کد خبر: 1381051
تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۴
حدادی تأکید کرد:

خدشه به استقلال مساجد با از بین رفتن موقوفات/ موقوفات مساجد تهران کجاست؟

گروه اجتماعی: یک تهران شناس با تأکید بر اینکه دولت باید دخالت خود در امور مساجد را کنار بگذارد، سؤال کرد: تمام مساجد تهران در گذشته موقوفه داشت اما اکنون این موقوفات کجاست؟

نصرالله حدادی، تهران شناس در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با انتقاد از ساخت مساجد تهران توسط دولت، عنوان کرد: دخالت دولت در امر مسجد‌سازی کار بسیار اشتباهی است. مسجد را همیشه مردم از محل ثلث ماترک خود می‌ساختند.
وی با مطرح کردن این سؤال‌‌ها که آیا مسائل شرعی در ساخت مساجد دولتی رعایت می‌شود؟ آیا زمینی که مسجد بر روی آن ساخته می‌شود غصبی نیست؟ آیا مختصات خاص ساخت مساجد ایرانی در ساخت این مساجد رعایت می‌شود و ...، گفت: گنبد مسجد شیخ لطف الله 9 ریشتر مقاومت دارد، کدام مسجد کنونی تهران چنین ویژگی‌ دارد؟ آیا محراب‌های مساجد کنونی از نظر جهت قبله ارزیابی دقیق شده است؟ دولت در تمام دنیا یک ناظر است؛ بگذارید مردم، کار خود را  در مسجد‌سازی انجام دهند.
حدادی با مطرح کردن این پرسش که اگر امام راحل و مقام معظم رهبری فرموده‌اند که مساجد نباید دولتی شوند، اما اکنون مساجد دولتی شده است، ایراد کار کجاست؟ ادامه داد:  تمامی مساجدی که در تهران وجود داشت، دارای موقوفه بود تا پیش‌نماز، کسی که امور مسجد را اداره می‌کرد و نیازهای مسجد تأمین و مساجد دارای استقلال کامل باشند، اما اکنون موقوفات مسجد سپهسالار یا شهید مطهری کنونی کجاست؟ دور تا دور این مسجد موقوفات آن نوشته شده بود اکنون این موقوفات کجاست؟ مسجد توتونچی بیش از 120 دهنه مغازه داشت اکنون دو مغازه موقوفه دارد، بقیه موقوفات چه شده‌اند؟
وی تصریح کرد: وقتی موقوفات مساجد از بین می‌رود، استقلال مساجد نیز خدشه می‌بیند.
این تهران‌شناس کشورمان به ساخت مساجد کنونی به دور از مختصات خاص معماری مساجد ایرانی اشاره و عنوان کرد: مسجد شیخ لطف الله اصفهان نیازی به بلند‌گو ندارد چرا که در معماری آن سبکی را به کار برده‌اند که صدا دارای اکو هست. مسجد جامع عباسی یا مسجد امام خمینی فعلی اصفهان نیاز به نور ندارید برای اینکه از سنگ‌های فسفری استفاده شده است، مساجد سابق طوری طراحی می‌شد که با ورود افراد جدید صفوف نمازگزاران به هم نریزد و ... اما مساجد کنونی؟
وی در پاسخ به این سؤال که آیا اکنون نیز معمارانی داریم که بتوانند شاهکارهای معماری مساجد ایران در گذشته را تجدید کنند، گفت: بله

captcha