اکبر صحرایی، نویسنده دینی و انقلابی در گفتگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از نگارش کتابی خبر داد که در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران منتشر میشود و گفت: این کتاب درباره امام صادق(ع) نوشته شده است و داستانی از زندگینامه ایشان را روایت میکند.
وی با بیان اینکه انتشار این اثر را مؤسسه انتشاراتی «شفیق» برعهده گرفته است، اظهار کرد: نوع روایت در این اثر «اول شخص» است که جزء در مواردی انگشتشمار، نمونه دیگری برای آن متصور نیست. در این اثر تلاش شد تا چهل داستان از زندگی ششمین پیشوای شیعیان با روایت راوی اول شخص، زندگی امام را از ولادت تا شهادت روایت کند.
این نویسنده کودک و نوجوان کشورمان عنوان این اثر را «صبح صادق» مطرح کرد و گفت: در مجموع کار بر روی متون دینی کمی مشکل است. البته بخش مستند این سختی را ندارد؛ چرا که نویسنده تنها به اسناد متقن تاریخی استناد میکند.
صحرایی ادامه داد: در حوزه دین، آثار داستانی خیلی کم مشاهده میشود و علت آن را باید در نگرانی نویسنده از اعتراضهای بعد از انتشار اثر جستوجو کرد که باعث شده تا بسیاری از نویسندهها برای قلم زدن در عرصه دینی ـ آئینی پرهیز کنند.
وی گفت: من نیز برای نگارش این اثر، نزدیک به هفتاد کتاب از میان اهل تشیّع و اهل سنت را مطالعه کردم که میان آنها شش متن تاریخی نیز وجود داشت. در میان آثار تقریباً به همه آثار قابل اعتنا سرزدهام تا از میان آنها برای مخاطب نوجوان اثرم، روایتهایی را پیدا کنم که در عین واقعیت و مستند بودن، جذابیت داستانی هم داشته باشد.
این نویسنده در ادامه با بیان اینکه شاید یکی از دلایل انتخاب زبان اول شخص برای بیان داستان همین مخاطب کم سن و سال اثر است گفت: باید بتوان نوجوان را با کتاب همراه کرد.
صحرایی به آغاز و خاتمه این اثر در چهل بخش اشاره کرد و گفت: نخستین فصل این اثر به روایت قابلهای بازمیگردد که حضرت را به دنیا آورده است و دیدههای خود را از آن روز بیان میکند و در ادامه دوستان و دشمنان امام صادق(ع) به بیان روایات و در واقع فصلهای داستان در قالبی خواندنی و شنیدنی میپردازند و آخرین فصل این اثر نیز به منصور دوانقی اختصاص دارد که نحوه به شهادت رساندن امام صادق(ع) را بیان میکند.
این نویسنده کودک و نوجوان ضمن تأکید بر خاص بودن این شیوه روایت به ویژه در حوزه داستان کودک و نوجوان، اظهار کرد: مخاطبان این اثر که گروه نوجوان را تشکیل میدهند، پس از مطالعه اثر با تاریخ صدر اسلام از میانههای قرن اول تا اواسط قرن دوم آشنا میشود.