کد خبر: 1384729
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۷
اکبرلو:

تشریک مساعی و هم‌افزایی توان مدیریتی لازمه رشد تئاتر دینی است

گروه هنر: تشریک مساعی، هم‌افزایی توان مدیریتی و همچنین استفاده از همه امکانات و تجهیزات سخت‌افزاری در فضایی دوستانه و به دور از غرض‌ورزی‌های شخصی، شرایطی را پدید خواهد آورد که منجر به رشد تئاتر دینی خواهد شد.

منوچهر اکبرلو، نویسنده و پژوهشگر تئاتر در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) گفت: خوشبختانه با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، فضای خوب و مثبتی در حوزه فرهنگ و هنر ایجاد شده است و همینطور که پیش‌بینی می‌شد در دولت یازدهم نیز با تنوع در سلیقه‌ها و دیدگاه‌ها مواجهیم.
وی ادامه داد: البته این تنوع در سلیقه و دیدگاه به افرادی بازمی‌گردد که در این دولت نیز در ساختارهای مدیریتی به مسئولیت بخش‌های گوناگونی گمارده شده‌اند و به نظر می‌رسد شرط پویایی فضای موجود در حوزه فرهنگ و هنر، وجود همین تضارب آراء و نظرات باشد که از برایند آنها به نتیجه‌ای مثبت در راه تحقق اهداف کلان فرهنگی و هنری دست پیدا خواهیم کرد.

دولت پیشین به تئاتر دینی نگاهی شعاری داشت
اکبرلو تصریح کرد: از جمله حوزه‌های موجود در عرصه فرهنگ و هنر که با روی کار آمدن دولت یازدهم شاهد تغییرات بنیادین در نوع دیدگاه و توقع مدیران در آن بودیم هنرهای نمایشی است که در دولت دهم محدودیت در پرداختن به نوع خاصی از موضوعات، موجب سلب اعتماد قشر زیادی از فعالان حرفه‌ای در این عرصه شد که البته پرداخت به موضوعات مورد نظر در ساختار مدیریتی دولت پیشین که عمدتاً دینی و ارزشی نیز بود، شکلی شعاری داشت و نتیجه آنکه تولیداتی به منصه ظهور رسیدند که بن‌مایه لازم برای اثربخشی در جامعه را نداشتند و غالباً فرمایشی و با مخاطب محدود به روی صحنه نمایش حاضر می‌شدند.
وی در ادامه گفت: با وجود سیاست‌های ناکارآمد حوزه هنر در دولت دهم اما انصافاً شاهد ایجاد بسترهای خوبی با ظرفیت‌های مترقی در حوزه تئاتر فاخر و دینی و ارزشی همچون جشنواره «تئاتر صاحبدلان»  بودیم که در صورت تغذیه مناسب آنها با محتوای تکامل یافته از سوی هنرمندان متعهد می‌تواند موجب توفیق روزافزون عرصه تئاتر به ویژه تئاتر دینی و ارزشی شود.

در 6 ماه گذشته اتخاذ سیاست‌های هنری و تئاتری از نقطه صفر آغاز شد
این کارشناس و منتقد تئاتر افزود: آنچه که به ویژه در 6 ماه اخیر پس از انتصاب مدیران هنری و تئاتری در دولت یازدهم شاهد آن بودیم، به دور ریختن همه اندیشه‌ها و اقدامات صورت گرفته از سوی مدیران هنری دولت پیشین و رساندن همه چیز از نقطه صفر آغاز و پایه‌ریزی همه سیاست‌ها از نو بود که این خود روندی هزینه‌بر را صورت داد.

در برخی از مدیران دولت پیشین حس تعامل و دلسوزی نسبت به فرهنگ و هنر دیده می‌شود
اکبرلو تأکید کرد: از حق نگذریم در برخی از مدیران هنری و تئاتری دولت پیشین نیز حس تعامل و معاونت در سیاستگذاری و انجام مطلوب رویدادهای فرهنگی و هنری به ویژه در حوزه تئاتر دینی و ارزشی وجود دارد که استفاده از تجارب آنها و آزمون و خطایی که در این زمینه داشتند می‌تواند در ساماندهی به اوضاع افسارگسیخته تئاتر دینی کمک شایانی داشته باشد.
وی گفت: تشریک مساعی، هم‌افزایی توان مدیریتی و همچنین استفاده از همه امکانات و تجهیزات سخت‌افزاری در فضایی دوستانه و به دور از غرض‌ورزی‌های شخصی، شرایطی را پدید خواهد آورد که با توجه به بودجه کمی که به این حوزه در سال آینده اختصاص پیدا خواهد کرد، شاهد جلوگیری از هزینه‌کرد اضافی و تقویت ارکان نمایشی به ویژه در حوزه تئاتر دینی باشیم.

captcha