کد خبر: 1392542
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۲

«عرفان و بایسته‌های عرفان‌پژوهی» منتشر می‌شود

گروه اندیشه: «عرفان و بایسته‌های عرفان‌پژوهی» که حاصل مجموعه گفت‌وگوهایی است که با عده‌ای از اندیشوران حوزه عرفان‌پژوهی با هدف شناخت کاستی‌ها و بایسته‌های عرفان‌پژوهی و همچنین شناخت اجمالی عرفان صورت گرفته است، به زودی منتشر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، پروژه «عرفان و بایسته‌های عرفان‌پژوهی در گفت‌وگو با اندیشوران» از مجموعه فعالیت‌های مرکز اخلاق و تربیت اسلامی است که در ذیل کلان‌پروژه «رشد معنوی» صورت گرفته و حاصل مجموعه گفت‌وگوهایی است که در سال‌های 1385 تا 1387 با عده‌ای از اندیشوران حوزه عرفان‌پژوهی ترتیب داده شده است.
بنا بر این گزارش، هدف این مجموعه و این گفت‌وگوها شناخت کاستی‌ها و بایسته‌های عرفان‌پژوهی و همچنین شناخت اجمالی عرفان است.
این مجموعه شامل نشست‌ها و گفت‌وگوهایی با شماری از صاحب‌نظران حوزه و دانشگاه است که عبارتند از آیت‌الله محسن اراکی، حجج اسلام علی عابدی شاهرودی، علی شیخ‌الاسلامی، مرحوم محمدمهدی مهندسی، سیدیدالله یزدان‌پناه، حسن رمضانی، محمدمهدی گرجیان، محمدتقی فعالی و مرتضی واعظ جوادی آملی و همچنین غلامرضا اعوانی، نصرالله پورجوادی، شهرام پازوکی، محمد اسدی گرمارودی و ابوالحسن تنهایی.
در این پروژه پس از انجام مصاحبه‌ها و پیاده‌سازی آن، متن مصاحبه‌ها به شکل تفصیلی، موضوع‌بندی و نمایه‌زنی شده و عناوین متعددی به صورت پلکانی و طبقه‌بندی‌شده انتخاب و مطالب پژوهش بر اساس آن تنظیم شده است.
یک ویژگی این اثر آن است که بر خلاف روش رایج در تدوین گفت‌وگوها، مطالب مربوط به هر موضوع و آرای موافق و مخالف با آن در کنار هم قرار گرفته، تا مقایسه و داوری نهایی برای خواننده میسر شود. 
در نهایت این پژوهش با افزوده شدن فصلی که توسط احمد شاکرنژاد و با همکاری حجت‌الاسلام مهدی علیزاده به انگیزه آشنایی هر چه بیشتر خوانندگان با رویکردهای عرفان‌پژوهی تهیه شده در سه فصل با عناوین «گونه‌شناسی و جریان‌شناسی رویکردهای عرفان‌پژوهی»، «چکیده گفتگوها» و «بازنویسی موضوعی متن گفت‌وگوها» در قالب یک کتاب تدوین شده است.
فصل سوم که به «بازنویسی موضوعی متن گفت‌وگوها» اختصاص یافته، خود در چند محور تنظیم شده است. «شناخت عرفان اعم از نظری و عملی و رابطه آن‌ها با هم»، «رابطه عرفان و علوم (همچون اخلاق، فلسفه و ادبیات)»، «رابطه عرفان و دین»، «از معیار عرفان تا نقد تصوف و عرفان»، «آثار جامعه‌شناختی عرفان» و «بایسته‌ها و کاستی‌های عرفان‌پژوهی» محورهایی هستند که گفت‌وگوها به شکل موضوعی در قالب آن‌ها تنظیم شده است.
بر اساس این گزارش، این اثر هم‌اکنون مراحل پیش از انتشار را می‌گذراند و به زودی از سوی مرکز اخلاق و تربیت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر خواهد شد.

captcha