زهرا لطفی، مدیر امور فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه سوره در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به تشریح چگونگی برگزاری گزارشنویسی بینالمللی با موضوع «امتداد مظلومیت» پرداخت و گفت: تشکل دانشجویی «صبح روشن» دانشگاه سوره در راستای گردآوری، ثبت و انعکاس مظلومیت عزاداران امام حسین(ع)، نخستین فراخوان بینالمللی گزارشنویسی را برگزار میکند.
وی ادامه داد: این فراخوان با هدف ترویج فرهنگ حسینی(ع)، گردآوری و ثبت گزارشهای عینی و دقیق از مظلومیت عزاداران امام حسین(ع)، انتشار و عرضه این گزارشات در قالب مکتوب به زبانهای مختلف، تلاس برای ایجاد دغدغه در میان عزاداران امام حسین(ع) برای مقابله با انحرافات و خرافات، همچنین تولید محتوا برای خلق آثار هنری منتشر شده است.
تکیه بر جایگاه رفیع شهادت در مذهب شیعه
لطفی درباره موضوعات این فراخوان اظهار کرد: این فراخوان که با تکیه بر نشان دادن مظلومیت شیعه و جایگاه رفیع ایثار و شهادت در این مذهب است، موضوعاتی از قبیل «چند لحظه از حمله تکفیریها به عزاداران امام حسین(ع)»، «تشییع شهدای حملات تکفیریها به عزاداران امام حسین(ع)»، «مراسم عزاداری برای امام حسین(ع) در خفا»، «برگزاری اولین مراسم عزاداری برای امام حسین(ع) در خیابانهای شهر»، «حسینیهای که ساختیم و ویران کردند»، «اولین روز زندان من به جرم عزاداری برای امام حسین(ع)» و «سه سالههای شهید» را مورد نظر دارد.
وی افزود: همچنین «آخرین ذکر برادر شهیدم» ، «نماز ظهر عاشورایی که با هجوم مزدوران ناتمام ماند»، «پرچمی که در حمله مزدوران به عزاداران امام حسین(ع) جا ماند»، «خشم دشمن از شنیدن ذکر یا حسین(ع)»، «خرافات بهترین وسیله دشمن برای حمله به شیعه» و «پیاده تا کربلا» از جمله محورهای دیگر این فراخوان محسوب میشود.
مقابله با انحرافات تکفیریها
مدیر امور فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه سوره در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه در آثار ارسالی به هیچ عنوان نباید به مذاهب اسلامی و قومیتها توهین شود، تصریح کرد: در این فراخوان سعی میشود تا ثابت کنیم که گروههای تکفیری پایبند به هیچ مذهبی نبوده و تنها فرقههای استعماری هستند و با هدف ضربه زدن به دین مبین اسلام تشکیل شدهاند و متعلق به هیچ یک از مذاهب اصلی اسلام نیستند.
وی اذعان کرد: گزارشات ارسالی باید مبتنی بر حقایق باشند. هیچ دلیلی برای اغراق یا تکیه بر دروغ وجود ندارد، نباید برای اثبات گفتههای خود به دروغ متوسل شد. نوشتهها باید مستند و خالی از هر گونه شبهه باشند.
مدیر امور فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه سوره در بخش دیگری از سخنان خود به توصیف ابعاد علمی این فراخوان پرداخت و افزود: مطالب ارسالی حداکثر باید 1500 واژه داشته باشد. مطالب باید در قالب فایلهای WORD یا pdf، دقیق، شفاف و روشن باشند. اجباری برای ارسال تصاویر مربوط به گزارش وجود ندارد، اما وجود تصاویر تاثیر بسزایی در درک وقایع خواهد داشت.
وی بیان کرد: استفاده از نام مستعار منعی ندارد، اما نام واقعی اشخاص باید به صورت جداگانه ارسال شوند. هچنین باید گفت که محدودیتی در تعداد گزارشهای ارسالی وجود نداشته و گزارشها طبق خواست افراد با نام حقیقی یا مستعار منتشر خواهند شد.
لطفی درباره نحوه ارسال آثار از سوی علاقهمندان گفت: علاقهمندان تا خردادماه سال 93 مهلت دارند که آثار خود را به صندوق الکترونیکی emtedad@entezah.ir ارسال کنند.