به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س)، حجتالاسلام محمدی، مدیر فرهنگی و هنری آستان مقدس حضرت معصومه(س) با اعلام این خبر گفت: موزه آستان مقدس قم از نخستین موزههای کشور است که آثار ارزشمند تاریخی را به نمایش میگذارد.
وی با اشاره به وجود 5500 اثر تاریخی در موزه آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) گفت: این موزه در سال 1314 راهاندازی شده است که این موزه را در صف نخستین موزههای کشور قرار داده است.
مدیریت فرهنگی و هنری آستان مقدس قم افزود: در چند ماه اخیر بخشهای جدیدی بر اساس ظرفیتهای موجود در معرض دید عموم قرار گرفته است که از جمله آنها، متبرکات و آثار قدیمی مربوط به حرم حضرت معصومه(س) است. بخش اسکناس، تمبر، مدالهای نامآوران ورزشی ایرانی و غیر ایرانی از دیگر بخشهای موزه آستان است که در چند ماه اخیر در معرض دید علاقهمندان قرار گرفته است.
وی همچنین، با اشاره به نگهداری اشیاء تاریخی موزه بر اساس علم روز، گفت: اشیاء جدیدی هم که به موزه اعطا میشود، در ابتدا شناسنامهای برای آن تهیه میشود که تمامی اطلاعات لازم در آن جمعآوری میشود و زمانی هم که در معرض دید قرار میگیرد، مسائل امنیتی و حفاظتی آن رعایت میشود. هر چند وقت یکبار نیز دفاتر موجود با آثار موزه مطالبقت داده میشود.
محمدی با بیان اینکه منابع موزه آستان مقدس قم به صورت مردمی است، افزود: برای خرید اشیاء تاریخی برای موزه آستان، بودجهای تعریف نشده است، از این رو تمامی آثار تاریخی و اشیاء قیمتی از سوی مردم به این موزه اعطا شده است.
وی افزود: موزه آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) بر اساس برنامهریزی صورت گرفته، در آیندهای نزدیک از نظر ساختمانی و امکانات توسعه خواهد یافت، از این رو همچنان از اعطای آثار تاریخی و کتب نفیس استقبال میکنیم.
مدیریت فرهنگی و هنری آستان مقدس قم در تشریح برنامههای توسعهای موزه آستان گفت: از جمله بخشهای در نظر گرفته شده، موزه جهانشناسی شامل تالارهای اسکناس و تمبر است و در کنار آن موزه ایرانشناسی که به تالارهایی برای دورانهای تاریخی و دوره اسلامی تقسیم میشود در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به تقسیم آثار تاریخی اسلامی بر اساس دورههای حکومتی گذشته ادامه داد: موزه قمشناسی نیز در موزه آستان شکل خواهد گرفت که از جمله بخشهای آن تالار حرمشناسی خواهد بود که در این بخش اشیاء ارزشمند حرم مطهر از جمله دربها، ضریح، کاشیکاریها و ... در سیر تاریخی به نمایش گذاشته میشود.
محمدی افزود: موزه عمومی نیز دارای بخشهای مختلف است که از جمله تالارهای آن، تالار آبزیان است. آبزیان به صورت تاکسیدرمی شده در معرض دید علاقهمندان قرار دارد.
مدیر فرهنگی و هنری آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) خاطرنشان کرد: موزه قرآن نیز در کنار این موزهها ارائهکننده آثار قرآنی در سدههای مختلف خواهد بود.
وی در ادامه افزود: بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته، ساختمان جدید موزه، در چهار طبقه در متراژ 16 هزار مترمربع در اختیار موزه آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) قرار خواهد گرفت.
محمدی افزود: این ساختمان از سوی دولت در مسیر حرم تا حرم بنا خواهد شد که امید است در آیندهای نزدیک به بهرهبرداری برسد.
وی در پایان با اشاره به فعالیت موزه آستان در تمامی روزهای هفته گفت: در تمامی ایام هفته از ساعت 8 تا 17 موزه آستان در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دارد.