لطفالله سیاهکلی، معاون رسانه مجازی صدا و سیما، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به ظرفیت شبکههای اجتماعی اظهار کرد: شبکههای اجتماعی ایجاد یک ظرفیت میکنند که عنوان این ظرفیت را میتوان اصل تجمیع و تراکم گذاشت.
وی ادامه داد: اصل تجمیع و تراکم، پایه قدرت است و اگر میخواهیم کشور قدرتمندی داشته باشیم، باید اجتماعاتمان قوی باشد و این اجتماع میتواند درهر حوزهای همچون علمی، فرهنگی و دیگر ابعاد مختلف باشد.
شبکههای اجتماعی رئال چندان کاربرد ندارد
معاون رسانه مجازی صدا و سیما تصریح کرد: شبکههای اجتماعی در حوزه فناوری اطلاعات، چندان بروز و ظهور ندارد اما این شبکهها در فضای رئال همچون هیئات مذهبی عملکرد مناسبی دارند. شبکه اجتماعی رئال به دلیل بُعد زمان و مکان، هزینهبر و کار بسیار سختی است اما دسترسی به شبکههای اجتماعی در داخل فناوری اطلاعات به دلیل حذف بعد زمان و مکان آسان است و همه انسانها در اقصی نقاط با تمام ظرفیتهای موجود در نقطهای متمرکز میشوند و در نهایت میتوان یک قدرت بسیار خوب و بالقوهای برای کشور ایجاد کرد تا همه از آن بهرهمند شوند.
وی بیان کرد: هماکنون اوج فناوری اطلاعات، شبکههای اجتماعی و اوج دستگاه، تلفنهای همراه است. ما باید به موضوع موبایل و شبکههای اجتماعی توجه بیشتری کنیم که متأسفانه این موضوع در کشورمان کمتوجهی شده است.
رقابت با دیگر کشورها در حوزه شبکههای اجتماعی موبایلی
سیاهکلی اظهار کرد: ما اگر همه توجهمان را روی فضای مجازی و بر بستر فضای مجازی به ویژه شبکههای اجتماعی موبایل بگذاریم، میتوانیم رقبای خوب و بزرگی در مقابل شبکههای خارجی باشیم. شبکههای اجتماعی به دلیل برخورداری از اصل تجمیع و تراکم میتواند قدرت را برای کشور ایجاد کند.
وی یادآور شد: یکی از دلایلی که استفاده از فیسبوک و یوتیوب برای همه جهانیان رایگان است، تجیمع و افزایش قدرت برای دستاندرکاران آن است. چطور میشود به این اصل مهم که پایه قدرت است، کمتوجهی کرده؟!
راهاندازی شبکه اجتماعی بومی امری ضروری است
معاون رسانه مجازی صدا و سیما تصریح کرد: داشتن یک شبکه اجتماعی داخلی امری ضروری است و باید این شبکهها با هدف سرویسدهی و ارائه خدمات راهاندازی شود در غیر این صورت موفق نخواهیم بود.
وی بیان کرد: ایجاد شبکههای اجتماعی بومی با هدف دوستیابی با شکست روبرو خواهد شد؛ چرا که شبکههای اجتماعی خارجی با این هدف به دلیل بیقیدی موفق بودهاند اما ما به دلیل آنکه که مقید به اصول اخلاقی و اسلامی هستیم، نمیتوانیم همچون آنها حرکت کنیم.
هزینه راهاندازی شبکه اجتماعی بومی در فضای مجازی ناچیز است
سیاهکلی اظهار کرد: راهاندازی شبکه اجتماعی بومی سرویسمحور و خدمتمحور میتواند در کشور گرهگشا باشد. خارج از شبکههای اجتماعی نمیتوانیم پتانسیل عظیمی از اندیشمندان، متخصصان و دانشمندان را در یک نقطه متمرکز کنیم چرا که هزینهبر است. بنابر این با استفاده از این شبکههای اجتماعی میتوانیم ایجاد قدرت کنیم.