به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در آبان ماه سال 1392 که مصادف با هفته قرآن و عترت در دانشگاهها شده بود، مرحله کشوری بیست و هشتمین دوره مسابقات ملی قرآن دانشجویان به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین برگزار شد.
در اولین روزهای آبان ماه، مجتبی میرزایینسب، دبیر اجرایی مسابقات قرآن کانونهای مساجد سراسر کشور موسوم به «مدهامتان» با اشاره به ادامه ابهامها در مورد برگزاری مرحله کشوری نهمین دوره این جشنواره گفت: مشکلات تأمین اعتبار برای برگزاری این جشنواره همچنان به قوت خود باقی است و نه تنها این جشنواره دچار مشکل تأمین اعتبار شده است، بلکه بسیاری از طرحها و برنامههای ما با این معضل روبرو است.
مدیر امور ارتباطات سازمان دارالقرآنالکریم از برگزاری مرحله استانی دومین دوره مسابقات قرآن «تلاوت» با رقابت 7994 نفر در روزهای هفتم و هشتم آذرماه خبر داد و گفت: پیشبینی شده است که مرحله استانی مسابقات قرآنی تلاوت در تاریخ 7 و 8 آذر برگزار شده و مرحله کشوری آن همزمان با ایام دهه مبارک فجر میزبان برگزیدگان مرحله استانی باشد.
عبور تعداد ثبتنامیهای طرح ملی حفظ از 500 هزار نفر
حجتالاسلام سیدمحمدکاظم موسویمتقی اظهار کرد: طرح ملی حفظ قرآن کریم براساس مطالبه مقام معظم رهبری در سال 90 در دیدار با جامعه قرآنی در راستای تربیت 10 تا 15 میلیون نفر حافظ قرآن، برای دومین سال از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه در سراسر کشور برگزار میشود. در سال 91 و در مرحله اول طرح تربیت حافظان، سهمیه 238 هزار نفری را در کل کشور در سه گروه سنی پیشبینی شد. در سال 92 با افزایش 17 درصدی سهمیه نسبت به سال قبل تربیت 280 هزار حافظ مبنا قرار گرفت و برای سالهای آتی نیز هر ساله به این صورت سهمیه را افزایش خواهیم داد تا در نهایت به عدد یک میلیون نفر نائل گردیم. از سهمیه پیشبینی شده برای سال 92 تاکنون 267 هزار نفر در سراسر کشور ثبت نام کردهاند که معادل 95 درصد سهمیه در نظر گرفته شده است.
برگزاری جشنواره ملی قرآن دانشجویان
بخش شفاهی جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور از تاریخ 9 تا 11 آبانماه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین برگزار شد. در بخش شفاهی 252 نفر از دانشگاههای کشور شرکت داشتند که از آن میان در هر رشته 3 نفر برتر معرفی شدند. برگزیدگان بخش کتبی، هنری، ادبی و پژوهشی جشنواره و نیز منتخبان بخش شفاهی در مراسم اختتامیه این دوره از مسابقات قرآنی که روز 11 آبانماه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین برگزار شد مورد تقدیر قرار گرفتند.
درگذشت یکی از خادمان قرآن
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدتقی مقدم روز یکشنبه، 12 آبانماه ندای حق را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت. سید محمدتقی مقدمزاده (مشهور به مقدم ) در سال 1302 دیده به جهان گشود و در فضای علم و ایمان و تقدس در مشهد مقدس پرورش یافت، اجداد او با 40 واسطه از فرزندان امام زین العابدین(ع) بودهاند. کتابهای راهنمای بهشت، کیفر کردار و معراجالمومن اولین آثار او بود که به سرعت در جامعه نشر و مورد تقدیر علمای بزرگ قرار گرفت؛ از جمله مرحوم آیتالله میلانی(ره) برای این آثار تقریظ نوشتند. وی بیش از یکصد تألیف در عرصههای مختلف معارف دینی تا به امروز داشته است.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در 12 آبانماه در برنامه رادیویی «افق» با بیان اینکه اهداف آموزش عمومی قرآن تازه به تصویب این شورا رسیده است، گفت: کمیسیون آموزش عمومی قرآن که از موفقترین کمیسیونهای این شورا است، در جهت تحقق این اهداف تلاش خواهد کرد، البته این کمیسیون تاکنون نیز موفق عمل کرده است.
تقسیمبندی قرآنی دانشگاههای علوم پزشکی کشور به پنج منطقه
نشست دو روزه کارشناسان قرآن و عترت دانشگاههای علوم پزشکی کشور نیمههای آبانماه در معاونت فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت برگزار شد. در اولین روز این نشست در مورد آییننامه نوزدهمین جشنواره قرآنی کارکنان، اساتید و دانشجویان بحث و تبادل نظر شد. همچنین در این نشست دانشگاههای علوم پزشکی کشور به پنج منطقه تقسیم شدند و پس از آن یک مرحله به مراحل جشنوارههای قرآنی وزارت بهداشت اضافه شد و مسئول برگزاری این مرحله نیز دبیران مناطق خواهند بود.
همچنین در دومین روز نشست پنج نفر از فعالان قرآنی دانشگاههای علوم پزشکی کشور تجلیل شدند، این افراد شامل حسین تاجآبادی از دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، طیبه اللهوردی از دانشگاه علوم پزشکی کاشان، حسین جهانتیغی از دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، علی کوهی از دانشگاه علوم پزشکی شیراز و عموزاده از دانشگاه علوم پزشکی بابل بودند.
اعلام اسامی پذیرفته شدگان آزمون اعطای مدرک به حافظان قرآن
15 آبانماه اسامی پذیرفتهشدگان در آزمون اعطای مدرک تحصیلی به حافظان قرآن از طریق پایگاه سازمان سنجش آموزش کشور اعلام شد. بر این اساس اسامی پذیرفتهشدگان شامل 258 نفر بود که 244 نفر دارندگان مدرک دیپلم و زیر دیپلم و 14 نفر نیز دارندگان مدرک کارشناسی در آزمون صحت حفظ سال 92 هستند.
فرمانده سپاه حضرت محمد رسولالله(ص) تهران بزرگ در نشست هماندیشی قرآنی سازمان قرآن و عترت بسیج سپاه محمدرسولالله(ص) تهران بزرگ که روز 26 آبانماه و به مناسبت اولین سالگرد تأسیس این سازمان برگزار شد، از تربیت 70 هزار نفر بسیجی حافظ کل قرآن طی سه سال آینده خبر داد. همچنین در این نشست، رحیم قربانی، رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ گفت: 900 نفر از نخبگان قرآنی شهر تهران شناسایی شدهاند و برای ساماندهی سطح انس بسیجیان تهران، ارزیابی این افراد آغاز شده است.
در خبر دیگری از سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ، مرحله نهایی اولین دوره مسابقات قرآن «الحافظون» برگزار شد. این مسابقات در مقاطع سنی زیر هفت سال، هشت تا 15 سال، 16 تا 50 سال و بالاتر از 51 سال در دو بخش بانوان و آقایان در رشتههایی همچون حفظ کل، حفظ 20 جزء، حفظ 15 جزء، حفظ 10 جزء، حفظ هفت جزء، حفظ پنج جزء، حفظ سه جزء، حفظ یک جزء، حفظ موضوعی قرآن کریم و ... برگزار شد.
راهاندازی دبیرخانه دائمی جشنوراه قرآن و عترت دانشگاههای علوم پزشکی
سرپرست مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت با اشاره به راهاندازی دبیرخانه دائمی جشنواره قرآن و عترت خانواده کارکنان وزارت بهداشت، گفت: دبیرخانه این جشنواره از روز دوشنبه، 27 آبانماه فعالیت خود را آغاز کرده است.
نشست «راهکارهای تسهیل ارتباطات و مؤسسات قرآنی مردم نهاد» روز سهشنبه، 28 آبانماه با حضور حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی تقوی، مدیر عامل خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، باقر افخمی، مدیر وب سایت ختم قرآن مجید و مرتضی نجفیقدسی، نویسنده قرآنی روزنامه جمهوری اسلامی در دفتر اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور برگزار شد.
برگزاری مسابقات سراسری قرآن کارکنان ارتش
افتتاحیه سی و سومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم ویژه کارکنان پایور و وظیفه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران روز سهشنبه، 28 آبانماه در مرکز آموزش تفنگداران و تکاوران دریایی منجیل برگزار شد. در این دوره از مسابقات بیش از 130 نفر از کارکنان پایور و وظیفه این نیرو به مدت دو روز در رشتههای تفسیر، حفظ، قرائت تحقیق، قرائت ترتیل قرآن کریم و اذان با هم به رقابت پرداختند.
نهمین دوره مسابقات قرآن کریم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از 27 تا 30 آبان برگزار شد. در مرحله استانی نهمین دوره مسابقات قرآن وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی حدود پنج هزار نفر شرکت کردند که از این تعداد 400 نفر به مرحله نهایی راه پیدا کردند و در رشتههای حفظ در اجزاء مختلف، قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، مفاهیم قرآن کریم و نهجالبلاغه به رقابت پرداختند.