گلعلی بابایی، رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به موضوع نیازهای مخاطبان و ضرورت پاسخدهی به این مسائل در کتابهای تولید شده در حوزههای دفاع مقدس پرداخت.
بازچاپ آثار نشان از اقبال عمومی مردم دارد
وی گفت: کاری که ما انجام میدهیم در حوزه دفاع مقدس است و به نوعی تاریخنگاری به شمار میآید و آن را بر اساس وظیفه انجام میدهیم. حالا جامعه از آن استفاده میکند یا خیر، اطلاعی ندارم. اما همین که کتابهای این حوزه به چاپ بیستم و بیست و پنجم میرسد، نشان از استقبال مردم دارد.
آیا قدرت عرضه کتابهای دفاع مقدس به اندازه کتابهای دیگر است؟
رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس همچنین در پاسخ به اینکه آیا تعداد آثار شاخص در حوزه دفاع مقدس، بعد از گذشت بیش از سه دهه از آغاز جنگ تحمیلی اندک نیست، ادامه داد: در واقع محرومیتهای این آثار نیز زیاد است. آیا قدرت عرضه کتابهای دفاع مقدس به اندازه کتابهای دیگر است. از میدان انقلاب تا چهارراه ولیعصر(عج)، همه کتابفروشی است، اما تا چه میزان آثار حوزه دفاع مقدس یا به طور کلی دینی در این راستا عرضه میشود.
بابایی عنوان کرد: قبول دارم که برخی از آثار تولید شده در حوزه کتابهای دفاع مقدسی نیز ارزش چندانی ندارند، اما خیلی از کتابها نیز مغفول میمانند تا اینکه رهبر معظم انقلاب(مد ظله العالی) مطلبی درباره آن بگویند یا تقریظی بر آن بنویسند تا کتابی شاخص شود.
رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ادامه داد: متأسفانه مخاطبان به صورت خودمحور به آثار مراجعه نمیکنند که البته میتوان چرایی این نقیصه را در توزیع اشتباه آثار جستوجو کرد. برای نمونه «لشکر خوبان» سال هفتاد و چهار نوشته شده است، اما امسال مطرح میشود؛ چراکه رهبر معظم انقلاب(مد ظله العالی) بر آن تقریظ نوشتند.
ضرورت تجلی اراده ملی در حمایت از آثار دینی ـ آئینی
وی در ادامه به برگزاری جشنوارههای کتاب دفاع مقدس و حمایت از نوقلمان برای به ثمر نشستن تلاش آنها و رساندن تولیدات این حوزه به دست مردم اشاره کرد و گفت: حمایت از آثار نویسندگان در این حوزه نیازمند برنامهای سراسری است که باید اراده ملی پشت سر آن قرار بگیرد. یک بخش این مهم به رسانه ملی باز میگردد و کارهایی نظیر پخش تیزر برای کتابها که هماکنون نیز در حال اجرا است، باید تقویت شده و گسترش یابد.
بابایی همچنین به شبکه کتاب در معرفی آثار اشاره کرد و ادامه داد: این دست بسترها باید آماده شوند تا زمینه برای عرضه این دست کتابها بیشتر شود. آن زمان است که خود به خود آثار نویسندهها دیده میشود. جشنوارهها و به شکل ویژه «یوسف»، یک سکوی پرش است. نویسنده باید کار خوب تولید و عرضه کند تا در میان مخاطبان و جامعه، جایی برای خود پیدا کند و آن زمان است که همه ناشران به دنبال آن خواهند بود.
تفکر غالب در صدا و سیما، دقیقاً همان تفکر امام خمینی(ره) نیست
وی در بخش پایانی سخنان خود درباره فرمایش امام خمینی(ره) در رژیم پهلوی درباره اینکه «یک ساعت از 24 ساعت برنامههای رادیو و تلویزیون در اختیار اهل دین باشد تا فرهنگ خود را اشاعه دهند» و اینکه چطور امروز که همه رادیو و تلویزیونها در اختیار ما قرار دارد، هنوز فرهنگ انقلاب مهجور است، اظهار کرد: ظاهر امر این است که این عرصه دست ما است. معلوم نیست که در واقع همینطور باشد. آن تفکرهایی که آنجا حاکم است در واقع همان تفکر امام خمینی(ره) نیست. این موضوع را باید در آغاز آسیبشناسی کنیم تا ببینیم که اشکال کار کجاست.