به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، سعید عزیزی، مدرس دانشگاه 21 بهمن در همایش «فاطمیون» که بهمناسبت سالروز وفات حضرت معصومه(س) برگزار شد به تشریح سبک زندگی اسلامی پرداخت.
این مدرس دانشگاه به اهمیت کنترل خشم در زندگی اشاره کرد و افزود: کسی اخلاق نیکو دارد که بتواند برخشم و عصبانیت خود غلبه کند.
عزیزی با بیان اینکه بسیاری از افراد جامعه عصبی هستند و با کمترین تحریک واکنش نشان میدهند اما خود متوجه نیستند، تصریح کرد: واکنشهای عصبی را میتوان به 9 مرحله سکوت و لبخند، سکوت همراه با تغییر چهره، گریه و یا ترک محل، فریاد، فحش و ناسزا، کوبش، پرتاب اشیا، خودزنی و تهاجم تقسیم کرد.
ترک محل دعوا؛ بهترین واکنش در زمان عصبانیت
عزیزی ترک محل را بهترین واکنش در زمان عصبانیت دانست و خاطر نشان کرد: کسی تعادل عصبی دارد که بتواند با سکوت محل را ترک کند و اینگونه بر خشم خود غلبه کند.
وی استرس، عوامل محیطی و عدم تناسب را از مهمترین عوامل ایجاد خشم در افراد عنوان کرد و گفت: فشار اقتصادی یکی از مهمترین دلایل ایجاد استرس و فشارهای عصبی در فرد است و آمارها نشان میدهد که پرخاشگری در محلههای فقیرنشین بیشتر است.
به گفته وی، برای کاهش فشارها باید در مادیات به پایین دست خود و در معنویات به بالادست خود نگاه کرد و هیچگاه نباید حسرت جایگاه دیگران را خورد؛ چراکه جایگاه هر انسانی بهترین جایگاه است و حسرت و آه کشیدن تنها استرس و فشار عصبی ایجاد میکند.
آسیبهای اجتماعی ناشی از ناآرامی محیط خانواده است
این مشاور خانواده به اهمیت حفظ آرامش روانی در محیط خانواده در جلوگیری از آسیبهای اجتماعی اشاره و تصریح کرد: پرخاشگری والدین در روان و شخصیت فرزندان بیشترین تأثیر مخرب را دارد و تمام آسیبهای اجتماعی از ناآرامی محیط خانواده بهویژه عدم عاطفه پدر ایجاد میشود.
وی اظهار کرد: اگر فرزندان بدون پدر یا مادر بزرگ شوند بسیار بهتر از این است که در محیطی نا آرام همراه با ناسزای پدر و مادر تربیت شوند.
عزیزی به وظایف والدین در قبال فرزندان اشاره و تصریح کرد: انتخاب نام نیک، یاد دادن قرآن و تربیت صحیح مهمترین وظایفی است که والدین بر حق فرزندان خود دارند.
شنیدن موسیقیهای ضربهای؛ از مهمترین عوامل ایجاد عصبانیت
به گفته وی، شنیدن و دیدن محیط اطراف در اعصاب و روان انسان بسیار تأثیرگذار است پس دیدن بینظمی و یا شنیدن موسیقیهای ضربهای، مهمترین عامل ایجاد عصبانیت در افراد هستند.
وی اظهار کرد: از لحاظ روانشناسی هر صدای ضربهای بهویژه موسیقیهای متال، راک، جاز، رپ و هیپپاپ سیستم عصبی انسان را به هم میریزد و افرادی سالم هستند که نتوانند بیشتر از پنج دقیقه این صداها را تحمل کنند.
عزیزی با بیان اینکه تناسب در دکوراسیون خانه یا محل کار نیز در آرامش افراد بسیار تأثیرگذار است، افزود: باید تلاش کنیم که هرچه میبینیم و هر آنچه میشنویم باعث آرامشمان شود و از دیدن و شنیدن آنچه استرسآور است بپرهیزیم .
استفاده از ماهواره بیبرکتی را بهدنبال دارد
وی به تأثیرات مخرب ماهواره در خانواده اشاره و خاطرنشان کرد: ماهواره تأثیر منفی قوی در خانواده میگذارد و بیبرکتی به همراه دارد.
به گفته وی، از تنها راهی که دشمن میتواند به نظام ایران صدمه وارد کند از طریق زن در خانواده است به همین دلیل میخواهد با نابودی بنیان خانواده از طریق ماهواره به این نظام ضربه بزند؛ در همین راستا میطلبد خانوادهها با هوشیاری این عامل مخرب را از زندگی خود خارج کنند.