کد خبر: 1373930
تاریخ انتشار : ۲۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۰:۵۱
سیدعلی سرابی:

وجود اتحادیه‌های قرآنی موجب تعدد سیاست‌های حمایتی و نظارتی مؤسسات شده است

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: وجود اتحادیه‌های قرآنی هم‌اکنون موجب تعدد مراکز صادرکننده مجوز فعالیت مؤسسات قرآنی، تعدد سیاست‌های حمایتی و نظارتی بر مؤسسات قرآنی ـ مردمی و تنوع حمایت‌ از مؤسسات شده است.

سیدعلی سرابی، قائم‌مقام شورای عالی قرآن، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) در رابطه با ادغام اتحادیه‌های قرآنی گفت: ادغام اتحادیه‌های قرآنی از سوی اتحادیه تشکل‌های قرآنی کشور مطرح شده و تقریباً حدود سه سال است که این طرح مورد پیگیری قرار گرفته و مذاکراتی با هیئت‌مدیره قبلی اتحادیه مؤسسات قرآنی و هیئت‌مدیره جدید این اتحادیه صورت پذیرفته است.
وی اظهار کرد: در حال حاضر نیز در قالب کارگروهی با مدیریت شورای توسعه فرهنگ قرآنی این موضوع بررسی می‌شود، البته ادغام دو اتحادیه لازم و ضروری است به دلیل این که ماهیت اتحادیه‌ها این است که رابطی بین این صنف و یک مجموعه شغلی و فعالیتی باشد.
سرابی با بیان این که برای تمام اصناف در کشور یک اتحادیه وجود دارد که رابط بین اعضای صنف با نظام اداری کشور هستند، عنوان کرد: بنابراین در مورد مؤسسات و تشکل‌های قرآنی لازم است که یک اتحادیه وجود داشته باشد، اما به دلیل این که مرجع صدور مجوز فعالیت مؤسسات قرآنی در کشور، دو دستگاه (سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) است، به همین دلیل هر گروه از مؤسسات که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یا سازمان تبلیغات اسلامی مجوز گرفته‌اند، برای خود یک اتحادیه درست کرده‌اند.

وجود اتحادیه‌های قرآنی؛ زمینه‌ساز بروز مشکلات در استفاده از ظرفیت مؤسسات
وی بیان کرد: وجود اتحادیه‌های قرآنی، موجب تشتت و مشکل در برنامه‌ریزی کلان و استفاده از ظرفیت مؤسسات قرآنی شده است و مؤسسات قرآنی را نیز با مشکلات متعددی روبه‌رو کرده است تا جایی که برخی از مؤسسات مجبور شده‌اند که برای ادامه فعالیت خود و برخورداری از پشتیبانی‌های دستگاه‌های مختلف، هم از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هم از سازمان تبلیغات اسلامی مجوز بگیرند و این نوعی ناهماهنگی در عرصه مدیریت کلان فعالیت قرآنی مؤسسات است.
قائم‌ مقام شورای عالی قرآن با اشاره به این که ادغام اتحادیه‌های قرآنی لازم و ضروری است، افزود: در حال حاضر در اتحادیه مؤسسات قرآنی وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی، نمایندگان سازمان دارالقرآن و هم نمایندگان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال بررسی این موضوع و رایزنی هستند که امید است پیشنهاداتی برای رفع تشتت، ایجاد هماهنگی، هم‌افزایی و ساماندهی این حوزه به شورای توسعه فرهنگ قرآنی ارائه شود.
وی عنوان کرد: وجود اتحادیه‌های قرآنی هم‌اکنون موجب تعدد مراکز صادرکننده مجوز فعالیت مؤسسات قرآنی، تعدد سیاست‌های حمایتی و نظارتی بر مؤسسات قرآنی ـ مردمی و تنوع نوع حمایت‌هایی که از این مؤسسات می‌شود، شامل حمایت‌های حقوقی، مالی و آیین‌نامه‌ها شده است.
سرابی افزود: بروز این موارد به دلیل این که دو دستگاه که مسئولیت این امور را بر عهده دارند، هریک با ضوابط خود عمل می‌کنند، روی داده است و پیشنهاد این است که این کار ساماندهی شود، یعنی این دو دستگاه سیاست‌های خود را در این عرصه هماهنگ و یکسان کنند و حداقل در قالب یک کمیته مشترک در رابطه با مسائل مربوط به مؤسسات قرآنی تصمیم‌گیری شود تا این دوگانگی از بین برود.

توزیع عادلانه منابع حمایتی بین مؤسسات با هماهنگی بین نهادها

وی ضمن تأکید بر هماهنگی بین نهادهای قرآنی گفت: اگر این هماهنگی و ساماندهی به وجود آید، اولین اثر آن، این است که حمایت‌ها و منابع حمایتی که در اختیار مؤسسات قرآنی قرار می‌گیرد، هم عادلانه توزیع می‌شود و هم بر اساس اولویت‌ها و برنامه‌های مهم‌تر صورت می‌پذیرد.
قائم‌مقام شورای عالی قرآن در پایان خاطرنشان کرد: طبعاً این رقابتی که الآن بین دو دستگاه وجود دارد، حمایت‌ها را به سمت افزایش کمیت برده و نتوانسته کیفیت را به طور جدی حمایت کند و یکی از دستاوردهایی که این ادغام و ساماندهی به دنبال خواهد داشت، این است که این حمایت‌ها هدفمند می‌شود و از برنامه‌های اولویت‌دار حمایت خواهد شد و به صورت عادلانه برای تمام مؤسسات این حمایت صورت می‌پذیرد، امید است با همکاری دستگاه‌های زیربط و مؤسسات قرآنی، این موضوع به واقعیت بپیوندد.

captcha