کد خبر: 1383559
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۱
مؤسسات قرآنی در هفته‌ای که گذشت/

همگام با بانوان قرآن‌پژوه و خاطرات علم‌الهدی دکتر هفت‌ساله

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: گفت‌وگو با محمدحسین طباطبایی و بانوان قرآن‌پژوه، معافیت مؤسسات قرآنی از پرداخت هزینه انشعاب، برگزاری همایش تجلیل از نخبگان قرآنی با حضور وزیر ارشاد و تشکیل بانک اطلاعاتی بانوان قرآنی کشور از جمله رویدادهای مهمی است که طی این هفته در سرویس مؤسسات قرآنی به آن‌ها پرداخته شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، همایش بانوان قرآن‌پژوه که به منظور تکریم و تجلیل از بانوان فعال قرآنی برگزار می‌شود، زمینه‌ساز شناسایی و شناساندن بانوان فعال در عرصه‌های مختلف قرآن کریم به دیگران است و سرویس مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد، اقدام به گفت‌وگو با برخی از بانوان منتخب این دوره طی هفته جاری کرده است.

همایش بانوان قرآن‌پژوه؛ زمینه‌ساز شناساندن بانوان فعال قرآنی

زکیه عبدالهیان، مدیر تکریم همایش بین‌المللی بانوان قرآن‌پژوه با بیان این که مرکز فرهنگی بانوان قرآن‌پژوه مؤسسه معارف اسلامی امام رضا(ع) قم با عنایت به اهمیت و نقش بانوان در جامعه، اقدام به برگزاری همایش بانوان قرآن‌پژوه کرده است، گفت: در این همایش به تکریم و تجلیل از بانوان فعال قرآنی پرداخته می‌شود و هدف اصلی آن، شناسایی و شناساندن بانوان فعال در عرصه‌های مختلف قرآن کریم به دیگران است.
عبدالهیان رویکرد اصلی این همایش را آشنایی با معارف سوره مبارکه یاسین و آشنایی هر چه بیشتر وحی‌آموزان با مفاهیم قلب قرآن عنوان کرد و افزود: با عنایت حضرت خداوندی، یازدهمین همایش بین‌المللی بانوان قرآن‌پژوه نیز که امسال برگزار خواهد شد، رنگ و بوی قلب قرآن، «سوره مبارکه یاسین» را به خود گرفته است.
وی در ادامه اظهار کرد: مؤسسه بانوان قرآن‌پژوه همه ساله با تحقیق بسیار از میان دریای مواج فرشتگان وحی‌آموز و با توجه به معیارهای خاص تکریم، وحی‌آموزانی که شایسته این مقام باشند را شناسایی کرده و بعد از داوری، تعدادی را برای تجلیل برمی‌گزیند.

همایش بانوان قرآن‌پژوه؛ گامی برای شناسایی استعدادهای قرآنی بانوان

گفت‌وگو با سمیرا قنبری از بانوان منتخب یازدهیمن همایش بانوان قرآن‌پژوه از دیگر رویدادهای مهم این هفته سرویس مؤسسات قرآنی بود که این بانوی فعال در رابطه با همایش بانوان قرآن‌پژوه گفت: برگزاری همایش بانوان قرآن‌پژوه در راستای شناسایی استعدادهای قرآنی از بین بانوان گام خوبی است که برداشته شده است.
وی در ادامه با اشاره به تشکیل انجمنی از بانوان، فعالان و نخبگان قرآنی در کشور، تصریح کرد: این همایش نیز می‌تواند گام مثبتی در تشکیل این انجمن باشد تا این بانوان با حضور در این انجمن به تبادل اطلاعات با یکدیگر پرداخته و ایده‌های خود جهت بهتر شدن فعالیت‌های قرآنی بانوان را بیان کنند.

توجه به نقش تأثیرگذار بانوان در زمینه تربیت دینی و قرآنی اعضای جامعه

از دیگر رویدادهای مهم این هفته سرویس مؤسسات قرآنی گفت‌وگو با سید رضی بهابادی، یکی دیگر از بانوان قرآن‌پژوه است و این بانوی قرآن‌پژوه با اشاره به توسعه فعالیت‌های قرآنی در جامعه، افزود: خوشبختانه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، روز به روز بر غنای قرآنی افزوده می‌شود و باید زمینه آشنایی با قرآن در تمامی سطوح از جمله قرائت، فهم و عمل به قرآن فراهم شود و همان‌طور که به ورزش اهمیت داده می‌شود، باید در زمینه علوم قرآنی نیز سرمایه‌گذاری شود.
وی با مثبت ارزیابی کردن همایش‌های قرآنی، عنوان کرد: با توجه به نقش تأثیرگذار بانوان در زمینه تربیت دینی و قرآنی اعضای جامعه، این موضوعات باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و شخصیت زن از دیدگاه قرآن، پاسخ به شبهات مربوط به زنان و از همه مهمتر، ارزش و اهمیت مادی تربیت فرزند در این همایش‌ها مورد بررسی قرار گیرد.
رضی بهابادی در رابطه با مباحث مهمی که نیاز به پرداختن دارد، گفت: سبک زندگی از جمله مباحثی است که باید آسیب‌شناسی شود که چرا امروزه سبک زندگی غربی رواج یافته است و باید زمینه‌ای فراهم شود تا مادران به سبک زندگی قرآنی توجه کنند، در این زمینه لازم است، مؤلفه‌های سبک زندگی قرآنی از قرآن استخراج شود.

شورای ساماندهی مؤسسات قرآنی در لرستان تشکیل می‌شود

از دیگر رویدادهای مهم این هفته در حوزه فعالیت مؤسسات قرآنی می‌توان به خبر تشکیل شورای ساماندهی مؤسسات قرآنی در استان لرستان اشاره کرد که در  یازدهمین جلسه هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی این استان که چهارشنبه، هفتم اسفندماه در دورود برگزار این طرح به تصویب رسید.
حجت‌الاسلام مهدی امیدیان، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان لرستان در این رابطه به خبرنگار ایکنا گفت: در این نشست مقرر شد تا با تشکیل شورای ساماندهی مؤسسات قرآنی دورود کارهای لازم در حوزه حمایت از فعالیت‌های این مراکز توسط مسئولان انجام شود.

تشکیل بانک اطلاعاتی بانوان قرآنی کشور توسط مرکز بانوان قرآن‌پژوه

یکی دیگر از رویدادهای مهم این هفته که سرویس مؤسسات قرآنی خبرگزاری ایکنا به آن پرداخت، خبر تشکیل بانک اطلاعاتی بانوان قرآنی کشور توسط مرکز بانوان قرآن‌پژوه است که از سوی مدیر مرکز فرهنگی بانوان قرآن‌پژوه مطرح شد.
ملیحه‌سادات موسوی، مدیر این مرکز در گفت‌وگو با ایکنا، با بیان اینکه مرکز بانوان قرآن‌پژوه با هدف سامان‌دهی فعالیت‌های قرآنی بانوان کشور در سال 1380 راه‌اندازی شده است، اظهار کرد: این مرکز قرآنی توانسته گام‌های مثبت و مؤثری در ارتقای فرهنگ غنی اسلام و نهادینه کردن آموزه‌های اسلامی در جامعه بردارد.
وی در رابطه با اهم فعالیت‌های مرکز بانوان قرآن‌پژوه عنوان کرد: این مرکز از بدو تأسیس شروع به جمع‌‌آوری اطلاعات و تشکیل بانک اطلاعاتی بانوان قرآنی کشور کرده است و توفیق آن را پیدا کرده که پس از اندکی زمینه فعالیت خود را از سطح ملی به بین‌المللی ارتقاء دهد.

اجرای طرح قرآنی «واژه‌های آسمانی» با مشارکت 1 میلیون و 250 هزار دانشجو

یکی دیگر از رویداهای مهمی که سرویس مؤسسات قرآنی در این هفته به آن پرداخته مشارکت1 میلیون و 250 هزار دانشجو در طرح قرآنی «واژه‌های آسمانی» است که با همکاری مؤسسه قرآن‌پژوهان و مدرسه آفتاب اجرا می‌شود.
ولی‌الله مهدوی‌فر، رئیس مرکز فعالیت‌های قرآنی دانشگاه پیام نور در این رابطه گفت: از سوی مؤسسه قرآن‌پژوهان و مدرسه آفتاب، طرح «واژه‌های آسمانی» طی فروردین‌ماه سال آینده ویژه دانشجویان، کارکنان و اساتید دانشگاه پیام نور اجرا می‌شود.
وی عنوان کرد: این طرح قرآنی با مضامین آموزش «ترجمه و مفاهیم قرآن کریم» اجرایی می‌شود که ثبت نام از متقاضیان از هم‌اکنون آغاز شده و تا 20 اسفندماه جاری ادامه دارد.

شرکت 500 نفر از استان لرستان در مسابقه «راه‌روشن»

از دیگر رویدادهای مهم این هفته می‌توان به شرکت بیش از 500 نفر از استان لرستان در مسابقه «راه روشن» اشاره کرد که 16 اسفندماه جاری در سرار کشور برگزار می‌شود.
حجت‌الاسلام مهدی امیدیان، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان لرستان در این رابطه گفت: مسابقه راه روشن با شرکت 500 نفر از استان لرستان برگزار می‌شود و ثبت‌ نام‌ از علاقه‌مندان با همکاری 20 مؤسسه قرآنی در 9 شهرستان صورت گرفته است.

برگزاری دوره «تربیت معلم مهارت‌های بیان قصه‌های قرآن» با حضور حجت‌الاسلام راستگو

از دیگر رویدادهای مهمی که در این هفته توسط سرویس مؤسسات قرآنی به آن پرداخته شده است می‌توان به برگزاری دوره «تربیت معلم مهارت‌های بیان قصه‌های قرآن» در بزرگترین مجتمع قرآنی کشور در ابرکوه اشاره کرد.
ششمین دوره تربیت معلم قرآن کریم این مجتمع با موضوع مهارت‌های بیان قصه‌های قرآن با حضور حجت‌الاسلام راستگو و ۱۲۴ نفر در بنیاد قرآن ابرکوه با هدف تربیت معلمان کارآمد در حوزه قصه‌گویی و آشنایی این گروه با فنون و مهارت‌های این حوزه و همچنین ارتقای سطح دانش و بینش معلمان و مربیان در انتقال مفاهیم آموزشی و تربیتی قرآن به آحاد جامعه، برگزار شد.

برگزاری کارگاه «آشنایی با فنون قرائت حرفه‌ای» با حضور دغاغله در اهواز

یکی از رویدادهای خبری مهمی که در این هفته به آن پرداخته شده است، برگزاری کارگاه «آشنایی با فنون قرائت حرفه‌ای» با حضور  مهدی دغاغله، داور بین‌المللی و پیشکسوت قرآن و 32 نفر از قاریان برتر استان خوزستان به‌مدت سه ماه در اهواز است.
این کارگاه آموزشی  پنجشنبه هر هفته از ساعت 10 تا 12 با هدف ارتقای سطح قرائت قاریان استان در کانون جهان‌آرا اهواز برگزار می‌شود.

برگزاری همایش تجلیل از نخبگان قرآنی با حضور وزیر ارشاد در تبریز

از رویدادهای مهم این هفته به آن پرداخت شد، برگزاری همایش تجلیل از نخبگان قرآنی با حضور علی جنتی، وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی در تبریز بود.
همایش تجلیل از نخبگان قرآنی تبریز با حضور 1500 نفر از قرآنیان به‌همت اداره اوقاف و امورخیریه استان و ‌همکاری اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان آذربایجان شرقی دوشنبه، 12 اسفندماه در تبریز برگزار می‌شود.
از برنامه‌های این همایش می‌توان به قرائت حامد شاکرنژاد و مرتضی رهنما، سخنرانی وزیر ارشاد، سخنرانی استاندار، سخنرانی امام جمعه تبریز، تقدیر از 10 پیشکسوت قرآنی استان و 10 نفر از برگزیدگان مسابقات اوقاف و امور خیریه استان اشاره کرد.

معافیت مؤسسات قرآنی از هزینه انشعاب

یکی از رویدادهای مهمی که در این هفته سرویس مؤسسات قرآنی خبرگزاری ایکنا به‌صورت مفصل به آن پرداخته است.
 اتحادیه مؤسسات قرآنی- مردمی کشور طی پنج سال آینده نقشه‌ای را طراحی کرد که در صدد آن مؤسسات و نهادهای مردمی از پرداخت آب، برق، گاز و مُرسلات پُست مُعاف شوند؛ در این راستا پس از پنج سال بخشی از این اهداف پیگیری و محقق شد که از آن جمله می‌توان به اولین مبحث که معافیت پرداخت انشعابات آب، برق و گاز می‌شود، اشاره کرد.
ایکنا در تهیه این گزارش علاوه بر پرداختن به دلایل عدم اجرایی شدن این قانون در برخی موارد، با برخی از مسئولان و صاحب‌نظران به گفت‌وگو پرداخته است.
لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایکنا با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی، دولت و اتحادیه‌ها از یکدیگر جدا نیستند، اظهار کرد: ما تلاش کردیم که توسط فراکسیون قرآن و عترت و نماز مجلس نسبت به مسائل مؤسسات قرآنی مراقبت داشته باشیم تا تمامی طرح‌ها به تصویب نهایی برسند.
وی با ابراز گلایه از نادیده گرفتن جایگاه قرآن در سطح کشور و به تصویب نرسیدن برخی از پیشنهادات فراکسیون قرآن و عترت در مجلس، عنوان کرد: در جهت طرح معافیت مؤسسات قرآنی از پرداخت انشعابات قبوض آب، برق و گاز و همچنین هزینه‌های پُستی، پیشنهادات لازمه را به مجلس دادیم که انتظار داریم تا از سوی دولت به‌صورت مطلوب اجرایی شود.
افتخاری با بیان اینکه حمایت از مؤسسات قرآنی ـ مردمی منجر به توسعه فعالیت‌های قرآنی در سطح کشور می‌شود، گفت: طرح معافیت مؤسسات قرآنی از پرداخت انشعابات قبوض آب، برق، گاز و هزینه‌های پُستی از سوی فراکسیون قرآن و عترت مجلس قانونی شده است.
فضاسازی عمومی و پنهان‌سازی واقعیت‌ها؛ سم مهلک نقد سازنده
نقد در جامعه قرآنی یکی از موضوعاتی است که سرویس مؤسسات قرآنی در این هفته به گفت‌وگو با مدیرعاملان اتحادیه مؤسسات قرآنی پرداخته است. حجت‌الاسلام سیدحسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور در این رابطه گفت: در راستای رسیدن به یک نقطه روشن و برطرف کردن آسیب‌ها و ضعف‌ها در عرصه فعالیت‌های قرآنی، نه فضاسازی عمومی و سرو صدا کردن راهکار عقلانی است و نه پنهان‌سازی واقعیت‌ها، بلکه باید متولیان امور و پیشکسوتان و دلسوزان قرآنی در یک فضای صمیمی و دلسوزانه با واقع‌نگری در جهت رفع آسیب‌ها تلاش جدی کنند، هر چند در برخی موارد برای آگاهی و توجه جامعه دینی و قرآنی به برخی از آسیب‌هایی که ممکن است آنان را دچار تردید و گمراهی کرده و آسیب‌ها را افزایش دهد، اطلاع رسانی عمومی اجتناب ناپذیر است.
وی افزود: جامعه قرآنی عامل به قرآن، همواره وسعت دید و نگاه خویش را بایستی بر این مهم استوار کنند که آماده پذیرش هر گونه نقد و انتقادی بوده و به هیچ عنوان از وارد شدن انتقاد بر خود نرنجند و واکنش منفی و غیر قرآنی نشان ندهند.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور تصریح کرد: آنچه مطلوب قرآن است، به‌ویژه در جامعه قرآنی، تمسک داشتن و سینه گشاده برای پذیرش نقد‌های سازنده است و بایستی بر این باور باشند که اگر نقدی سازنده در حیطه کاری آن‌ها شد، از آن با طیب نفس استقبال کرده و به فکر اصلاح در رویه رفتاری و مدیریتی خود باشند، اما اگر برعکس، با حرکتی تهاجمی و تدافعی به مقابله با نقدها بپردازند نتیجه مطلوب را به‌دست نخواهند آورد.

کشف حلقه‌های مفقود تفسیر موضوعی طی 22 سال فعالیت مؤسسه تفسیر جوان

یکی از موضوعاتی که سرویس مؤسسات در این هفته به آن پرداخته فعالیت مؤسسه تفسیر جوان است که پس از پایان جنگ تحمیلی در جهت جبهه توسعه فرهنگ قرآنی گام نهاد که این رویکرد منجر به کشف حلقه‌های مفقود موضوعی در حوزه تفسیر قرآن شد و از این رو سبب شد تا با 18 کشور خارجی تعامل برقرار شود.
مؤسسه تفسیر جوان توسط محمد بیستونی محقق و پژوهشگر هزار عنوان کتاب‌های تفسیر ترتیبی و موضوعی قرآن مدیریت می‌شود؛ وی متولد 1337 و دارای مدرک کارشناسی الهیات و معارف اسلامی و دکترای جامعه‌شناسی است.
مدیرعامل مؤسسه تفسیر جوان از 14 سالگی وارد مسجد الرضای شیراز شده است که پس از تربیت و تعلیم اعتقادی و اخلاقی توسط حضرت آیت‌الله سیدعلی‌اصغر دستغیب در محور بسیاری از فعالیت‌های انقلابی در دوران رژیم شاهنشاهی، توانست سپاه پاسداران شیراز را پس از انقلاب اسلامی با جمعی از جوانان راه‌اندازی کند.
وی به‌عنوان مسئول تبلیغات، انتشارات، بسیج و رئیس ستاد سپاه پاسداران در استان‌های فارس، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد خدمات ارزنده‌ای را ارائه داده است؛ همچنین با پایان جنگ تحمیلی در سال 1368 تاکنون در جبهه توسعه فرهنگ قرآنی فعالیت‌های گسترده‌ای را آغاز کرده که ابداع «کارگاه‌های آموزشی قرآن و مهارت‌های زندگی» و آموزش رایگان حدود 1 میلیون نفر از طریق کارگاه‌های یاد شده و شناسایی، جذب، سازماندهی و بکارگیری حدود 5 هزار پژوهشگر قرآنی را می‌توان از جمله فعالیت‌های وی عنوان کرد.
مؤسسه تفسیر جوان توانسته 120 جلد از تفسیر موضوعی قرآن کریم را تهیه و تدوین کند؛ همین‌طور نخستین بانک جهانی قرآن‌پژوهی توسط این مرکز با نظارت محمد بیستونی راه‌اندازی شده است تا علاوه بر جامعه قرآنی، عموم مردم با پژوهش‌های قرآنی گذشته و آینده آشنا شوند.
یکی از مهم‌ترین گام‌هایی که مؤسسه تفسیر جوان در مسیر توسعه فرهنگ قرآنی برداشته، انتشار کتاب آموزش تفسیر موضوعى، کاربردى و میان ‏رشته‏‌اى قرآن براى 6 گروه سنى هدف شامل کودک، نوجوان، جوان، زنان، مردان و خانواده است.

برگزاری نشست مشترک اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآنی

از رویدادهای مهمی که این هفته در سرویس مؤسسات قرآنی به آن پرداخته شده است، نشست مشترک دو اتحادیه کشوری است که دوشنبه، 19 اسفندماه جاری برگزار می‌شود.
این نشست با حضور اعضای هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور و اعضای هیئت مدیره اتحادیه تشکل‌های قرآنی با هدف بررسی راه‌های تعامل و همکاری دو اتحادیه در سال آینده و بررسی نقطه نظرات اعضاء در رابطه با طرح ادغام دو اتحادیه برگزار می‌شود.
از اعضای هیئت مدیره اتحادیه تشکل‌های قرآنی می‌توان به سیدعلی سرابی، حسن محمدی، داوودآبادی، فریدونی و ... اشاره کرد که در این نشست حضور می‌یابند.

همگام با خاطرات علم‌الهدی دکتر هفت‌ساله

یکی از موضوعات مهمی که این هفته سرویس مؤسسات قرآنی به آن پرداخته است، همراه شدن با خاطرات محمدحسین طباطبایی معروف به علم‌الهدی و دکتر هفت‌ساله است.
نامی آشنا دارد، از دیرباز تاکنون نهضتی که بر جا گذاشته توانسته همگان را به خود جلب کند؛ سال‌های زیادی از ظهور نبوغ او نمی‌گذرد، خردسالان بسیاری در این عرصه گام نهادند امّا اولین کسی که توانست در سن 5 سالگی حافظ کل قرآن کریم شود، او بود.
سیدمحمدحسین طباطبایی معروف به علم‌الهدی جوان 23 ساله‌ای است که با همیاری پدر و مادرش توانست پا در عرصه قرآن بگذارد و چشم‌ها را به خود خیره کند؛ پس از او نهضت حفظ قرآن با جنبشی شتابنده حرکت کرد و طرح «حفظ قرآن به روش اشاره» ابداع شد.
روش اشاره که از ابداعات پدر محمدحسین بود، جهت ایجاد فضای انس با قرآن برای خردسالان مورد استقبال عموم قرار گرفت؛ علم‌الهدی در هر پرسشی که از او می‌شد با آیه‌ای مرتبط پاسخ می‌داد و چون خردسال بود، همگان را حیرت‌زده می‌کرد.
علم‌الهدی متولد 1369 شهر مقّدس قم است؛ پیش از تولد محمدحسین پدر و مادرش حافظ کل قرآن و مدرس بودند، او از همان اوان کودکی در کلاس‌های والدینش با معارف الهی آشنا شد.
وی از طریق حفظ قرآن با روش اشاره، در سن 4  سالگی علاوه بر حفظ قرآن توانست خواندن و نوشتن حروف عربی و فارسی را یاد گیرد.
وی در سال 1388 همزمان با ولادت حضرت ثامن‌الجج(ع) به همراه 9 نفر از طلاب توسط آیت‌الله‌العظمی لطف‌الله صافی‌ گلپایگانی ملبس به لباس مقدس روحانیت شد.
طی دوران کودکی محمدحسین، کتاب‌هایی با عناوین «خاطراتی از دکتر هفت‌ ساله» و «نور ولایت» منتشر شد که در خلال این محصولات، دیدارهای وی با علما و شخصیت‌ها، مسافرت‌ها و  سخنرانی‌‌ها، جمع‌آوری شده بود.
علم‌الهدی در سن 10 سالگی وارد حوزه علمیه شده است و هم‌اکنون در داخل و خارج از کشور در بخش تفسیر و علوم قرآنی فعالیت مؤثری دارد؛ همچنین تدریس و تألیف کتاب‌های آموزشی همچون «حفظ اصول کافی» از جمله فعالیت‌های وی به‌شمار می‌رود.
علم‌الهدی عنوانی بود که پدر محمدحسین برای وی انتخاب کرد و به معنای پرچم هدایت قرار داده شده است. هم‌اکنون محمدحسین با این شهرت در جهان اسلام معروف است و همگان با شنیدن این لقب به یاد و خاطرات خردسالی وی می‌افتند.
علم‌الهدی هم‌اکنون دارای فرزندی 8 ماهه با عنوان «زهراسادات» است که برای خانواده وی آرزوی موفقیت و سربلندی داریم.

captcha