کد خبر: 1382617
تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۸
فرهاد تجویدی:

عدالت اقتصادی، زمینه‌ساز نقش‌آفرینی تئاتر در تحقق حماسه اقتصادی است

گروه هنر: ایجاد فرصت برابر برای هنرمندان تئاتری به منظور کار و فعالیت سازنده در این عرصه، موجب رضایت‌مندی هنرمندان و مسئولان می‌شود و یکپارچگی و انسجام میان هنرمندان بر کیفیت تولیدات، اثر مثبت گذاشته و به تبع آن شاهد رونق اقتصادی در عرصه تئاتر نیز خواهیم بود.

فرهاد تجویدی، نویسنده و کارگردان تئاتر در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان مطالب فوق گفت: در عرصه تئاتر با تغییر نگرش‌ها و سیاست‌های فرهنگی و هنری همزمان با تغییر ساختار مدیریت فرهنگی و هنری حاصل روی کار آمدن دولت جدید، شاهد نوعی پویایی و دمیده شدن روح امید و نشاط در میان فعالان تئاتری به ویژه فعالان باانگیزه و جوان بودیم.
وی ادامه داد: هنرمندان به ویژه در شش ماهه دوم سال با آرامش و فضای دوستانه و صمیمی‌تری به فعالیت پرداختند که این خود شروع خوبی برای شکوفایی فضای فرهنگی و هنری کشور و رونق تولیدات تئاتر و در نتیجه بهبود چرخه اقتصادی تئاتر خواهد شد.
 

در عرصه هنر نباید تنها به تغییر برخی سیاست‌ها بسنده کرد

این مدرس تئاتر تصریح کرد: با این وجود نکته حائزاهمیتی که وجود دارد، این که مسئولان نباید تنها در این عرصه به تغییر برخی سیاست‌های فرهنگی و هنری بسنده کنند بلکه این مسئله آغاز راه است که نهال امید و خودباوری را در دل هنرمندان کاشته است؛ این درخت نیاز به آبیاری و مراقبت دارد، باید در حفظ و حمایت از آن کوشید و به نوعی در برخورد با هنرمندان البته بسته به کسوت و سابقه، عدالت و مساوات را در ایجاد فرصت‌های برابر برای آنها فراهم آوریم.
تجویدی گفت: در دوره جدید معاونت هنری ارشاد البته به ندرت شاهد حضور هنرمندانی بودیم که چند سالی به دلایلی کم‌کار بودند و یا زمینه برای حضور آنها در عرصه‌های تولید فراهم نبود؛ براساس آنچه که پیش‌تر به آن اشاره کردم یعنی فراهم آمدن فضای باز فعالیت هنری در دولت جدید، به نظر می‌رسد که این طیف از هنرمندان که مجال برای فعالیت مستمر پیدا کرده‌اند به جبران مافات پرداخته و با توجیه سهم‌خواهی، سهم قابل توجهی از رویکرد مسئولان را به سوی خود جلب کردند.

سهم‌خواهی برخی هنرمندان فرصت برابر را از دیگر هنرمندان سلب می کند
وی ادامه داد: در چنین شرایطی، امکانات و فرصت‌های محدود فعالیت در عرصه تئاتر روی این طیف از هنرمندان متمرکز شده و این مسئله موجب شده است که توجه از روی طیف وسیعی از هنرمندان تئاتری منحرف شود و نتیجه آن که زمینه برای انزوا و بی‌انگیزه شدن آنها فراهم شود.
کارگردان نمایش «من» تأکید کرد: با نگاهی اجمالی در دوره جدید مدیریت فرهنگی و هنری کشور به روشنی می‌توان دریافت که  دیگر از هنرمندانی که در سال‌های قبل فعالیت خوب و مستمری داشتند و با تولیدات خود در عرصه تئاتر جریان‌ساز بودند اثری نیست، آیا این معنایی غیر از سلب شدن ایجاد موقعیت و فرصت برای آنها به منظور فعالیت در تولید و اجرای تئاتر دارد؟

ایجاد فرصت برابر برای فعالیت در عرصه تئاتر بهترین سیاست مسئولان
کارگردان نمایش «حوالی تئاتر شهر» گفت: مسئولان باید متوجه این امر باشند که بهترین سیاست اتخاذ شده در عرصه فرهنگ و هنر ایجاد فرصت برابر برای همه هنرمندان از هر طیفی است که این خود به عدالت اقتصادی منجر و زمینه را برای رونق و شکوفایی اقتصادی در تئاتر منجر می‌شود که در غیراین صورت همچون دولت پیشین به جای یکپارچگی و اتحاد در میان هنرمندان باز ما با دو طیف هنرمند مواجه می‌شویم که یکی از آنها فعال و راضی از حمایت‌های دولتی هستند و گروه دیگر چون مجال برای فعالیت پیدا نمی‌کنند و اصطلاحاً در بیرون گود نشسته‌اند به دلیل شرایط بد اقتصادی و معیشتی خود منتقد و مخالف سیاست‌های دولت خواهند بود.

captcha