به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، هادی شوشتری، عضو کمیته حقوق بشر، زن و خانواده اتحادیه بینالمجالس اسلامی، امروز، شنبه 26 بهمن ماه با اشاره به مباحث مطرح شده در نشست صبح این کمیته و انتخاب اسماء موسوی نماینده پارلمان عراق بهعنوان رئیس این کمیته از سوی اعضا گفت: در این کمیته، علاوه بر بررسی پیشنویس سند وضعیت حقوق بشر، پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران نیز در خصوص حضور فعال کشورهای اسلامی در نهادهای بینالمللی حقوق بشری بررسی و تصویب شد.
وی با بیان اینکه مقرر شد کمیته از نمایندگان پارلمانهای کشورهای اسلامی تشکیل شود که در خصوص وحدت رویه کشورهای مسلمان در مجامع حقوق بشری تصمیمگیری کند.
عضو کمیته حقوق بشر، زنان و خانواده نهمین اجلاس اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با بیان اینکه نظام سیاسی حقوقی اسلام در نظامهای حقوقی دنیا بهعنوان یک نظام حقوقی پیشرفته شناخته شده است، گفت: باید استفاده بیشتری از این نظام حقوقی شده و آن را در دنیا گسترش داد.
وی با اشاره به طرح مباحثی در خصوص تهیه نظام سهمیهبندی زنان در فعالیتها ومشارکتهای اجتماعی ادامه داد: برخی کشورها پیشنهاد دادند که زنان در پارلمان دارای سهمیه مخصوص باشند، این در حالی بود که برخی دیگر از کشورها با تکیه بر برابری انسانها این نظام را رد کرده و خواهان مشارکت زنان در بالاترین سطح و بدون سهمیه شدند.
رئیس کمیته حقوق بشر مجلس با اشاره به برگزاری مجامعی همچون UPRدر سازمان ملل که به بررسی دورهای وضعیت حقوق بشر در همه کشورهای عضو سازمان ملل میپردازد، تصریح کرد: اگر کمیتهای از کشورهای اسلامی مبنی بر کمیته حقوق بشر تشکیل شود، میتواند جلوی اعمال نظر کشورهای غربی در کمیته حقوق بشر سازمان ملل و نشست UPR را گرفته و با وحدت رویه به اینگونه مجامع ورود کند.