به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، یکی از اولین خبرهای نهمین ماه سال تصویب اساسنامه اتحادیه موسسات قرآنی مردمی بود. مجمع عمومی اتحادیه مؤسسات قرآنی اوایل آذرماه در جوار بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) برگزار شد و با رأی قاطع اکثریت قریب به اتفاق اعضاء به تصویب مجمع عمومی اتحادیه کشوری رسید.
در دومین روز این ماه مسابقات قرآن استان تهران که سازمان اوقاف و امور خیریه آن را برگزار میکند از صبح روز، دوم آذرماه در بخش بانوان با رقابت در رشتههای مدیحهسرایی، همخوانی قرآن کریم و ابتهال آغاز شد. در این دوره از مسابقات که تا روز جمعه، هشتم آذرماه ادامه داشت، بیش از 447 نفر از شرکتکنندگان خانم و آقا حضور داشتند که مسابقات بانوان از دوم تا چهارم آذرماه و مسابقات آقایان نیز از پنجم تا هشتم آذرماه ادامه داشت. همچنین این رقابتها در بخش شکوفهها که سی و ششمین دوره آن بود از ششم آذرماه آغاز شد.
برگزاری مسابقات سراسری قرآن نیروی زمینی سپاه
مراسم افتتاحیه سی و دومین دوره مسابقات سراسری قرآن نیروی زمینی سپاه صبح روز دوم آذرماه با حضور مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در سپاه، فرمانده نیروی زمینی سپاه و جمع کثیری از فرماندهان و مسئولان این نیرو در ستاد فرماندهی نیروی زمینی سپاه برگزار شد. این مسابقات با حضور 300 شرکت کننده در پادگان شهید صفوی ستاد فرماندهی نیروی زمینی سپاه برگزار شد.
حسن محمدی، مدیر عامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور روز نهم آذرماه با اشاره به توان مؤسسات قرآنی در ارائه محصولات دینی و فرهنگی اظهار کرد: یکی از اهداف مهم اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور، شناساندن ظرفیتهای موجود در نهادهای مردمی در حوزه تولید محصولات قرآنی است به همین جهت اقدام به تهیه یک دفترچه از محصولات موسسات قرآنی مردمنهاد عضو اتحادیه کردهایم و طی فراخوانی محصولات دریافت و نمونههای مناسب و در خور توجه آن پالایش میشود.
وعده برگزاری مسابقات قرآن ویژه کارکنان دولت
معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از برگزاری مسابقات قرآنی ویژه کارکنان دولت در آینده نزدیک خبر داد. محمدمهدی عزیززاده، سرپرست دفتر تبلیغ و ترویج این معاونت ضمن اعلام این خبر گفت: بزودی شیوهنامه و دستورالعمل اجرایی مسابقات به تمام دستگاههای دولتی سراسر کشور ابلاغ خواهد شد.
برگزاری نشست تحلیل عملکرد کاروان نور
نشست آسیبشناسی، تحلیل و ضرورت اعزام کاروان قاریان و حافظان قرآن 10 آذرماه در خبرگزاری ایکنا برگزار شد، رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن در این نشست ضمن تبیین شیوه ارزیابی عملکرد این کاروان، گفت: مهمترین مطالبه ما از اعضای کاروان نور بحث تبلیغی است. همچنین معاون قرآن و عترت دانشگاه علوم و معارف قرآن گفت: اعزام قاریان و حافظان قرآن به حج باید آغاز یک فرهنگسازی قرآنی در جامعه باشد.
مراسم اختتامیه اولین جشنواره قرآنی «الحافظون» بعد از ظهر روز دوشنبه، 11 آذرماه در حسینیه الزهرا(س) سپاه محمد رسولالله(ص) تهران بزرگ برگزار شد، رحیم قربانی در مراسم اختتامیه این مسابقات گفت: امروز خلأهای معنوی زیادی در سطح تهران احساس میشود و ورود بسیج به فعالیتهای قرآنی این خلأها را پر میکند. همچنین فرمانده سپاه محمد رسولالله(ص) تهران بر لزوم ارائه طرحی همچون نهضت سوادآموزی برای آموزش قرآن کریم در تهران تأکید کرد.
توقف بیمه فعالان قرآنی به دلیل کمبود بودجه
روز دوازدهم آذرماه نیز مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور با اشاره به تلاشهای انجام شده برای حل مشکل بیمه فعالان قرآنی که چندی است متوقف شده، کمبود اعتبارات را عامل این توقف دانست.
در این روز جمعیت قرآنی استان تهران طی نامهای به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، آمادگی خود را برای همکاری در جهت تحقق اهداف معاونت قرآن و عترت این وزارتخانه اعلام کرد. در بخشی از این نامه آمده بود « جمعیت قرآنی استان تهران با داشتن بیش از یک هزار عضو قرآنی از استادان، پیشکسوتان، حافظان، قاریان و نخبگان قرآنی، یکی از نهادهایی است که در جهت گسترش فرهنگ قرآنی در جامعه برنامههای اثربخشی را انجام میدهد».
معرفی سرپرست سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان
روز یکشنبه 17 آذرماه طی حکمی از سوی حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی، «حمید صابرفرزام» به عنوان سرپرست سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور و خبرگزاری بینالمللی قرآن منصوب شد.
مسئول کمیته طرح تربیت حافظان قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه روز بیستم آذرماه از تکمیل ظرفیت 30 استان کشور در این طرح خبر داد و گفت: در سال دوم اجرای این طرح برای هر یک از استانها سهمیهای در نظر گرفته شد که 30 استان کشور سهمیه تعیین شده را تکمیل کرده و ثبت نامهای خود را به پایان رساندند.
راهاندازی 2150 مرکز قرآنی در بقاع متبرکه
در اولین روز سومین هفته آذرماه 1392، سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه از راهاندازی مراکز فرهنگی قرآنی در بقاع متبرکه خبر داد؛ وی گفت: در راستای سیاستهای این سازمان مبنی بر بهرهگیری از مشارکت مردم در توسعه فعالیتهای فرهنگی در بقاع متبرکه، 2150 مرکز فرهنگی، قرآنی در امامزادگان راهاندازی شده است، وی همچنین گفت: در این راستا در سال 1390 در 1326 بقعه و امامزاده کشور، مرکز فرهنگی و قرآنی تاسیس شد و در سال 91 نیز این مراکز به عدد 1984 مرکز رسید.
نخستین آزمون استعدادهای درخشان قرآنی ویژه نوجوانان نخبه کشور پنجشنبه، 21 آذرماه به همت سازمان دارالقرآنالکریم برگزار شد. در این آزمون، میزان توانمندی نوجوانان قرآنی در حوزه تجوید و مفاهیم سطح یک قرآن مورد ارزیابی قرار گرفت. این آزمون برای آمادگی بیشتر نوجوانان به منظور حضور در دومین اردوی استعدادهای درخشان قرآنی که از 22 تا 25 بهمنماه در مشهد مقدس برگزار میشد ، در نظر گرفته شده بود.
آئین پایانی هفتمین دوره مسابقات قرآن استان تهران(دارالقرآن امام علی علیهالسلام) ویژه بانوان 22 آذرماه برگزار شد. احمد مسجدجامعی در آئین پایانی مسابقات دارالقرآن امام علی ابن ابیطالب(ع) گفت: شهر تهران از دیرباز مفتخر به همنشینی قرآن و اهل بیت(ع) است؛ ساخت مهمترین بناهای شهر در کنار بارگاه امامزادگان، نشانه علاقه مردم به اهل بیت(ع)است. همچنین این مسابقات در بخش آقایان نیز از 27 آذرماه با حضور 700 شرکت کننده برگزار شد. مراسم اختتامیه این مسابقات نیز روز 29 آذر با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. جنتی در مراسم اختتامیه این مسابقات با بیان اینکه اجرای برنامههای قرآنی توسط مردم در زمان پیامبر(ص) نیز رایج بوده است، گفت: باید به سمتی حرکت کنیم که مسابقات بینالمللی قرآن توسط خود مردم برگزار شود.
برگزاری مراسم معارفه سرپرست سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان
مراسم معارفه سرپرست سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور و خبرگزاری بینالمللی قرآن روز 27 آذرماه با حضور جمعی از مسئولان فرهنگی کشور برگزار شد. در این مراسم علی منتظری رئیس اسبق جهاد دانشگاهی، آموزش روخوانی قرآن به دانشجویان کشور را مهمترین اولویت این سازمان بیان کرد. طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی نیز گفت: در شرایطی که همه دشمنان اسلام در حال تفرقهافکنی هستند «ایکنا» باید برای تولید مطالبی در جهت ایجاد وحدت در جهان اسلام کمک کند. معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم اظهار کرد: فعالیتهای قرآنی کنونی در شأن نظام جمهوری اسلامی ایران نیست.
معرفی معاون قرآنی وزیر ارشاد
روز 23 آذرماه سرانجام پس از روزها انتظار با حکم علی جنتی، حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی به عنوان معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب شد. وی سابقه مسئولیتهایی چون معاونت پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی، دبیر ستاد عالی مساجد کشور، ریاست ستاد خادمان قرآن و عضویت در هیات مدیره سازمان چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون فرهنگی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) را در کارنامه خود دارد.
سی و سومین دوره مسابقات نهایی قرآن کریم کارکنان پایور ارتش از روز دوشنبه، 25 آذرماه آغاز شد. مراسم اختتامیه این مسابقات نیز دو روز بعد و با تجلیل از نفرات برتر برگزار شد.
مسابقات قرآن کارکنان سازمان زندانهای کشور از 25 تا 28 آذرماه در مجتمع فرهنگی آموزشی خزرآباد شهر ساری برگزار شد. در این مسابقات 140 نفر از کارکنان مرد سازمان زندانهای کشور حضور داشتند که در رشتههای قرائت، ترتیل، مفاهیم، تفسیر، حفظ دو جزء، 10 جزء، 15 جزء و 20 جزء قرآن کریم به رقابت پرداختند.
برگزاری مسابقات سراسری قرآن در سپاه
سی و دومین دوره مسابقات سراسری کل نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از روز 26 آذرماه در ستاد فرماندهی کل سپاه و با حضور بیش از 500 شرکت کننده در رشتههای مختلف آغاز شد. مراسم اختتامیه این مسابقات نیز روز پنجشنبه، 28 آذرماه برگزار با تجلیل از نفرات برتر برگزار شد. معاون فرهنگی و تبلیغات سپاه در مراسم اختتامیه این مسابقات گفت: بیش از هشت درصد کل نیروهای سپاه در مسابقات قرآن حضور مییابند.
روز 26 آذرماه معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اولین گفتوگوی خود پس از انتصاب به این سمت عنوان کرد: بهزودی خواهید دید که این معاونت متعلق به همه قرآنیان است و حضور ما فقط تسهیل کننده راه آنهاست و نظر صاحبنظران ارج نهاده خواهد شد. وی همچنین گفت: دغدغه ما این است که چگونه فرهنگ قرآنی در جامعه حاکم و وارد زندگی مردم شود و دستورات و فرامین قرآن کریم به چشم بیاید؛ تحقق این هدف مهم نیاز به کار تخصصی و همکاری صاحبنظران دارد.
در آخرین روز آذرماه 1392 نیز وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، طی حکمی حجتالاسلام والمسلمین حمید محمدی را به سمت مشاور وزیر در امور پژوهشی منصوب کرد.