حجتالاسلام والمسلمین محمدصادق یوسفیمقدم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به فعالیتهای علمی مرکز فرهنگ قرآن گفت: در سال 92 کتابهایی نظیر «آثار تربیتی اعتقادی و معنوی»، «جامعه آرمانی قرآن»، «دایرةالمعارف قرآن، جلد 11»، «روش بیان قرآن»، دو مجلد «فرهنگ قرآن» به زبان عربی و جلد ششم «تفسیر آموزشی» منتشر شد.
وی با بیان اینکه امسال آثار زیادی وجود دارند که در انتظار نشر هستند، افزود: در مرکز فرهنگ قرآن دو نوع فعالیت را تعریف کردهایم؛ یک نوع از فعالیتها موظفی اعضای هیئت مرکز بوده که این نوع فعالیتها براساس مصوبات دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و بر محور 15 موضوع و مسائل مورد نیاز جامعه و در چهارچوب همین دستورالعمل انجام میشود.
حجتالاسلام یوسفیمقدم ادامه داد: فعالیتهایی نیز داریم که برخی مربوط به بودجه نیمدرصدی (ردیف بودجه فعالیتهای قرآنی) میشود و این برنامهها را آماده کرده و در اختیار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دادهایم تا برای این پروژههای پیشبینی شده در سال 92 و 93 بوده مورد نیاز آنها اختصاص یابد.
وی در ادامه اظهار کرد: این پروژهها وسیع هستند و از جمله آنها میتوان به «سبک زندگی اسلامی» اشاره کرد که مقام معظم رهبری بر آن تأکید زیادی کردهاند و در این کلانپروژه قرار است نگاه وسیعی به آن وجود داشته باشد و هیئت علمی ویژهای برای این موضوع تعریف شده است که با تخصیص بودجه مورد نیاز میتوانیم این برنامه را به کمال برسانیم.
حجتالاسلام یوسفیمقدم گفت: با توجه به مشکلات بودجه در دفتر تبلیغات اسلامی ما شاید نتوانیم به صورت جدی تمام ابعاد این پروژه را پیگیری کنیم و مجبور هستیم تا با آرامش بیشتری این پروژه را انجام دهیم و با توجه به ابعاد گسترده موضوع سبک زندگی اسلامی، این موضوع زیرشاخههای متعددی دارد که یکی از خروجیهای آن میتواند انتشار کتاب باشد.
وی به پروژههای دیگری از این دست اشاره کرد و گفت: «دایرةالمعارف قرآن کریم» و ترجمه آن به زبان عربی و انگلیسی نیز از پروژههای دیگر است که اهمیت زیادی داشته و با اختصاص بودجه نیمدرصدی میتوانیم آن را با ظرفیت بیشتری انجام دهیم.
رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن در ادامه از اجرای 50 پروژه علمی در مرکز فرهنگ و معارف قرآن خبر داد و گفت: این پروژهها در حال انجام بوده و با تخصیص بودجه با سرعت بیشتری انجام میشوند. البته در رابطه با میزان بودجه مورد نیاز آنها برآورد مالی دقیقی انجام نشده اما 500 - 600 میلیون تومان از سوی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی اختصاص یافته است و این رقم غیر از رقمی است که برای اعضا هیئت علمی در نظر گرفته شده است.
حتالاسلام یوسفیمقدم با اشاره به تولید نرمافزارهایی در زمینه تفسیر قرآن گفت: از جمله این نرمافزارها «فرهنگ موضوعی تفاسیر» است که 20 دوره تفسیری شیعه و اهل سنت بوده و از این تفاسیر فیشبرداری و موضوعنگاری انام شده است و کاربر میتواند از متن نیز استفاده کند و همچنین این نرمافزار میتواند مورد استفاده محققان و پژوهشگران نیز قرار گیرد.