کد خبر: 1388435
تاریخ انتشار : ۲۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۱
مهم‌ترین رویدادهای قرآنی سالی که گذشت/10

تحقق سه درصد از بودجه قرآنی سال 92/ تأکید بر تشکیل بانک اطلاعات حافظان قرآن

گروه فعالیت‌های قرآنی: در دی‌ماه سال 1392 از سوی برخی مسئولان اعلام شد که تنها سه درصد از بودجه 600 میلیاردی فعالیت‌های قرآنی محقق شده است. همچنین دراین ماه بر تشکیل بانک اطلاعات حافظان قرآن تأکید شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در اولین روز دی‌ماه سال 1392 جلسه مدیران اجرایی جشنواره قرآنی آیات، در معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار ‌شد. در این جلسه آخرین وضعیت ثبت نام‌ها، فعالیت‌های هیئت علمی و آیین‌نامه‌های داوری مورد بررسی قرار گرفت و همچنین مدیران اجرایی گزارشی از روند فعالیت‌های خود عرضه کردند.
اعلام نتایج آزمون ملی حفظ
در همین روز نتایج یازدهمین دوره آزمون ملی حفظ و مفاهیم قرآن کریم بر روی پایگاه اطلاع‌رسانی معاونت قرآن و عترت ارشاد قرار گرفت. برای نخستین‌بار در این دوره تعداد شرکت‌کنندگان در رشته‌های حفظ قرآن کریم به 20 هزار نفر، یعنی بیشتر از شرکت‌کنندگان در رشته‌های ترجمه و مفاهیم رسید. 

ثبت نام 13000 نفر در مسابقات تفسیر قرآن «نورالهدی»
در این روز همچنین معاون ارتباطات و فناوری اطلاعات سازمان دارالقرآن‌ از حضور 13000 نفر در ششمین دوره مسابقات تفسیر قرآن «نورالهدی» خبر داد. ثبت ‌نام مسابقات تفسیر قرآن نورالهدی در دو رشته تفسیر یک جزء و سه جزء از قرآن کریم از آبان‌ماه آغاز شد که به دلیل استقبال مردم ثبت ‌نام در این مسابقات به مدت 15 روز تمدید شد. 11529  نفر در بخش تفسیر یک جزء و 1580 نفر در بخش تفسیر سه جزء یعنی جزءهای 18، 19 و 20 قرآن کریم ثبت ‌نام کرده بودند. این آزمون به صورت کتبی و چهارگزینه‌ای چهارم بهمن‌ماه در 180 حوزه شهرستانی برگزار شد که داوطلبان در بخش تفسیر یک جزء به 40 سؤال و همچنین در بخش سه جزء به 100 سؤال تستی پاسخ دادند.
تربیت 10 هزار حافظ قرآن در بنیاد شهید
معاون مدیرکل فرهنگی، هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران از تربیت 10 هزار حافظ قرآن در جامعه ایثارگری خبر داد و گفت: به دلیل مشکلات مالی و بودجه‌ای در سال‌های گذشته نتوانستیم این طرح را اجرایی کنیم‌، طرح تربیت حافظان قرآن در بنیاد شهید و امور ایثارگران به تازگی آغاز شده و در بنیاد شهید و امور ایثارگران، همانند سایر سازمان‌ها و نهادها سهمیه‌ای را در نظر گرفته و اقداماتی را در جهت تربیت حافظان قرآن در میان ایثارگران و جانبازان و خانواده‌های شاهد و ایثارگر دنبال می‌کنیم.
روز شنبه هفتم دی‌ماه رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ با تأکید بر اینکه احداث پردیس‌های قرآنی یکی از وظایف و اهداف این سازمان عنوان شده است، گفت: کار احداث این پردیس‌ها در انتظار واگذاری زمین است. یکی از برنامه‌های مدنظر مسئولان این سازمان در ابتدای تأسیس راه‌اندازی پردیس‌های قرآنی در سطح شهر تهران بود.
تأکید بر در اولویت بودن تشکیل بانک اطلاعات حافظان قرآن
در همین روز مدیر آموزش معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تاکید بر اولویت تشکیل بانک اطلاعات حافظان قرآن کریم به صورت فراجناحی، عنوان کرد: موارد تکراری زیادی در آمارهای دستگاه‌ها در این زمینه وجود دارد. در زمینه تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، دستگاه‌های متعددی همچون وزارت آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان دارالقرآن‌الکریم و ... فعالیت می‌کنند که در برخی موارد تکرارهایی دیده شده است.
روز دوشنبه نهم دی‌ماه مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور با اشاره به اختلاف بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تأمین اجتماعی در خصوص بیمه فعالان قرآنی عنوان کرد: در این بین چند موسسه قرآنی 35 میلیون تومان جریمه شده‌اند. وی در خصوص بیمه فعالان قرآنی ضمن ابراز نگرانی از ادامه اختلاف بین صندوق هنرمندان و نویسندگان و سازمان تأمین اجتماعی گفت: متأسفانه با وجود پیگیری‌های مسئولان دلسوز قرآنی و اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور، به عنوان نهاد متولی امور اجرایی بیمه فعالان قرآنی، همچنان این بیمه متوقف است و پرونده جدیدی پذیرفته نمی‌شود.
کسب رتبه نخست تهران در رتبه‌بندی آموزشی استان‌های کشور
در این روز استان تهران در رتبه‌بندی آموزشی استان‌های کشور بر اساس آزمون‌های سراسری معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مقام نخست را به خود اختصاص داد. طبق بررسی‌های صورت گرفته در این معاونت در سه سال اخیر استان تهران با 80 درصد رتبه‌ نخست این آزمون قرار گرفت. همچنین استان قزوین با 79 درصد، اصفهان و ایلام با 78 درصد، سمنان، قم و البرز با 77 درصد و فارس با 76 درصد قبولی در آزمون‌های سراسری که طی شش نوبت در ماه‌های اردیبهشت و مهرماه سه سال اخیر برگزار شده است، بیشترین درصد قبول شدگان را کسب کرده‌اند.
در این روز نشست خبری شورای عالی قرآن در مورد طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن کریم برگزار شد که در آن ضمن تشریح ابعاد دوره سوم این طرح در مورد هدف‌گذاری آن، رسیدن وضعیت مطلوب در آموزش قرآن طی 10 سال آینده و ...به سؤالات خبرنگاران پاسخ داده شد.
نشست هم‌اندیشی کمیته قرآن دهه فجر انقلاب
روز یکشنبه، 15 دی‌ماه نخستین نشست هم‌اندیشی کمیته قرآن دهه فجر انقلاب اسلامی، با حضور اعضای این کمیته متشکل از مسئولان قرآنی سازمان‌ها و نهادها در سالن اجتماعات سازمان دارالقرآن‌الکریم برگزار شد. در بخشی از این نشست‌ که با سخنرانی نزدیک به 10 نفر از مسئولان نهادها و ارگان‌های قرآنی همراه بود، قره‌شیخ‌لو، رئیس این کمیته، گفت: ستاد دهه فجر که در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، مسئولیت اجرای مراسم دهه فجر را دارد؛ متشکل از 44 کمیته تخصصی است که یکی از این کمیته‌ها، کمیته قرآن است و این کمیته از شش سال پیش فعالیت خود را آغاز کرده است.
در شصتمین جلسه شورای هماهنگی فعالیت‌های قرآن و عترت دانشگاه‌ها که نیمه‌های دی‌ماه و به میزبانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برگزار شد، از اضافه شدن هفت رشته به جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان خبر داده شد؛ همچنین از میزبانی دانشگاه پیام نور که پیش از این مشخص شده بود حمایت شد.
معرفی دو مشاور جدید معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد

در روز چهارشنبه، 18 دی‌ماه نیز معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دو نفر از فعالان قرآنی کشور را به عنوان مشاوران خود انتخاب و معرفی کرد. بر همین اساس در این احکام  مصطفی عباسی‌مقدم، به سمت مشاور در امور پژوهش و برنامه‌ریزی و اصغر امیرنیا نیز به سمت مشاور اجرایی معاونت قرآن و عترت منصوب شدند.
برگزاری آزمون کتبی مسابقات سراسری قرآن
بخش کتبی آزمون رشته مفاهیم سی‌ وششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم روز جمعه، 20 دی‌‌ماه برگزار شد. در این آزمون 180 نفر از برگزیدگان استان‌ها در مراحل قبلف در دو بخش آقایان و بانوان به رقابت با هم پرداختند و 15 نفر از بانوان و 15 نفر از آقایان به مرحله بعد که همزمان با مسابقات سراسری قرآن کریم در شیراز برگزار شد راه یافتند.
سازمان دارالقرآن‌الکریم روز شنبه 21 دی‌ماه اسامی 37 پیشکسوت و چهره قرآنی که در هشتمین همایش تکریم چهره‌های قرآنی تجلیل شدند را اعلام کرد. در بین تجلیل شوندگان نفرات برتر مساقات بین‌المللی قرآن کریم و دارندگان مدارک درجه یک و دو حفظ قرآن کریم نیز حضور داشتند، هشتمین همایش تکریم چهره‌های قرآنی اول اسفندماه در حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و با حضور مسئولان، پیشکسوتان و چهره‌های قرآنی برگزار شد.
معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز یک‌شنبه 22 دی‌ماه اعلا کرد که طبق بررسی‌های صورت گرفته در این معاونت، در سه سال اخیر 322 هزار و 689 نفر در آزمون‌های سراسری قرآن کریم ثبت نام کرده‌اند که از این میان 299 هزار و 876 نفر بانوان بودند که 87 درصد از شرکت کنندگان را تشکیل دادند و طبق همین بررسی‌ها تاکنون 115 هزار و 989 نفر از شرکت کنندگان بانوان، نمره قبولی در آزمون‌های سراسری را کسب کرده‌اند، این در حالی است که 16 هزار و 342 نفر از شرکت کنندگان از آقایان هم نمره قبولی در آزمون‌ها را کسب کرده‌اند.
رئیس مرکز قرآن و عترت سازمان اوقاف و امور خیریه ضمن بیان این که تهران میزبان بخش شکوفه‌های مسابقات قرآن است، اظهار کرد: 450 نفر در مسابقات قرآن در مرحله کشوری در شهر شیراز به رقابت می‌پردازند.
100 مرکز در شهرداری تهران فعالیت‌های قرآنی انجام می‌دهند
صد و بیست و دومین جلسه کارشناسان قرآنی سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران روز سه‌شنبه 24 دی‌ماه برگزار شد، در این جلسه علی‌اکبر توپچی، رئیس فرهنگسرای قران گفت: بیش از 100 مرکز در شهرداری تهران وجود دارد که فعالیت‌های خود را با هدف ترویج فرهنگ قرآن کریم دنبال می‌کنند.
تحقق سه درصدی بودجه فعالیت‌های قرآنی سال 92
معاون امور مجلس شورای عالی انقلاب فرهنگی در ارتباط تلفنی با برنامه تلویزیونی «فصل نو» که شب 25 دی‌ماه، با حضور لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس و احمد امیرآبادی عضو کمیسیون تلفیق مجلس به روی آنتن شبکه قرآن و معارف سیما رفت اظهار کرد: از بودجه 600 میلیاردی سال 92 که برای آموزش و حفظ قرآن مصوب شده بود تنها 10 میلیارد تومان یا به عبارتی سه درصد از آن طی دو هفته اختصاص پیدا کرده که به دلیل کم بودن رقم آن، هنوز در میان سازمان‌های قرآنی توزیع نشده است.

captcha