جهانشاه صدیق، رئیس سازمان امور عشایری کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: تفاهمنامه تشکیل کانونهای عشایری بین سازمان جوانان هلال احمر و سازمان امور عشایری ایران به امضا رسید.
وی افزود: بر اساس آخرین آمارکسب شده از جمعیت عشایری کشور مشخص شد یک میلیون و 500 هزار نفر عشایر در کشور وجود دارد که این قشر زحمتکش از جامعه به دلیل زندگی در حال کوچ خود در برابر حوادث و بلایا شامل سیل، زلزله، برف، کولاک، ریزش کوه و بهمن بسیار دچار آسیب میشوند.
توانمندسازی و ارائه خدمات بهداشتی به عشایر
صدیق خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه جوامع عشایری بیشتر در حرکت هستند و دسترسی به آنها سخت است، توانمندسازی و ارائه خدمات بهداشتی این افراد میتواند کمک شایانی برای آنها در مقابله با حوادث و بلایا کند که این تفاهمنامه به دنبال رسیدن به این هدف است که خدمات خوبی به آنان ارائه دهیم.
رئیس سازمان امور عشایری اظهار کرد: ایجاد کانونهای عشایری منشا خیر و برکات برای جوامع عشایری است که با کمک سازمان هلال احمر راهاندازی خواهد شد می توانند در تامین سلامت این قشر از جامعه موثر باشد.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه استعداد بسیار بالایی در زمینه یادگیری و توانمند شدن در بین جوامع عشایری کشور وجود دارد امیدواریم بعد از اجرای این تفاهم نامه و برنامههایی که از سوی هلال احمر اجرا خواهد شد از این پس شاهد کاهش آمار تلفات و بیماری در قشر عشایر کشور باشیم و این امر از مهمترین هدف این تفاهمنامه بوده است.
رئیس سازمان امور عشایری در ادامه بیان کرد: در این تفاهمنامه سازمان هلال احمر متعهد شد با برگزاری دورههای آموزشی برای عشایر آنان را در راه مقابله با تلفات ناشی از حوادث طبیعی و بروز بیماریهای شایع در عشایر توانمند کرده و از افراد شرکت کننده در این دورهها به عنوان نیروهای این جمعیت به خدماترسانی به روستاییان و عشایر استفاده کند.
وی در پایان گفت: اولین کانون عشایری 19 بهمن در خوزستان از سوی هلال احمر احداث و قرار بر این است در همه استانهایی که عشایر حضور دارند این کانون دایر و خدمات آموزشی و بهداشتی را به عشایر ارائه کند.