حجت الاسلام سید احمد غفاری قره باغ، عضو هئیت علمی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی در تشریح جایگاه اهل بیت(ع) در میان اهل سنت اظهار کرد: اگر به کتب روایی، نظریه پردازی و پژوهشی اهل سنت مراجعه کنیم می بینیم که اهل سنت در مورد اهل بیت(ع) دیدگاههای بسیار زیبایی دارند به طور مثال فخر رازی از علما و شخصیتهای جهانی اهل سنت است که حتی علاوه بر شیعیان مسیحیان نیز این شخصیت را می شناسند.
وی ادامه داد: فخر رازی از علمای برجسته اهل سنت در جملهایی معروف می نویسد علی ابن ابیطالب امیرالمومنین است و هرکس او را به امیر بودن نشناسد او از دایره مسلمان بودن خارج است؛ یکی دیگر از محققین اهل سنت به نام میر سید شریف جرجانی است که اهل سنت او را به خوبی می شناسد و از علمای بسیار صاحب علم است که کتابهای ارزشمندی تالیف کرده است.
این مدرس دانشگاه اضافه کرد: در ابتدای یکی از کتابهای جرجانی عبارتی دارد که این عبارت در کلام شخصیت معروف دیگر اهل سنت تکرار شده که خود از شارحان نهجالبلاغه است؛ این دو شخصیت در ابتدای یکی از کتابهایشان این عبارت را آوردهاند «شکر خدایی را که فاضل را متاخر کرد و شخصی را که برتر نبود مقدم کرد» مفهوم فاضل در این عبارت حضرت علی(ع) است.
وی با بیان اینکه مطالب فوق نمونه اندکی از جایگاه اهل بیت(ع) در دیدگاه اهل سنت است، تصریح کرد: اگر ما به این کتابها دسترسی نداشتیم حق داشتیم که فضا را مبهم ببنیم اما با توجه به اسنادهای موجود به وضوح جایگاه رفیع اهل بیت(ع) در میان اهل سنت روشن میشود.
رد دیدگاههای افراطی وهابیت در کتب اهل سنت
حجتالاسلام غفاری با اشاره به اینکه دیدگاههای ابن تیمیه و عبدالوهاب توسط خود اهل سنت در کتابهایشان مورد نقد قرار گرفته است، ادامه داد: شیخ صفیالدین هندی ارموی یکی از شخصیتهای بسیار ارجمند در بین اهل سنت است و بسیاری از علمای دیگر اهل سنت کتابهای نفیسی در رد نظریات و تفکرات وهابیون نوشتهاند و این نشان دهنده عدم همراهی اهل سنت با وهابیت است.
اختلاف عقیده مانع وحدت مسلمانان برابر دنیای کفر نمیشود
عضو هئیت علمی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران خاطرنشان کرد: ما دست دوستی و برادری و همکاری خالصانه به سمت برادران اهل سنت دراز می کنیم چراکه رهبر معظم انقلاب تاکید کردند ما حق نداریم موضع تقابل با اهل سنت داشته باشیم و اختلاف عقیده مانع از همکاری و وحدت مسلمانان برابر دنیای کفر نمیشود.
وی افزود: رهبران عقیدتی شیعه دستور همکاری با اهل سنت دادند و این یک تاکتیک نیست بلکه یک عقیده است و ما به تاسی از همین اعتقاد به هیچ وجه وهابیت را به عنوان یک گروه دینی نمیشناسیم .
حجتالاسلام غفاری با اشاره به اینکه عدهای فریب خورده در بین جامعه وهابی وجود دارند که باید از این جریان افراطی تفکیک شوند، اضافه کرد: ما امروز شاهد جریانهای افراطی مختلف مانند جریان القاعده، گروه داعش و یا جریان جبهه اسلامی سوریه هستیم ، این جریانها رئوس اصلی مثلث وهابیت هستند که باید حساب آنها را از مردم عامه وهابی جدا کنیم.
عضو هئیت علمی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران اظهار کرد: با تبلیغ درست، اصولی و منطقی مولفههای فرهنگ اسلام ناب محمدی می توان فضا و بستر را برای بازگرداندن افراد از انحراف عمیق که جریان وهایبت آن را اشاعه داده است، فراهم کرد.