوت و ضعف دورههای پیشین کماکان در آثار این دوره نیز وجود دارد.
دبیر ششمین جایزه ادبی «یوسف» در بخش دیگری از سخنان خود به اهداف برگزاری این جشنواره پرداخت و تصریح کرد: یکی از اهداف برگزاری این جشنواره شناسایی استعدادها است که طبیعتاً برای تحقق این هدف، جایزه ادبی «یوسف» به ترغیب نوقلمان میپردازد تا با نوشتن برای دفاع مقدس، هم با فرهنگ غنی دفاع مقدس و هم با داستاننویسی آشنا شوند و با این شیوه، زمینههای پرورش نویسندههای تازهنفس به وجود میآید.
داوران امروز، نوقلمان دیروز جشنواره هستند
وی در تشریح برخی نتایج این جشنواره گفت: در تبیین نتایج محسوس این جایزه ادبی، توجه به این نکته ضرورت دارد که امروز برخی از اعضای هیئت داوران را نویسندگانی تشکیل میدهند که روزی به عنوان نوقلم در همین جایزه ادبی شرکت کردند و در آن صاحب رتبه شدند.
مخدومی در تشریح سایر اهداف این جشنواره ادامه داد: دیگر اهداف این جایزه ادبی را میتوان در توجه دادن جامعه به داستان کوتاه و فرهنگ دفاع مقدس جستوجو کرد. همچنین در این جشنواره از نویسندگان وفادار به فرهنگ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تقدیر میشود. در این راستا نیازی نیست که پیشکسوتان، خود اقدام به شرکت در این جشنواره کنند، بلکه دبیرخانه جشنواره خود به سراغ آثار آنان میرود.
دبیر جایزه یوسف در بخش دیگری از سخنان خود به برخی ریزشها در حوزه نویسندگی آثار دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: این نگرانی که افراد با بیتجربگی وارد حوزه نویسندگی دفاع مقدس میشوند و پس از کسب نام و شهرت برای خود به سراغ حوزههای دیگر میروند، به هیچوجه وجود ندارد.
«نوقلم» بودن به معنی ناتوانی نیست
وی در تشریح سخنان خود گفت: واژه «نوقلم» و «نوقلمان» که درباره برخی از شرکتکنندگان این جشنواره از آنها استفاده میشود به معنی دوری شرکتکنندگان از اصول نویسندگی نیست و هنر جشنواره سوق دادن این استعدادها به سمت فرهنگ غنی دفاع مقدس است.
علاقهمندی در پرداختن به حوزه دفاع مقدس، سبب ماندگاری آثار است
مخدومی ادامه داد: زمانی که یک نویسنده در حوزه دفاع مقدس رشد میکند و صاحب نام میشود، دو اتفاق دیگر باید با آن همراه شود؛ اولاً نویسنده خود را ملزم به حفظ رتبه در حوزه دفاع مقدس میکند و اجازه نمیدهد سطح آثارش تنزل پیدا کند و دوم آنکه نویسندهای که با علاقه وارد این حوزه میشود، در این حوزه ماندگار خواهد شد.
دبیر ششمین جایزه ادبی «یوسف» گفت: البته در این عرصه ریزش هم وجود دارد. به این معنی که بعضی افراد این عرصه را آزموده و در ادامه به سمت دیگری کشیده شدهاند، اما نکته مهم آن است که رویشهای این عرصه از ریزشهای آن بیشتر است. همچنین یکی از وظایف مهم جشنوارهها را باید در حفظ ارتباط با شرکتکنندگان در آن تعریف کرد.