حجتالاسلام احمدرضا پورخاقان، مسئول سازمان قضایی نیروهای مسلح چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، با تأکید بر اینکه تربیت صحیح بهواسطه عمل به دستورات اسلامی و قرآنی محقق میشود، قرآن، پیامبران و ائمه اطهار(ع) را منادیان و پرچمداران تربیت صحیح اسلامی در جامعه اسلامی عنوان کرد.
وی با بیان اینکه خداوند متعال بیش از همه بر چگونگی تربیت صحیح انسان آگاه است، به راههای دستیابی به تربیت صحیح اسلامی اشاره کرد و گفت: خداوند متعال با ارسال کتبهای آسمانی بهویژه کتاب قرآن که مایه هدایت و رستگاری بشر است و همچنین فرستادن پیامبران و ائمه معصوم(ع) مسیر صحیح تربیت اسلامی را برای همگان تعیین کرده است و هر کس به آنها تمسک جوید به یقین از گمراهی و خطا در امان خواهد بود.
رشد اخلاقی انسان در عمل به دستورات قرآن محقق میشود
حجتالاسلام پورخاقان رشد و کمال اخلاقی و رفتاری را در عمل به دستورات قرآن و پیامبران الهی دانست و با بیان اینکه راه غیر از این مسیر گمراهی و نابودی است، گفت: عقل، تنها راه رشد و کمال اخلاقی و رفتاری انسان را در عمل به دستورات قرآن و فرمایشات پیامبران و ائمه معصومین(ع) قرار داده است؛ چرا که هدایت آنان چیزی جز دستیابی به تربیت اسلامی نیست.
وی با بیان اینکه تربیتپذیری، راز موفقیت انسان در تمام عرصههاست، انسان را یک موجود تربیتپذیر و اصلاحشدنی دانست و گفت: به گفته دانشمندان علوم تربیتی، تربیتپذیری انسان، او را به موفقیتها و پیشرفتهای فراوانی رسانده است؛ برهمین اساس اگر شخصیت وجودی انسان بر اساس دستورات الهی شکلگیری و تربیت شود به یقیین منشأ خوبیها و خیرات فراوان خواهد بود.
حجتالاسلام پورخاقان با تأکید بر اینکه تربیت در چارچوب دستورات الهی انسان را از انحراف و پلیدی باز میدارد، گفت: با توجه به ویژگی بسیار مهم تربیتپذیری و قدرت انتخاب در وجود انسان تربیت صحیح در چارچوب دستورات الهی رشد و سعادت او را رقم خواهد زد.
وی با بیان اینکه حضرت على(ع) به پیروان خویش توصیه کرده است که آداب و رسوم زمان خود را به فرزندانتان تحمیل نکنید، تربیت فرزند مطابق مقتضیات زمان را دستور ائمه(ع) در تربیت فرزندان دانست و افزود: وظیفه شما این است که با تحولات تکاملى جهان پیشروى کنید و فرزندان را با مقتضیات زمان خودشان تربیت کنید تا بتوانند خود را با شرایط زمان تطبیق دهند و با شایستگى با جامعه همکارى و سازش کنند.
رواج انحراف اخلاقی از اهداف دشمنان ایران اسلامی است
حجتالاسلام پورخاقان با اشاره به دشمنیهای گسترده استکبار با نظام جمهوری اسلامی ایران، ایجاد انحراف و فاصله بین نسل سوم و چهارم با نسلهای اول انقلاب را یکی از اهداف شوم دشمن دانست و گفت: دشمن با استفاده از ابزار رسانه، ماهواره، اینترنت و موبایل تلاش میکند عقبه اسلامی و فرهنگی نظام را از نسل جوان کشور بگیرد و انحرافات تربیتی و اخلاقی را در جامعه رواج بدهد.
وی با تأکید بر ضرورت شناخت تهدیدها و آسیبهای اخلاقی و تربیتی در جامعه، وظیفه مسئولان و اصحاب رسانه برای آگاهیبخشی به خانوادهها را بسیار سنگین و مهم دانست و اظهار کرد: شناحت صحیح موقیعت و تهدید از یک سو و از طرفی دیگر انجام اقدامات پیشگیرانه و اثربخش از سویی دیگر و همچنین تولید مبانی صحیح اسلامی مبتنی بر احکام و آموزههای اسلامی و ترویج آن میان خانوادهها اقدام مؤثری برای پیشگیری از تهاجم فرهنگی دشمنان است.
خانواده؛ نقشآفرین اصلی در تربیت صحیح فرزندان
حجتالاسلام پورخاقان خانواده را رکن و نقشآفرین اصلی در تربیت صحیح فرزندان بیان کرد و افزود: از منظر آموزهها و دستورات اسلامی خانواده نقش اساسی و کلیدی در تربیت صحیح فرزندان را بر عهده دارد؛ بنابراین باید نسبت به تقویت این رکن اصلی در جامعه تلاش شود.
وی با بیان اینکه خداوند متعال در آیات قرآن به صراحت خانواده را در امر تربیت صحیح فرزندان توصیه میکند، به آیه 58 سوره نور در این باره اشاره و اظهار کرد: این آیه می فرماید: «اى کسانى که ایمان آوردهاید قطعاً باید غلام و کنیزهاى شما و کسانى از شما که به [سن] بلوغ نرسیدهاند سه بار در شبانه روز از شما کسب اجازه کنند پیش از نماز بامداد و نیمروز که جامههاى خود را بیرون مىآورید و پس از نماز شامگاهان [این] سه هنگام برهنگى شماست نه بر شما و نه بر آنان گناهى نیست که غیر از این [سه هنگام] گرد یکدیگر بچرخید [و با هم معاشرت نمایید] خداوند آیات [خود] را این گونه براى شما بیان مىکند و خدا داناى سنجیدهکار است».
حجتالاسلام پورخاقان با تأکید بر اینکه خانواده باید متخلق به آداب اسلامی و دینی باشد، خانواده را مکانی امن برای تربیت صحیح فرزندان دانست و گفت: رعایت مسائل اخلاقی و تربیت در خانواده بهویژه میان پدر و مادر زمینهساز تربیت صحیح فرزندان خواهد شد.
مسئولیت مراکز آموزشی، نقش تربیتی خانواده را کم نمیکند
وی مسئولیت مراکز آموزشی بهویژه مدارس در تربیت فرزندان را بسیار مهم و نقشآفرین دانست و گفت: به یقین مدرسه نقش اساسی و مهم در تربیت فرزندان را بر عهده دارد اما ورود دانشآموزان به فضای آموزشی نقش تربیتی خانواده را کم نخواهد کرد و خانواده در کنار مدرسه موظف به نظارت و تربیت صحیح فرزند خود است.
حجتالاسلام پورخاقان نقش مدرسه، دانشگاهها، مطبوعات، نویسندگان کتابها و صدا و سیما را در تربیت صحیح اسلامی در جامعه خطیر و بسیار سنگین دانست و گفت: در میان این مجموعههای نقشآفرین تربیتی، صدا و سیما و رسانه ملی نیز نقش اساسی بر عهده دارد؛ چرا که طبق فرموده امام راحل صدا و سیما یک دانشکاه بزرگ تربیتی برای جامعه ما محسوب میشود.