کد خبر: 1380555
تاریخ انتشار : ۰۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۶:۵۲
رئیس‌زاده تبیین کرد:

گام نخست اقتصاد مقاومتی حوزه سلامت؛ جلوگیری از درمان‌های القایی

گروه سلامت: رئیس بسیج جامعه پزشکی گام نخست در زمینه اقتصاد مقاومتی حوزه بهداشت و درمان را شناسایی و جلوگیری از درمان‌های القایی و مبارزه با متخلفان برشمرد و گفت: متاسفانه لابی‌های پشت پرده‌ای در برخی از شاخه‌های پزشکی وجود دارد و هزینه‌های کمرشکنی را به بخش بهداشت و درمان وارد می‌کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) محمدرئیس زاده، رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی در نشستی خبری که به میزبانی خبرگزاری نسیم برگزار شد با بیان اینکه بروز این پدیده زیرمیزی سایر جنبه‌های مثبت حوزه سلامت را به حاشیه برده است، اضافه کرد: زیرمیزی اقدامی بسیار نارحت کننده، زشت و منفور است ولی نباید این مباحث به سایر خدمات شایسته جامعه پزشکی سایه بیندازد.
مسئولان و ساختار بهداشت و درمان مقصران اصلی بروز پدیده زیرمیزی هستند
وی مقصر اصلی را ساختارها و نظام‌ها دانست و افزود: اگر ما یک ساختار درست در حوزه بیمه و تعرفه داشتیم زیرمیزی این چنین گسترش پیدا نمی‌کرد، در این حوزه بیشتر از اینکه پزشکان مقصر باشند، این مسئولان و ساختار بهداشت و درمان مقصر است. ما باید یک ساختار قابل قبول فراهم کنیم و بعد از آن سیستم قوی تعریف کنیم تا هر فردی که تخلف کرد با او برخورد کنیم.

باید علت را پیدا کنیم نه اینکه معلول را حل کنیم
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی تاکید کرد: راه‌حل اصلی انتشار 14 اسم و برخورد با 10 نفر نیست ما باید علت را پیدا کنیم نه اینکه معلول را حل کنیم و برخورد ریشه‌ای شود.

اقتصاد مقاومتی در حوزه سلامت برکات فراوانی برای کشور خواهد داشت

رئیس زاده با اشاره به ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری، اظهار کرد: در سال 91 کمیته اقتصاد مقاومتی توسط بسیج جامعه پزشکی در حوزه بهداشت و درمان تشکیل که در حوزه‌های مختلف به ویژه دارو و تجهیزات پزشکی به فعالیت می‌پردازد، هم اکنون نیز آمادگی داریم تا با همکاری وزارت بهداشت و هلال احمر برنامه‌های خود را در این حوزه پیگیری کنیم زیرا معتقدیم دنبال کردن اقتصاد مقاومتی در حوزه سلامت برکات فراوانی برای کشور به ویژه حوزه دارو و تجهیزات پزشکی خواهد داشت.
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی خاطرنشان کرد: حجم هزینه‌های مصرفی برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی بالاست ولی می‌توانیم بسیاری از اقلام را در داخل کشور تولید کنیم اما عزمی ملی و جدی برای ورود به این بخش وجود ندارد.
گام نخست تحقق اقتصاد مقاومتی حوزه بهداشت و درمان شناسایی و جلوگیری از درمان‌های القایی است
رئیس‌زاده گام نخست در زمینه اقتصاد مقاومتی حوزه بهداشت و درمان را شناسایی و جلوگیری از درمان‌های القایی و مبارزه با متخلفان برشمرد و گفت: متاسفانه چنین اقداماتی هزینه‌های کمرشکنی را به بخش بهداشت و درمان وارد می‌کند و لابی‌های پشت پرده‌ای در برخی از شاخه‌های پزشکی وجود دارد.
پیشرفت‌های حوزه بهداشت و درمان پس از پیروزی انقلاب اسلامی معجزه است
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی در بخش دیگری از سخنان خود پیشرفت‌های حوزه بهداشت و درمان پس از پیروزی انقلاب اسلامی را معجزه دانست و گفت: کشوری که در 35 سال اخیر، 10 سال را درگیر جنگ و مابقی آن را با تهدیدات و تحریم‌های مختلف مواجه بوده از شرایطی که روزگاری اکثر پزشکان عمومی آن را اطبای پزشکان بنگلادشی، فیلیپینی و هندی تشکیل می‌دادند به وضعیتی رسیده که بیماران بیش از 30 کشور دنیا برای درمان امراض سخت خود به ایران مراجعه می‌کنند و بسیاری از علوم پزشکیش در مرز دانش حرکت می‌کند.
در این 30 سال نخواسته‌ایم یک مدیریت علمی را بر بدنه نظام بهداشت و درمان وارد کنیم
وی اذعان کرد: ولی با این وجود در بحث مدیریت خدمات بهداشتی و ارائه آن با چالش‌های جدی مواجه هستیم که به هیچ وجه زیبنده حوزه سلامت نیست که عوامل اصلی را در ساختار معیوب صنعت بیمه، تعرفه‌های غیرواقعی و نامناسب، مشخص نبودن هزینه تمام شده خدمات و عدم وجود یک مدریت علمی در حوزه سلامت جستجو کرد. ما در این 30 سال نخواسته‌ایم یک مدیریت علمی را بر بدنه نظام بهداشت و درمان وارد کنیم.

captcha