رضا اسماعیلی، شاعر و نویسنده کشورمان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره «شناختنامه طاهره صفارزاده» گفت: این اثر یکی از مجموعههایی است که درباره مشاهیر به نگارش درآمده است و در حال حاضر انتشارات باغ آبی آن را در دست نشر دارد و پیشبینی میشود به بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برسد.
وی افزود: «شناختنامه طاهره صفارزاده» دربردارنده چند بخش است که در بخش نخست، به معرفی و نقد آثار طاهره صفارزاده پرداخته شده و تمام کتابهایی که وی از آغاز تا پایان چاپ کرده، در این بخش مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین سیر تکاملی شخصیتی وی براساس آثار این نویسنده و مترجم قرآن بررسی شده است که در چه مرحلهای آغاز شده و یا به اوج رسیده.
اسماعیلی با اشاره به بخش روزشمار زندگی مرحوم صفارزاده گفت: تمام کارنامه وی از زمانی که وارد حوزه ادبیات شده تا زمان فوت وی، در این بخش بررسی شده است و در بخش دیگری با عنوان «از چشم برادر»، جلال صفارزاده، برادر طاهره صفارزاده یادداشتی درباره خواهرش نگاشته است.
این شاعر و نویسنده معاصر کشورمان ادامه داد: بخش دیگری از این اثر به نظرات و دیدگاههای شخصیتی، علمی و ادبی صفارزاده اختصاص یافته است که در این زمینه دیدگاههای بهاءالدین خرمشاهی، سیدعلی موسویگرمارودی، محمدعلی معلم و محمدرضا سنگری و افراد دیگری که در حوزه ادبیات فعال هستند، ارائه شده است.
وی در ادامه اظهار کرد: بخش پایانی کتاب «شناختنامه طاهره صفارزاده» شامل گزیدههایی از اشعار وی، از میان مجموعه شعرهایی است که تاکنون به چاپ رسیده.
گفتنی است که طاهره صفارزاده، شاعر، نویسنده، محقق و مترجم قرآن در 27 آبان 1315 در سیرجان، در خانوادهای متوسط که پیشینهای عرفانی داشتند متولد شد. وی در سال ۸۰ پس از انتشار ترجمه «قرآن حکیم» به دریافت عنوان «خادمالقرآن» نائل آمد. کتابهای شعر وی عبارتند از «رهگذر مهتاب»، «چتر سرخ»(انگلیسی)، «طنین در دلتا»، «سد و بازوان»، «سفر پنجم»، «بیعت با بیداری»، «مردان منحنی»، «دیدار صبح»، «روشنگران راه»، «در پیشواز صلح» و «از جلوههای جهانی» که سال ۸۶ منتشر شدهاند.