صداو سیما برای عملی کردن شعار سال ابزارهای متعددی در دست دارد که میتوان از شبکه بازار و معارف به عنوان تازهترین و مهمترین این ابزارها نام برد. شبکه بازار و معارف که به عنوان شبکههای اقتصادی و قرآنی شناخته میشوند، یکی از ایدههای موفق صدا و سیما در راستای حمایت از تولید داخلی و ایجاد فرهنگ قرآنی است.
بهرهگیری و استفاده هوشمندانه از ظرفیتها، ارزشها و فرهنگ جامعه ریشهای عمیق و طولانی در فرهنگ مردم دارد و مشارکت، همکاری و همیاری در میان ایرانیان از روزگاران دور وجود داشته و در حال حاضر هم از جایگاه ویژهای برخوردار است.
وجود فرهنگ غنی و ظرفیتهای موجود در کشور بر غنای تاریخی، اقتصادی و فرهنگی جامعه میافزاید، همچنین باید گفت که استفاده صحیح از رسانههای دیداری و شنیداری و ارتباط جمعی به خصوص صدا و سیما در کنار آموزشهای تخصصی به مدیران فرهنگی و اقتصادی اهمیت زیادی دارد.
البته آموزش و فرهنگسازی صدا و سیما میتواند خیلی قویتر از نهادهای دیگر باشد، به خصوص سیمای جمهوری اسلامی که ۲۰ شبکه در اختیار دارد؛ به این معنا است که کارشناسان در ارتباط با مسائل حقوقی مرتبط با کودکان، خانواده، مسائل اخلاقی و ارتباطاتی که منجر به فساد میشود، همچنین در خصوص معصیت و تبعات گناه، بحث کنند.
همچنین باید تأکید کرد که نقش اصحاب رسانه، مطبوعات، خبرگزاریها، سایتها، پایگاههای خبری در کنار صدا و سیما در ایجاد فرهنگسازی تأثیرگذار است و در مجموع رسانه به ویژه رادیو و تلویزیون که بیشترین اقشار مردم در گروههای سنی مختلف را به خود اختصاص داده و میتواند با ساخت مستندهای ویژه، فیلم، سریال و تهیه گزارشهای متنوع و مختلف کارشناسی شده در بین مردم به گسترش و ترویج فرهنگ همیاری در زمینه ساده زیستی و استفاده از صنایع دستی برنامههای تلویزیونی که ریشه در هویت و فرهنگ ایرانی دارند تلاش کند.
همچنین گسترش فرهنگ نوعدوستی و برگزاری مراسمی برای حمایت و قدردانی از افرادی که در کارهای خیر و عامالمنفعه شرکت میکنند نیز بیشترین نقش را ایفا کند.
ساخت برنامهها و صحبت با نخبگان و متخصصان برای پیشرفت و توسعه کشور هم نقش اساسی را دارد. البته کارهایی که اخیرا در صدا و سیما و رسانهها در این زمینه انجام شده است در خور توجه است.
بیشک نقش مردم و مسئولان در تحقق شعار سال نیز قابل توجه است، چراکه میتواند در عرصه اقتصاد، فرهنگ و سیاست هم اثربخش باشد.
مردم می توانند در عرصه فرهنگی خلاقیت، نوآوری و شکوفایی لازم را اعمال کنند و این در صورت واگذاری به آنها محقق میشود و به جرأت میتوان اذعان کرد که اقتصاد مقاومتی منظومه فکری حاکم کشور است که رهبری آن را رهبر معظم انقلاب بر عهده دارد و باید به نحو مطلوب اجرا شود که علاوه بر صدا و سیما تمامی اصحاب رسانه، نخبگان و مردم باید سعی کنند فرهنگ و اقتصاد مقاومتی گسترش یابد.
البته باید گفت که اقتصاد مقاومتی برای رفع و حل مشکلات مردم با تدابیر رهبری پایهگذاری شده، که لازمه اقتصاد مقاومتی قناعت است که برای تبدیل اقتصاد مقاومتی به گفتمان رایج در جامعه میتوان از قدرت رسانه ملی در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری استفاده کرد.
به صراحت باید گفته شود که اقتصاد مقاومتی هم آفندی است و هم پدافندی است و این بدان معنا است که میبایست از تمامی ظرفیتهای داخلی استفاده کرد و از سوی دیگر در مقابل توطئه اقتصادی بیگانگان بایستیم و نباید از این نکته غفلت کرد که یکی از رکنهای اقتصاد مقاومتی مردم هستند.
مردم باید صرفهجویی را در امورات زندگی داشته باشند، زیرا از درآمد صرفهجویی، کشور به تعالی مورد نظر میرسد و قدرتهای بالقوه زیادی نیز در عرصه اقتصادی کشور وجود دارد که باید در راستای اقتصاد مقاومتی تبدیل به بالفعل شود.
حقیقت این است که در اقتصاد مقاومتی ظرفیتهای بسیار زیادی وجود دارد و استفاده از این ظرفیتها بسیار مهم است که برای تحقق اقتصاد مقاومتی آحاد مختلف مردم باید از مصرفگرایی و اسراف جلوگیری کرد و علاوه بر آن دولت و شهروندان از تولیدات داخلی حمایت کنند تا چرخه اقتصاد کشورمان به شکل مطلوبیَ در گردش باشد.
درباره اقتصاد مقاومتی باید بحث اقتصاد مقاومتی که مورد نظر رهبری است را در جامعه زمینهسازی کنیم و گامهای بزرگی را برداریم.
به شخصه از تلاش تولید کنندگان محتوا در عرصه رسانه به منظور آگاهی بخشی و بصیرت افزایی به مخاطبان، کمال تشکر و تقدر دارم.
وجودتان مستدام
رسانه ایکنا مطابق با منویات رهبر معظم انقلاب و شعار سال قلم به انتشار اخبار گرفته است و این خبرگزاری بی نظیرترین رسانه در سطح کشور و ممتاز در رتبه جهانی می باشد.