به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، شب گذشته، 8 اسفندماه در آئین پاسداشت شهیدان عملیات بدر و خیبر با عنوان (آبی خاکیها) که در تالار وزارت کشور برگزار شد، با اشاره به لزوم ارج نهادن به مقام شهدای دفاع مقدس به ویژه فرماندهان آن عرصه، گفت: باید در خصوص عملیاتهای غرورآفرین بدر و خیبر بیش از پیش تأمل کرد و ابعاد آنها را ترسیم کرد.
وی ادامه داد: باید توجه کرد که در آن دو عملیات، در حالی که میتوانستیم از شلمچه و فکه پیش برویم، چرا وارد باتلاق شده و میان آبها و نیزارها شدیم؟ باید ابعاد نبردهای حساس بدر و خیبر را بیشتر شناخته و چگونگی به ثمر رسیدن آنها را به جوانانمان نشان دهیم تا بدانند برای دستیابی به موفقیت در هشت سال جنگ تحمیلی، مردم ما چه سختیها و دشواریها را کنار زده و چه جانفشانیهایی را صورت دادند.
در هشت سال جنگ تحمیلی، روند جنگ چندینبار به بنبست کشیده شد
رضایی با بیان اینکه در هشت سال جنگ تحمیلی، روند جنگ چندین بار به بنبست کشیده شد، تصریح کرد: در یکسال اول جنگ، دشواریهای زیادی را شاهد بودیم، عراق پیش میرفت و ایران مقاومت میکرد و جنگ به بنبست رسیده بود، همین مسئله در سال سوم و سالهای آخر جنگ نیز دیده شد. اساس عملیاتهای بدر و خیبر، خروج از این بنبستها بود. این دو عملیات حائز اهمیت بود و دشواریهای خاص خود را داشت؛ چرا که رزمندگان ما چگونگی نبرد در جنگهای آبی و خاکی را نمیدانستند.
برتری تجهیزاتی عراق در جنگ تحمیلی
وی افزود: با وجود اینکه ما از لحاظ تجهیزات در سطح پایینتری از عراق قرار داشتیم و رزمندگان ما نیز با بسیاری از اصول جنگها آشنایی نداشتند، اما به جایی وارد میشدیم که عراق حتی فکر آن را نمیکرد. ما با تکیه بر اصل شهادتطلبی رزمندگانمان، تانکها را به زانو درآورده و وارد آبگرفتگیها میشدیم که عراق توان ورود به آنجا را نداشت.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به تشریح عملیاتهای آبی خاکی بدر و خیبر پرداخت و گفت: تعداد نفرات ما برابر با تانکهایی بود که عراق در اختیار داشت. ما تنها یک قرارگاه داشتیم که به غیر از امام(ره) و چند نفر دیگر، کسی از وجود چنین قرارگاهی، بیخبر بودند. لشکر 27 محمد رسول الله(ص) از همین قرارگاه به دل دشمن زد و آن را از پای درآورد. متوسلیان، همت، شهبازی و دوستانشان عملیاتی را رقم زدند که آوازه آن به بغداد نیز رسید.
اتکا به جوانان در دفاع مقدس
وی اذعان کرد: در جنگ جوانان ما بعضا ًحتی تیراندازی هم بلد نبودند. این امر را در خاطرات عزیز جعفری، فرمانده کل سپاه میخوانیم. اما طولی نکشید که جنگ بر روی دوش همین جوانان چرخید و حوادثی رقم خورد که حتی نظامیهای کارکشته جنگ نیز انگشت به دهان ماندند. جوانان ما کارهایی در جبهههای جنگ صورت دادند که ژنرالهای عراقی نیز حتی در ذهنشان آن را نمیگنجاندند. عملیات خیبر یکی از همین عملیاتها بود که جوانان ما با از خودگذشتگی و ایمان قلبی خود، روند جنگ را تغییر دادند.
رضایی با اشاره به فرمان امام(ره) مبنی بر لزوم حفظ جزایر، اظهار کرد: شهید همت، فرمان امامش را لبیک گفت و با تمامی لشکر، به جزایر خیبر رفت و با تمامی توان جنگید و در این راه، جان خود را نیز تقدیم کرد تا فرمان امامش اجرایی شود. همت با شجاعت و با تکیه بر جوانان، ثابت کرد که در راه آرمانها و اهداف خود باید از جان نیز گذشت.
وی با تأکید بر اینکه با آغاز جنگ و حمایت بیدریغ غرب و شرق از عراق، کمتر کسی فکر میکرد ایران توان ایستادگی در مقابل صدام را داشته باشد، گفت: تحریم، جنگ، کمبودها و حوادث داخلی، نیز نتوانست عزم راسخ ملت را در هم بشکند. با وجود اینکه شوروی و آمریکا رسماً از صدام حمایت میکردند، ملت ایران با تکیه بر جوانان و عزم ملیاش، در برابر رژیم بعث عراق پیروز شد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: در آن روزهای سخت، ما تحریمها و مسائل اقتصادی را به فرصت تبدیل کردیم، آیا امروز نمیتوانیم همین کار را تکرار کنیم؟ ما در آن روزها هیچ چیز نداشتیم و توانستیم ایستادگی کرده و رشد کنیم، امروز نیز میتوانیم تحریمها به عنوان فرصتی برای رشد و تعالی جامعه در نظر بگیریم.
مهمترین بخش اقتصاد مقاومتی؛ تبدیل تحریمهای اقتصادی به فرصت
وی افزود: مقام معظم رهبری اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کرد. مهمترین بخش اقتصاد مقاومتی تبدیل تحریمهای اقتصادی به فرصت برای شکوفایی است. این امر نیز با اتکا به خود و توان ملی و استفاده از تجربیات انقلاب و دفاع مقدس ممکن میشود. باید مبارزه با فساد اقتصادی را در رأس قرار گرفته و با مدیریت و سازماندهی مناسب، مشکلات و مسائل را از پیشرو برداریم.
این یادگار هشتسال جنگ تحمیلی با بیان اینکه اتکا به توانمندیهای داخلی مشکلات بسیاری را از میان برمیدارد، اظهار کرد: در بسیاری از عرصهها توسعه بسیاری کسب کردیم. به راحتی میتوانیم اتم را بشکافیم اما نمیتوانیم برخی مسائل را حل کنیم. کشاورز ما شکایت دارد از روند مدیریت این عرصه و بسیار دیگر از عرصهها به همین منوال است. این امر به انقلاب ضربه میزند. تحریمها چیزی نیست که ملت ایران را از پای دربیاورد.
وی ادامه داد: باید به دوران انقلاب و دفاع مقدس برگردیم. جواب بسیاری از سوالهای ما آن دوران است. باید مانند همان دوران بیادعا و برای خدا کار کنیم. اینگونه میتوان بسیاری از مسائل را حل کرد. کجاست پرچمدار محمد رسولالله(ص) در خیبر و بدر؟ کجاست بسیج اقتصادی؟ باید به فرمان مقام معظم رهبری لبیک گفت و مانند رزمندگان آن عرصه، عمل کرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: روی سخن ما پس از ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی با بچههای انقلاب و حزباللهیها است. انتظار داریم با روحیه دوران جهاد دفاعی جهاد اقتصادی را راهاندازی کنند تا دشمن را تا آخرین سنگر عقب برانیم و تمامی مشکلات را از میان برداریم. این امر با تکیه بر اقتصاد مقاومتی دستیافتنی است. نباید ناامید بود.