کد خبر: 1386946
تاریخ انتشار : ۲۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۱
امینی:

حوزه هنری خود را نخستین مخاطب فرمایشات رهبری در حوزه فرهنگی می‌داند

گروه هنر: امینی تاکید کرد: طبق گفته رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و بنا به تأکید رئیس حوزه هنری، این مجموعه نخستین مخاطب فرمایشات رهبر معظم انقلاب در حوزه فرهنگی است و باید بررسی کرد چه کاری در این زمینه در اولویت است.

رحمت امینی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان مطالب فوق گفت: هجمه رسانه‌ای و فرهنگی غرب بی‌درنگ در حال انجام است و آنها منتظر نمی‌مانند ببینند که ما چه واکنش بازدارنده‌ای را در این مورد به انجام می‌رسانیم و ابزار ما  در برخورد با این جریان چیست؟
وی ادامه داد: به هر حال خانواده‌های ایرانی تحت تأثیر این هجمه فرهنگی، بخشی از هویت خود را گم کرده و ناخودآگاه به سمت الگوبرداری از این فرهنگسازی غربی می‌روند؛ به نظر می‌رسد که در این راستا چیزی به نام فیلترینگ نیز با توجه به این حجم تولیدات مخرب فرهنگ غربی دیگر نتواند جوابگو باشد بلکه ما باید به مقابله فرهنگی با این تهاجم همه جانبه فرهنگی بپردازیم.
 

این کارگردان تئاتر تصریح کرد: در شرایط کنونی اینجانب به اتفاق بسیاری از دوستان همکار، مسئولیت بخشی از حوزه فرهنگ و هنر را در نهادی انقلابی به نام حوزه هنری به دست داریم که طبق گفته رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و بنا به تأکید رئیس حوزه هنری، نخستین مخاطب فرمایشات رهبر انقلاب است و باید دید که چه کاری به صلاح و در اولویت است که باید به انجام برسد.
وی در ادامه گفت: اغلب دوستانی که در رأس امور فرهنگی و هنری در حال فعالیت هستند با بینش جهادی و خلوص نیت در این عرصه در حال خدمت‌رسانی هستند اما باید این موضوع را قبول کرد که ابزاری که در اختیار ماست بسیار ضعیف است و این مسئله هم نشئت گرفته از جریانی است که در طول چند سال گذشته موجب شده ما کمتر به موضوع فرهنگ و فرهنگسازی مردم بها بدهیم.

فرهنگسازی و مقابله فرهنگی با غرب هزینه‌بر است

امینی افزود: با وجود دارا بودن بسیاری از ایده‌ها و راهکارها در زمینه فرهنگسازی و مقابله فرهنگی با هجمه دشمنان باید دید که آیا در عمل آن‌گونه که انتظار می‌رود توفیق در اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری مورد نظر داریم که باید پاسخ داد خیر چرا که این حوزه هزینه‌بر است و باید همگی نهادها و سازمان‌های متولی با هم‌افزایی و به پشتوانه یکدیگر وارد میدان شوند.
وی با اشاره به این که دولت باید  در حوزه فرهنگ و هنر پرداختی همه‌جانبه با استفاده از همه توان و بضاعت خود داشته باشد گفت: این مشارکت فرهنگی فقط به معنای برآورده شدن هزینه‌های اجرای فعالیت‌های فرهنگی نیست و بیشتر از این که مطلوب در این حوزه مباحث مالی باشد باید همه دستگاه‌ها به فکر باشند تا با استفاده از راهکارهای اصولی و زیربنایی به داد فرهنگ این مملکت رسیده و تا اندازه زیادی دغدغه‌ها و نگرانی‌های فرهنگی رهبری را مرتفع سازند.
 

اختصاص درصدی از درآمد واحدهای صنعتی به فعالیت فرهنگی

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری تأکید کرد: بارها بر این موضوع تأکید شده است که کارخانجات، واحدهای صنعتی، درصدی از درآمدهای خود را صرف امور فرهنگی کنند؛ این موضوع و موظف کردن واحدهای تجاری به کار فرهنگی در صحن مجلس شورای اسلامی نیز مطرح شد اما نمی‌دانم چرا به نتیجه‌ای نرسید.
امینی گفت: باز هم تأکید می‌کنم این مشارکت نباید تنها جنبه ریالی داشته باشد؛ قطعاً در بسیاری از واحدهای تجاری و صنعتی، سالن‌های همایش وجود دارد که قابلیت تولید و اجرای نمایش در آنها وجود دارد، نیروی انسانی فعال در این زمینه نیز کم نیستند و در صورت نظر مساعد صاحبان کار و سرمایه، قشری از نخبگان تئاتر دانشجویی و دانشگاهی می‌توانند به این امر اشتغال داشته باشند؛ باید این موضوع را در نظر داشت که حداقل اگر خانواده‌های کارگردان و کارمندان واحدهای صنعتی نیز مخاطب این آثار نمایشی ایرانی باشد تا اندازه زیادی رسالت هنر در زمینه فرهنگسازی و مقابله فرهنگی با هجمه غرب برآورده شده است.

captcha