به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، همایش «بررسی راهکارهای تولید محتوا در فضای مجازی» عصر امروز سه شنبه 13 اسفند ماه، در سالن همایشهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران برگزار شد.
محمد صادق افراسیابی، معاون فرهنگی و مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران با ارائه گزارشی از ظرفیت تولید محتوای دیجیتال تهران اظهار کرد: از 315 خانه فرهنگ دیجیتال در کشور 40 خانه دیجیتال متعلق به استان تهران است که در این خانههای دیجیتال تولید محتوا انجام میشود. همچنین دبیرخانه کانونهای مساجد استان تهران برای رفع نواقص و کاستیهای حوزه دیجیتال، تفاهم نامهای را امضاء کردهاند تا خانههای دیجیتال در تولید محتوای دیجیتال فعال باشند.
وی افزود: از میان 291 موسسه فرهنگی دیجیتالی،251 موسسه فرهنگی دیجیتالی در استان تهران فعال است و همچنین از میان 64 هزار و 800 رسانه بر خط ثبت شده، 24 هزار و 888 رسانه برخط متعلق به استان تهران است که از این تعداد هم 473 تارنما در استان تهران دامنه فعالیت گرفتهاند.
وی افزود: از میان 72 هزار و 702 سایت خبری، 28 هزار 960 سایت خبری در سایت معاونت امور مطبوعاتی به ثبت رسیده که از این تعداد هم 139 مجوز سایت در استان تهران صادر شده است. از میان 139 مجوز، 97 مجوز متعلق به استان تهران است.
معاون فرهنگی و مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تهران تصریح کرد: این فضا ایجاب میکند که در ارتقاء برنامه برای حمایت از تولید محتوا گام برداریم که اولین اقدامان ساماندهی رسانههای برخط و پایگاههای الکترونیکی استان تهران بود که تشکیل پرونده و مجوز را دریافت کردیم.
وی بیان کرد: برای حمایت از تولیدات محتوای مرتبط با فرهنگ ایرانی اسلامی وارد حوزه برگزاری جشنوارههای رسانههای مجازی همچون امام رضا(ع)، آیات، رسانههای مجازی خلیج فارس و جایزه هنر و ادبیات محتشم شدیم، همچنین اختتامیه این جایزه هنری را 24 اردیبهشت ماه سال آینده برگزار خواهیم کرد.
وی بیان کرد: همایش تقدیر از تولید کنندگان دیجیتال سال آینده برگزار خواهیم کرد و بسیاری از مراکز پر مخاطب استان تهران که مجهز به خانههای فرهنگ دیجیتال نیستند، تجهیز خواهیم کرد.
وی اضافه کرد: برخی از حوزهها به دلیل نبود آئین نامههای با ضعفهای روبرو بودیم که میتوان به تبلیغات اینترنتی اشاره کرد اما خوشبختانه رئیس اداره کل ارشاد استان تهران با معاونت مطبوعاتی مذاکراتی داشتند و قرار است کانونهای تبلیغاتی، اینترنتی براساس آئین نامهای فعالیت خود را داشته باشند.
در ادامه سید جلال جاوشیان، مدیر پروژه خرگوش و لاک پشت اظهار کرد: برای تولید این اثرمان شاهد هیچ گونه عقد قرارداد و پرداختی نبودیم و هنوز هم در این باره کسی با ما تماس نگرفته است به نمایندگی از فعالان این حوزه میخواهم که راهکار تولید در فضای مجازی را از خودمان آغاز کنیم و سفارش دهیم.
وی افزود: ما جوانان به واسطه قوانین، مقررات، آئین نامه، دستور العملهای و حفظ قانون کپی رایت نیازمند حمایت هستیم که اگر این حوزه جدی گرفته شود در مکانی با خیال راحت امکان برنامه ریزی دقیقی را خواهیم داشت.
در ادامه بابک باد کوبه، تهیه کنند و مدیر تولید نما آهنگ آسیب شناسی تلفن همراه اظهار کرد: شاید در گذشته جنگ در خوزستان بود اما امروز جنگ در میان رسانهها است و زمینش عوض شده است و باید سعی کنیم سرباز خوبی در این جنگ رسانهای باشیم.
در ادامه آرش تیمور نژاد کارگردان نخستین سریال اینترنتی نفوذ اظهار کرد: امیدواریم این جلسه سبب شود تا بزرگان در دولت و ارگانهای مختلف به دعوت وزارت ارشاد بیاید و دور میزی بنشینند تا راهکارهای برای کسی که میخواهد مجموعهای در فضای مجازی کار کند بیندیشد و باید بداند که از کجا باید مجوز بگیرد و به چه کسی پاسخ بدهد. سرانجام پیدا کردن مجموعه قوانین و مقررات محتوا در فضای مجازی باید اندیشه شود.
وی افزود: «نفوذ» سریالی که دو فصل آن ساخته شده که فصل یک آن کاملا پخش و فصل دوم آن در حال پخش است.
کارگردان نخستین سریال اینترنتی «نفوذ» تصریح کرد: امروزه دنیا به سمت ساخت سریالهای اینترنتی میرود شاید این سریالها کوتاه باشند اما مردم از آن استقبال میکنند و به این سمت روی آوردهاند، بنابراین سریال نفوذ با بررسی سبک زندگی و آسیبهای فضای مجازی ساخته شد.
وی بیان کرد: طرح ساخت «نفوذ» را به کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ارائه کردیم و پس از تایید با همکاری و هماهنگی وزارت ارشاد، سازمان ملی مجازی ومعاونت مجازی صدا و سیما توانستیم آنرا در اختیار مخاطبین قرار دهیم.
تیمور نژاد در پایان اظهار کرد: «نفوذ» پر بینندترین سریال فارسی زبان روی اینترنت جهان است و ادعای نیست که بدونه دلیل و مدرک بگوییم. امیدواریم این مجموعه رضایتمند کاربران را حاصل کند.
یادآور می شود در پایان این مراسم از دست اندرکاران ساخت سریال اینترنتی «نفوذ» تجلیل شد.