کد خبر: 1384746
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۳

هجدهمین مجلد «دانشنامه جهان اسلام» رونمایی می‌شود

گروه ادب: مراسم بزرگداشت سی‌امین سالگرد تأسیس بنیاد دائره‌المعارف اسلامی و رونمایی از مجلد هجدهم «دانشنامه جهان اسلام» در روز 21 اسفند برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن طارمی‌راد، معاون علمی بنیاد دائره‌المعارف اسلامی درباره مراسم رونمایی مجلد هجدهم «دانشنامه جهان اسلام» گفت: با اتمام و عرضه مجلد هفدهم دانشنامه جهان اسلام در بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب، کار آماده‌سازی مجلد هجدهم از خردادماه امسال آغاز شد. از آن زمان مقالات ارائه شده بر اساس نظم الفبایی بررسی شد، برخی سؤالات مطرح و مقالات بازبینی شدند و با نهایی شدن این بررسی‌ها، مجلد هجدهم اواخر بهمن به چاپخانه رسید.

وی افزود: مجلد هجدم حاصل تلاش‌های مستمر پژوهشگران بنیاد و محققان و مؤلفان داخل و خارج کشور است و مشتمل بر 874 صفحه، 314 مدخل اصلی، 114 مدخل ارجاعی و 349 مقاله است.

طارمی‌راد با اشاره به مقالات مجلد هجدهم گفت: مجلد هجدهم دانشنامه، مدخل‌ها و مقالاتی از حروف «د» و «ذ» را در بر می‌گیرد. مقالات بسیار مهمی در مجلد هجدهم است که به دلیل ضرورت توجه مضاعف، کار آماده‌سازی نهایی را تا حدودی کند کرد.

وی با اشاره به برخی از این مقالات ادامه داد: در حوزه شخصیت‌ها مقالاتی درباره کمال‌الدین دمیری، عبدالعزیز دوری، دیوسکوریدس(داروشناس بزرگ یونانی که بر طب دوره اسلامی بسیار تأثیرگذار بود)، دهخدا و... را داشتیم. در زمینه آثار مهم دوره اسلامی، مقالاتی درباره «دلائل‌النبوه»، «دلائل‌الاعجاز»، «الذریعه الی اصول الشریعه»، «الذریعه الی تصانیف الشیعه» و «دلالت‌الحائرین ابن میمون» ارائه شده است. از جریان‌های معاصر هم مقالاتی در هند و مفهوم دولت(به معنای عام از نظر دانشمندان اسلامی) در مجلد هجدهم دیده می‌شود.

طارمی‌راد از رونمایی مجلد هجدهم «دانشنامه جهان اسلام» طی روز چهارشنبه، 21 اسفند خبر داد و افزود: این اثر در محل پژوهشگاه فرهنگ، هنر و معماری وابسته به جهاد دانشگاهی با حضور اندیشمندان و پژوهشگران رونمایی خواهد شد.

گفتنی است که «دانشنامه جهان اسلام» به همت بنیاد دائره‌المعارف اسلامی توسط جمعی از محققان و زیرنظر غلامعلی حدادعادل، مدیرعامل بنیاد منتشر می‌شود. بنیاد دائره‌المعارف اسلامی در سال 1362  توسط رهبر معظم انقلاب تأسیس شده است. ریاست عالی بنیاد را حضرت آیت‌الله خامنه‌ای و مدیریت عامل آن را از بدو تأسیس تا سال 1370 مصطفی میرسلیم و از آن زمان تاکنون غلامعلی حدادعادل برعهده دارد.

captcha