به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری ششمین جشنواره سراسری داستان انقلاب پیش از ظهر امروز، 26 بهمن با حضور علیرضا قزوه، مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری و حسین فتاحی، دبیر هنری ششمین جشنواره داستان انقلاب در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.
حسین فتاحی در این نشست با اشاره به تعداد آثار رسیده به جشنواره گفت: در این دوره حدود 400 اثر به دبیرخانه ارسال شده است و از این تعداد، 70 اثر از 60 نویسنده به مرحله نهایی راه یافتند که در بخش رمان بزرگسال 13 اثر، رمان نوجوان پنج اثر، داستان کوتاه بزرگسال 34 اثر و داستان کوتاه نوجوان، 18 اثر انتخاب شدند و از میان آنها آثار برگزیده انتخاب، معرفی و در روز اختتامیه از آنها تقدیر میشود.
وی افزود: در دوره نخست، تعداد آثار رسیده به دبیرخانه با تعداد آثار ارسالی به این دوره از جشنواره نزدیک بوده، اما اثر برگزیده در آن وجود نداشت؛ در حالی که در دوره ششم از این جشنواره 5 - 6 اثر خوب وجود داشت و داوران بر سر دو اثر که کدامیک را به عنوان برگزیده انتخاب کنند، بحث داشتند؛ از این رو رقابتها نزدیک بود.
فتاحی ادامه داد: در دورههای گذشته مشکلی که در زمینه داوری وجود داشت، این بود که آثار شعاری و نویسندگان در نگارش آثار خود دچار شعارزدگی بودند، اما در ششمین دوره جشنواره داستان انقلاب، آثار به دور از این مشکل بود و کتابها خواندنی و قابل دفاع بودند.
این نویسنده تصریح کرد: جشنواره داستان انقلاب از ابتدای برگزاری، براساس همین هدف، یعنی رشد کیفی آثار حرکت کردهاند تا نویسندگان تشویق شده و بتوانند آثار درخوری بنویسند که با آثار سایر نویسندگان در داخل و خارج از کشور رقابت داشته باشند.
وی با اشاره به حضور نویسندگان برجسته در این دوره بیان کرد: در جشنوارههایی از این دست، اغلب نویسندگان صاحبنام به دلایل گوناگونی حضور نمییابند، اما حضور آنها در این جشنواره نشانگر سلامت آن بوده و جزء افتخارات حوزه هنری به شمار میرود و از نظر اعتباری که در میان نویسندگان کسب کرده، حوزه هنری میتواند به آن تکیه کند و برنامهریزیهای جدی داشته باشد.
فتاحی در ادامه برنامه اختتامیه جشنواره داستان انقلاب را مورد اشاره قرار داد و گفت: یکشنبه، 27 بهمن، ساعت 15 نویسندگان با حضور در مرقد امام خمینی(ره) با رهبر کبیر انقلاب تجدید میثاق میکنند و ساعت 10 دوشنبه نیز نشست هماندیشی نویسندگان شرکتکننده، برگزیدههای دورههای گذشته و داوران در حوزه هنری برگزار میشود و عصر همین روز از ساعت 16 نیز در تالار سوره حوزه هنری از برگزیدگان آثار تجلیل خواهد شد.
وی پیشنهاد کرد: نشستهای هماندیشی نویسندگان در طول سال برگزار میشود تا برای نویسندهها برنامهریزیهای دقیقتری صورت گیرد و این نشستها لزوماً نباید در تهران، بلکه در استانهای دیگر نیز میتواند برگزار شود.
فتاحی با اشاره به حمایت سازمان بسیج هنرمندان از برگزاری جشنواره داستان انقلاب گفت: این سازمان در زمینه برگزاری جشنواره به حوزه هنری پیشنهاد همکاری داد و حوزه هنری نیز آن را پذیرفت؛ چرا که داستان انقلاب متعلق به همه بوده و است.
گفتنی است که اعتبار مالی ششمین جشنواره داستان انقلاب، 100 میلیون تومان بوده و 40 میلیون تومان آن مربوط به جوایز است.