کد خبر: 1390284
تاریخ انتشار : ۱۴ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۲
پیشنهاد نوروزی سیدمهدی سیف:

هر روز یک آیه قرآن را تلاوت و ترجمه آن را مطالعه کنیم

گروه ادب: عضو شورای تحقیق و پژوهش مرکز طبع و نشر قرآن با پیشنهاد اینکه هر روز یک آیه از قرآن را تلاوت و ترجمه آن را مطالعه کنیم، تصریح کرد: این اقدام، چراغ‌های هدایت بسیاری را به روی ما می‌گشاید و سبب می‌شود که به درک بهتری از اسلام، قرآن و مسیر هدایت دست بیابیم.

سیدمهدی سیف، عضو شورای تحقیق و پژوهش مرکز طبع و نشر قرآن‌ در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه چنانچه فرصتی در آغازین روزهای سال پیش آید که بتوانم مطالعه کنم، به مطالعه کتاب‌های مرتبط با مسائل تدریس، مفاهیم و آموزش قرآن می‌پردازم، گفت: بیشترین حجم مطالعات من در این ایام به مطالعه این کتاب‌ها مربوط می‌شود.

بازسازی، بازنگری و روزآمد کردن روش‌های تدریس قرآن
وی ادامه داد: البته بیش از مطالعه در حوزه‌های دیگر، به دنبال روش‌های مختلف تدریس قرآن هستم. به این معنی که روش‌های مختلف تدریس ریاضیات، فیزیک، شیمی و ... را مطالعه می‌کنم تا از این روش‌ها برای بازسازی، بازنگری و روزآمد کردن روش‌های تدریس قرآن ایده بگیرم.
سیف با اشاره به اینکه انجام این مطالعات برای دست‌یابی به روش‌های جدید تدریس قرآن است، افزود: این به آن معنی است که از روش‌های موجود به نفع روش تدریس قرآن الهام می‌گیرم؛ یعنی به روز کردن روش تدریس قرآن.
دست‌کم هر روز یک آیه از قرآن را بخوانیم
این کارشناس قرآنی در توصیه به مردم کشورمان اظهار کرد: توصیه می‌کنم که مردم دست‌کم روزی یک آیه از قرآن را تلاوت کنند؛ یعنی یک آیه را بخوانند و معنی آیه را نیز مطالعه کنند. در این راستا، مخاطبان می‌توانند از تمام قرآن‌هایی که ترجمه فارسی دارند استفاده کنند. این قرآن‌ها کمابیش هم در مساجد یافت می‌شود و هم در منازل. غرض از این پیشنهاد آن است که مردم، ارتباطی مداوم و همه‌روزه، ولو اندک با قرآن داشته باشند.
سیف با تأکید بر اثرگذاری مطالعه و تلاوت حتی یک آیه از قرآن در زندگی افراد، ادامه داد: یکی از بزرگترین مشکلات ما این است که در زندگی خود با قرآن ارتباط نداریم؛ یعنی نوعی احترام کلی برای کلام‌الله مجید قائل هستیم، ولی با قرآن مرتبط نمی‌شویم و پای سخنان خداوند متعال نمی‌نشینیم.
بزرگترین مشکل، مرتبط نبودن با قرآن کریم است
این مدرس و کارشناس رسم‌الخط در همین رابطه تصریح کرد: خداوند بزرگ، انسان‌ها را لایق دانسته است که به اندازه این کتاب آسمانی با آنها سخن بگوید. در این حوزه، بزرگترین مشکل اعتقادی و رفتاری ما انسان‌ها این است که با قرآن مرتبط نیستیم. مطالعه یک آیه از قرآن کریم در روز، می‌تواند روزنه‌ای را باز و ارتباط ساده‌ای را برقرار کند که افراد بتوانند در حد خواندن ساده آیات و درک اولیه معنای آنها با قرآن انس بگیرند.
سیف افزود: این اقدام به طور مستقیم، چراغ‌های هدایت بسیاری را به روی ما روشن خواهد کرد و از سوی دیگر سؤالات بسیاری برای ما مطرح می‌شود که اگر به دنبال پاسخ آنها برویم، سبب می‌شود که به درک و فهم بهتری از اسلام، قرآن و مسیر هدایت دست بیابیم.
تسهیل ارتباط با کتاب خدا
عضو شورای تحقیق و پژوهش مرکز طبع و نشر قرآن‌ در پایان سخنانش درباره آرزویی که امیدوار است طی سال جاری در حوزه چاپ و نشر قرآن محقق شود، گفت: امیدوارم قرآن‌هایی که قرائت و مطالعه آنها آسان‌تر و مؤثرتر هستند، در سال جاری بیشتر چاپ شوند و در اختیار مردم قرار گیرند و این موضوع مشوقی برای هموار شدن و آسان شدن ارتباط با کتاب خداوند متعال باشد.

captcha