کد خبر: 1391113
تاریخ انتشار : ۱۷ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۹
در نشریه «خُلُق» می‌خوانیم؛

بررسی نقش معنویت و تهذیب در انقلاب از دیدگاه مقام معظم رهبری

گروه ادب: سی و نهمین شماره از دوماهنامه «خُلُق» به بررسی نقش معنویت و تهذیب در انقلاب اسلامی از دیدگاه مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) می‌پردازد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، دوماهنامه تربیتی، اخلاقی «خُلُق» سی و نهمین شماره خود را منتشر کرد. «انقلاب و تهذیب از دیدگاه مقام معظم رهبری(مد ظله العالی)»، «سختی دل: بررسی قساوت و عوامل ایجاد آن»، «پرسش و پاسخ اخلاقی»، «وصف هوشیاری: بررسی ذکر و غفلت در قرآن و حدیث»، «نامه‌های رهنما: مرحوم حاج شیخ عباس قمی»، «قله‌نشینان معرفت: علامه طباطبایی(ره)» و «عرفان‌های نوظهور: معنویت یا فریب» برخی عناوین این شماره را تشکیل می‌دهند.
در مطلبی که با عنوان «انقلاب جان‌ها» آمده است، نقش معنویت و تهذیب در انقلاب اسلامی از دیدگاه مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) بررسی می‌شود که در بخشی از آن و زیر عنوان «معنویت و تهذیب؛ هدف انقلاب» می‌خوانیم: «ملت ما به روشنی بیان کرده است که به دنبال چیست. ملت ما آن روزی که پشت سر امام قرار گرفت ـ چه در دوران انقلاب، چه در دوران هشت سال دفاع مقدس ـ و چند صد هزار جوان خود را در این راه داد، مشخص کرد که به  دنبال چه چیزی است.
مردم، رشد معنوی و رفاه مادی را در سایه اسلام و به برکت اسلام و حاکمیت مقررات اسلام می‌خواستند؛ الان هم همین را می‌خواهند. ما هیچ ملتی را مثل ملت ایران سراغ نداریم که پای آرمان‌های معنوی و الهی خودش را با خون چند صد هزار شهید امضاء کرده باشد. ملت خود ما هم در گذشته چنین کار بزرگی را انجام نداده است که در این دوره انجام داد.»
در بخش دیگری از این مطلب که با عنوان «تهذیب؛ وظیفه اولیه و مقدم مسئولان» آمده است، می‌خوانیم: «ما اگر مهذب باشیم، خواهیم توانست هستی خود را در خدمت اسلام و نظام اسلامی قرار دهیم؛ ولی اگر مهذب نباشیم، آنچه که داریم در خدمت قرار نخواهد گرفت و چه بسا در جهت عکس هم قرار گیرد.
شرط اولش هم این است که در خود گویندگان و دعات(دعوت کنندگان) به این هدف، انقلابی به وجود بیاید و خلقیات و اخلاق و معنویت و ذکر و توجه و وصل و توکل و اعتماد و رابطه معنویشان با خدا تقویت بشود.
ما اول از خودمان هم باید شروع کنیم. واقعاً اگر در هر کدام از ما، خدای نکرده از این رهگذر، نقص و کمبود و خللی باشد، روی مردم تأثیر بد خواهد گذاشت. آن گاه، در این فضای معنوی است که حرکت و مجاهدت و استقامت و معرفت و قدردانی از نعم الهی بر ملت جمهوری اسلامی ایران و کشور عزیز ایران، آشکار خواهد شد.»
در هجدهمین صفحه از این نشریه مطلبی با عنوان «عوامل ایجاد قساوت قلب» آمده است که عبدالعلی حجتیان‌زاده آن را نگاشته که در بخشی از آن می‌خوانیم: «با توجه به آیات و روایات اهل‌بیت(ع) برخی عوامل قساوت قلب عبارتند از: گناه و معصیت: گناه و نافرمانی خداوند، از اصلی‌ترین عوامل سنگدلی و قساوت قلب است.
امیرالمؤمنین(ع) می‌فرمایند: «چشم‌ها(از اشک) خشک نمی‌شود، مگر به دلیل سنگدلی و دل‌ها سخت نمی‌شود مگر به دلیل زیادی گناهان.» سنگدلی از بزرگترین عقوبت‌های الهی است که گنهکاران به آن مجازات می‌شوند.»
همچنین «ترک یاد خدا و غفلت»، «همنشینی با افراد ناصالح»، «آرزوهای طولانی»، «زیادی مال»، «پرخوری»، «خوردن چهل روز گوشت»، «پرگویی»، «غنا و لهویات»، «نگاه به بخیل»، «برخی شغل‌ها» و «ریختن خاک بر قبر خویشان» نیز در این یادداشت به عنوان دیگر عوامل قساوت قلب معرفی شده است.

captcha