کد خبر: 1376696
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۱
علوی تأکید کرد:

لزوم تلاش مسئولان برای معرفی جایگاه واقعی موسیقی ایرانی در جشنواره فجر

گروه هنر: یک آهنگساز گفت: با حذف هیچ بخشی از جشنواره «موسیقی فجر» موافق نیستم زیرا جشنواره ویترینی از آثار مورد علاقه همه سلیقه‌هاست و فقط از مسئولان خواستارم تلاشی برای معرفی جایگاه واقعی موسیقی ایرانی به انجام برسانند.

یحیی علوی، سرپرست گروه موسیقی «سرشک» در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: 5 روز از برگزاری بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی«موسیقی فجر» سپری شده است و اتفاقات روی داده در این مدت نویدبخش روزهای خوبی در عرصه موسیقی حرفه‌ای و برداشته شدن قید و بندهای دست و پاگیر از سر راه فعالان این حوزه است.
وی ادامه داد: البته هنوز برای قضاوت زود است و باید پس از جشنواره و تسلط کامل مسئولان جدید دفتر موسیقی ارشاد منتظر باشیم تا ببینیم چه عملکردی از ناحیه آنها به ثبت می‌رسد و دغدغه مسئولان در زمینه اعتلای موسیقی به ویژه موسیقی اصیل ایرانی تا چه اندازه است.
این آهنگساز که با گروه موسیقی «سرشک» در بخش رقابتی کلاسیک ایرانی بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی «موسیقی فجر» به اجرای برنامه در برج آزادی پرداخت گفت: در حاشیه جشنواره نظرات ضد و نقیضی در مورد برخی از بخش‌های جشنواره به گوش می‌رسد و مثلاً گروهی با بخش پاپ جشنواره مخالفند و گروهی ایجاد این بخش را موجب پویایی و سرزندگی جشنواره می‌دانند.
علوی گفت: من نگرشی بی‌طرف نسبت به این جریان دارم و اعتقاد دارم از آنجا که «موسیقی فجر» ویترین همه سلایق علاقه‌مندان به گونه‌های گوناگون موسیقی است پس باید همه بخش‌های ایجاد شده در آن با همان قوت سابق به حیات خود ادامه دهند و هیچ بخشی حذف نشود.
وی در مورد بخش پاپ جشنواره تصریح کرد: پاپ گونه‌ای از موسیقی است که به دلیل ویژگی‌های خاصش مورد علاقه شدید از سوی مردم است؛ پاپ موسیقی مردمی است و مردم خود حامی آن هستند و آن را با مشارکت حداکثری خود در کنسرت‌های جشنواره و سایر کنسرت‌های اجرا شده در طول سال اداره می‌کنند و در نتیجه نقش حمایتی دولت در این عرصه باید کمرنگ‌تر از این شرایطی که هست باشد.
علوی ادامه داد: در عوض مسئولان جشنواره باید از تمام ظرفیت و توان جشنواره در زمینه موسیقی اصیل و سنتی ایرانی، معرفی ویژگی‌های منحصر به فرد آن استفاده کنند؛ در شرایط کنونی موسیقی ایرانی، معرفی شایسته دستگاه‌ها و مقام‌های آن و آشنایی مخاطبان با داشته‌های فرهنگ بومی خود در زمینه موسیقی از اهمیت بیشتری برخوردار است.
وی در پایان گفت: من  به اتفاق گروه موسیقی «سرشک» چند قطعه در مقام بیات ترک، تصنیف «شوق دیدار» از هوشنگ ابتهاج، چند قطعه تکنوازی، تصنیف آرام و هوشیار سعدی و ... را برای علاقه‌مندان اجرا کردیم.
یادآور می‌شود، بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی «موسیقی فجر» تا اول اسفند به دبیر حسن ریاحی به کار خود ادامه خواهد داد.

captcha