کد خبر: 1378691
تاریخ انتشار : ۰۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۹
ساداتی‌نژاد:

وقف علمی می‌تواند در توسعه علم کشور منشأ تحول باشد

گروه اجتماعی: سرپرست سازمان توسعه و سرمایه‌گذاری دانشگاه تهران گفت: وقف علمی و آموزشی به عنوان یک سنت حسنه برگرفته از آموزه‌های اسلامی می‌تواند در توسعه علم کشور، منشأ تحول باشد و با ورود واقفین به این حوزه، بسیاری از مشکلات جامعه قابل حل خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) سید جواد ساداتی‌نژاد معاون اداری و مالی و سرپرست سازمان توسعه و سرمایه‌گذاری دانشگاه تهران در نشست خبری امروز خود در خصوص برگزاری همایش تجلیل از خیرین و واقفین دانشگاه تهران با بیان این مطلب اظهار کرد: دانشگاه تهران به ‌عنوان نماد آموزش عالی کشور و مهد علم و دانش تاکنون در تمامی عرصه‌های علوم و فنون و ارتقای فرهنگی جامعه تلاش و کوشش‌های فراوانی داشته است.

14 اسفندماه؛ برگزاری نخستین جشنواره تجلیل از خیرین و واقفین دانشگاه تهران

وی افزود: عده‌ای از خیرین و واقفین، بخشی از اموال و دارایی خویش را برای اعتلای دانش بشری در قالب وقف به دانشگاه تهران اهدا کرده‌اند و بر این اساس دانشگاه تهران در نظر دارد به منظور ارج نهادن به امر مقدس وقف و نیز تجلیل از مقام شامخ خیرین و واقفین، نخستین جشنواره تجلیل از خیرین و واقفین دانشگاه تهران را هم زمان با روز احسان و نیکوکاری 14 اسفند جاری در برگزار کند.

تاکید بر ضرورت ورود خیرین به دانشگاه‌ها

ساداتی‌نژاد با تاکید بر ضرورت ورود خیرین به دانشگاه‌ها به ویژه دانشگاه تهران که نماد علمی کشور است خاطر نشان کرد: 14 اسفند ماه سال جاری نخستین جشنواره تقدیر و تجلیل از خیرین و واقفین دانشگاه تهران برگزار می شود تا بتوانیم با انجام این کار، حداقل از خیرینی که تا به امروز در عرصه علم و فناوری کشور تلاش کردند، تقدیر کنیم.

معاون اداری و مالی دانشگاه تهران به جایگاه وقف در بخش علمی اشاره کرد و گفت: در جهت ترویج فرهنگ وقف در دانشگاه با توجه به اینکه این فرهنگ در کشور ما جایگاه ویژه‌ای داشته است، اولین جشنواره وقف برگزار شده و در این روز دبیرخانه دائمی این جشنواره و صندوق خیرین دانشگاه دایر خواهد شد تا همه افراد بتوانند در این امر خیر شرکت و کوشا باشند.

پرداختن هر چه بهتر به جایگاه وقف در علم و فناوری

وی اظهار کرد: این جشنواره با حمایت کمیته خیرین و با هدف پرداختن هر چه بهتر به جایگاه وقف در علم و فناوری و مشهودتر شدن جایگاه این فرهنگ حسنه در عرصه پیشرفت کشور برای خیرین و واقفین برگزار می‌شود.

ساداتی‌نژاد اشاره کرد: فرهنگ وقف علمی در قرن 3 هجری شروع شده و در قرن 5 نظامیه‌ها که همان دانشگاه‌های زمان خود بوده‌اند توسط موقوفات راه‌اندازی شده و این روند تا به امروز ادامه داشته است.

آموزه‌های اسلامی می‌تواند در توسعه علم کشور، منشاء تحول باشد

سرپرست سازمان توسعه و سرمایه‌گذاری دانشگاه تهران تصریح کرد: وقف علمی و آموزشی به عنوان یک سنت حسنه برگرفته از آموزه‌های اسلامی می‌تواند در توسعه علم کشور، منشاء تحول باشد و با ورود واقفین به این حوزه، بسیاری از مشکلات جامعه قابل حل خواهد بود.

وی گفت: خیرین حامیان جهاد علمی کشور هستند و ما هم سعی داریم با برنامه‌ریزی مدون خیرین و واقفین را وارد دانشگاه‌ها کرده و از برکات آنان استفاده کنیم.

خیرین موقوفات خود را به جامعه علمی کشور اهدا کنند

ساداتی‌نژاد افزود: دانشگاه مانند یک شهر است و خیرین با سلایق مختلف می‌توانند در هر زمینه‌ای مانند ساخت خوابگاه، مسجد دانشگاه، کتابخانه، وام به دانشجویان و خرید تجهیزات و غیره  ورود پیدا کرده و موقوفات خود را به جامعه علمی کشور اهدا کنند.

به گفته این مقام مسئول بانک اطلاعات خیرین دانشگاه تهران راه‌اندازی شده است اما به دلیل وسعت و قدمت این دانشگاه جمع‌آوری همه اطلاعات زمانبر بوده و امید است در اوایل سال آینده همه اطلاعات تکمیل و در اختیار علاقه‌مندان قرار گیرد.

نهضت خیرین در دانشگاه تهران

وی اظهار کرد: تاکنون یک میلیون و927 هزار و 600 متر مربع ملک و زمین از سوی خیرین به دانشگاه تهران اهدا شده است و 110 هزار متر مربع خوابگاه و آزمایشگاه از سوی خیرین برای این دانشگاه ساخته و تجهیز شده است.

ساداتی‌نژاد افزود: در بخش فرهنگی هم بالغ بر 4 هزار کتاب و نسخه خطی به دانشگاه اهدا شده و که موزه مقدم که از میراث ملی کشور است نیز به این دانشگاه از سوی یک خیر تعلق گرفت.

وی در ادامه تاکید کرد با راه‌اندازی دبیرخانه این همایش و جذب خیرین به دانشگاه نهضت خیرین در این دانشگاه آغار و در زمان کوتاهی دانشگاه تهران پیشتازی امر مشارکت خیرین با دانشگاه‌ را در جهان از آن خود خواهد کرد.

captcha