فرحناز محمدی یکتا، بانوی قرآن پژوه در گفتو گو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان مطلب فوق اظهار کرد: من از سال 73 تا به امروزخوشنویسی کار میکنم. در این مسیر دورههای ممتاز را نیز گذراندهام و سالهای متمادی است که این هنر را در دانشگاهها تدریس میکنم. تخصصم نیز در خوشنویسی، خط شکسته است، البته ابتدای دهه 80 بود که رشته نقاشی خط را در مدت 4 سال آموختم و آن رشته را تا به امروز ادامه دادهام.
وی درباره مقامهایی که در مسابقات خوشنویسی به دست آورده، گفت: در مسابقات مختلف خوشنویسی که در سطح کشوری و استانی برگزار شده جوایزی کسب کرده ام، همچنین در دورههای مختلف نمایشگاه قرآن و کوثر هم مقامهایی به دست آوردهام.
دین گریزی جوانان عامل ورودم به هنر قرآنی
محمدی یکتا درباره دلایل ورود به این حوزه (هنر دینی) توضیح داد: من به واسطه دینگریزی که در بین جوانان دبیرستانی مشاهده میکردم، سعی کردم راه دیگری را برای آموزش قرآن و آموزههای دینی پیدا کنم، لذا هنر را انتخاب کردم که هم زبانی جذاب دارد و هم این که روی مخاطب نسل جوان تاثیرات فراوانی میگذارد.
این خوشنویس ادامه داد: در طول روز نزدیک به 15 ساعت، مشغول به آموزش خوشنویسی هستم، البته از زمانی که صرف این کار میکنم رضایت کامل دارم، چون میبینیم که با زبان هنر خیلی بیشتر و بهتر میتوان مفاهیم دینی و قرآنی را به نسل جوان منتقل کرد. این امتیاز به من انگیزه میدهد که خیلی بیشتر تمرکز خودم را روی کارم برای رسیدن به روشهای جدید متمرکز کنم.
محمدی یکتا گفت: این که میگویم زبان هنر قادر است مضامین قرآنی را بهتر به جوانان منتقل کند تنها یک ادعا نیست، زیرا من سالها دبیر دروس قرآن و تعلیمات دینی بودم، اما زمانی سخنانم در این حوزه توانست کارکرد قابل قبولی داشته باشد که با زبان هنر پیوند خورد. این امتیاز مهم تنها یک بخش از هنر را در بر نمیگیرد بلکه تمامی بخشهای هنری چنین امتیازی دارند که متاسفانه به آن توجه مناسب نمی شود.
استقبال جوانان از هنر قرآنی تصویرگر آیندهای روشن برای هنر قرآنی
وی در پاسخ به این سؤال که چه آیندهای را برای خود در دنیای خوشنویسی متصور است، توضیح داد: با توجه به استقبالی که هنرجویانم از خوشنوسی و نقاشی خط کردهاند و علاقهای که در بین جوانان نسبت به این هنر مشاهده میکنم باید بگویم که نسبت به کارم و آموزش قرآن به زبان هنر بسیار خوشبینم، هرچند در این میان برخی حمایتها میتواند به هنرمندان در رسیدن به خواستهشان بیشتر کمک کند، در ضمن تنها به آموزش اکتفا نمیکنم، بلکه کارهای نمایشگاهی نیز انجام خواهم داد.
این خوشنویس درباره همایش بانوان قرآن پژوه نیز تصریح کرد: این همایش اتفاق خوشایندی است که انتظار میرود به فعالان قرآنی کمک کند تا با انگیزه بیشتری در این حوزه قدم بردارند، به ویژه در حوزه هنر، چون بانوان قرآنپژوهی که با زبان هنر مبلغ قرآن هستند مخاطبان زیادتری را تحت تاثیر خود قرار میدهند.
محمدی یکتا در پایان از مسئولان خواست که توجه به هنر قرآنی را جدیتر از گذشته بگیرند، به ویژه اینکه امروزه رسانههای غرب هجمه گستردهای را با زبان هنر آغاز کردهاند تا جوانان را تحت تاثیر خود قرار دهند؛ هجمهای که اگر جدی گرفته نشود بسیار مضر است. این وضعیت در شرایطی است که اگر هنر با قرآن پیوند خورد به اندازهای زیبا میشود که هیچ چیز فریبندهای قادر به گمراه کردن جوانانمان نخواهد بود.