کد خبر: 1391104
تاریخ انتشار : ۱۷ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۳

مروری بر ارج‌نامه‌های تازه‌منتشره «غلامحسین دینانی» و «غلامرضا اعوانی»

گروه اندیشه: کتاب‌های «سالک فکرت؛ ارج‌نامه استاد دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی» و «سالک حکمت؛ ارج‌نامه استاد دکتر غلامرضا اعوانی» به همت مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، «سالک فکرت» که ارج‌نامه غلامحسین ابراهیمی دینانی است، تحت اشراف حجت‌الاسلام خسروپناه و به کوشش محمدجواد اسماعیلی و «سالک حکمت» که ارج‌نامه غلامرضا اعوانی است به کوشش شهین اعوانی تهیه و تدوین شده است.
بنا بر این گزارش، در کتاب «سالک فکرت» پس از مقدمه و گزارش گفت‌وگوی فلسفی عبدالحسین خسروپناه، سید محمود یوسف‌ثانی،  فاطمه فنا، محمدجواد اسماعیلی و احمد مظاهری با غلامحسین ابراهیمی دینانی، مقالاتی با موضوعات گوناگون از اساتید و محققان برجسته حوزه‌های مختلف فلسفی ایران آمده است.
«همت و نقش خیال» از سیدمحمد خامنه‌ای، «انحصار جهت قضایا در ضرورت و امکان» از احمد احمدی، «تقابل معتزلی – اشعری؛ صورت مثالی تقابل‌ها در تاریخ فلسفه» از رضا داوری اردکانی، «عشق در غزلیات سعدی» از غلامرضا اعوانی، «چه می‌شود که به خواب می‌رویم؟ (نگاهی به خواب از منظر معرفت)» از غلامعلی حدادعادل، «فرید‌الدین غیلانی و کتاب حدوث العالم» از مهدی محقق، «تبیینی واقع‌گرایانه از علوم انسانی اسلامی» از عبدالحسین خسروپناه و «درباره فلسفه فرهنگ» از علی‌اکبر رشاد برخی از این مقالات است.
در ادامه نیز مقالاتی از پرویز ضیاء شهابی، مهدی دهباشی،  حامد ناجی اصفهانی، حسن سید‌عرب، شهین اعوانی، مرتضی شجاری، علی افضلی، علی حقی، سیدموسی دیباج، یوسف نوظهور، سیدحسین موسویان، محمدجواد اسماعیلی، سیدمصطفی شهرآیینی، اسدالله فلاحی، مصطفی زالی و روح‌الله عالمی، فاطمه مینایی، طاهره کمالی‌زاده، مجید صدرمجلس، یحیی بوذری‌نژاد، ایمان شفیع‌بیک و محسن حبیبی آمده است.

در ادامه نیز چند متن ترجمه شده با عناوین «منطق‌دانان اندلس و نقش آنان در پیشرفت منطق اسلامی» از محمدمهران رشوان با ترجمه سعید انواری، «مفهوم نور در آموزه معنوی سهروردی» از هانری کربن با ترجمه محمدامین شاهجویی و «هدف حیات فلسفی» از ویلیام چیتیک با ترجمه سیدامیرحسین اصغری به چاپ رسیده و پس از مطلبی با عنوان «میراث فیلسوف» از محمدجواد اسماعیلی و علی گل‌باز، پایان‌بخش این ارج‌نامه دست‌نوشته و غزلی از استاد است.
ارج‌نامه غلامرضا اعوانی نیز که با عنوان «سالک حکمت» منتشر شده، مشتمل بر 53 مقاله فارسی و 17 مقاله انگلیسی است که مقالات فارسی آن در 10 بخش با عناوین «درباره سالک حکمت»، «حکمت و فلسفه اسلامی»، «ادیان و عرفان»، «منطق و کلام اسلامی»، «فلسفه تطبیقی»، «حکمت خالده»، «فلسفه غرب»، «اخلاق»، «تاریخ و فلسفه علم» و «علوم انسانی» دسته‌بندی شده است.
در بخش «درباره سالک حکمت» مطلبی از سیدحسین نصر با عنوان «خاطراتی از دوست شفیق و همراه طریق سوی حق غلامرضا اعوانی» آمده و پس از گزارش گفت‌وگوی شهین اعوانی و حامد زارع با غلامرضا اعوانی که با عنوان «سنت‌گرا یا حکمت‌گرا» به چاپ رسیده، مطالبی از حسن بلخاری قهی و شهین اعوانی آمده است.
در بخش «حکمت و فلسفه اسلامی»، «منطق و کلام اسلامی»، «فلسفه تطبیقی»، «حکمت خالده» و «فلسفه غرب» نیز مقالاتی از سیدمحمد خامنه‌ای، رضا داوری اردکانی، غلامعلی حداد عادل، سیدمصطفی محقق داماد، ضیاء موحد، منوچهر صدوقی سها، نجفقلی حبیبی، محمدمنصور هاشمی، سیدمحمود یوسف‌ثانی، اسدالله فلاحی، شاپور اعتماد، پرویز ضیاء شهابی، مهدی دهباشی، بیژن عبدالکریمی، بابک عالیخانی، علی افضلی، محمدجواد اسماعیلی و تنی چند از دیگر محققان به چاپ رسیده است.
محسن جهانگیری، شهرام پازوکی، سیدموسی دیباج، قاسم کاکایی برخی از نویسندگان بخش ادیان و عرفان این ارج‌نامه هستند و محسن جوادی، احد فرامرز قراملکی و حسین شیخ‌رضایی نیز مقالات بخش اخلاق آن را به رشته تحریر درآورده‌اند.
در موضوعات تاریخ و فلسفه علم و علوم انسانی نیز مطالبی از علی پایا، مهدی گلشنی، عبدالحسین خسروپناه و امیراحسان کرباسی‌زاده به چاپ رسیده است.

captcha