کد خبر: 1392554
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۳
مهم‌ترین رویدادهای قرآنی هفته‌ گذشته؛

تجدید دیدار جامعه قرآنی به میزبانی ایکنا/ آغاز اردوی آمادگی قاریان و حافظان قرآن

گروه فعالیت‌های قرآنی: بدون شک مهم‌ترین خبری که در اولین هفته کاری سال 93 انعکاس ویژه‌ای در رسانه‌های قرآنی پیدا کرد، بحث تجدید دیدار جامعه قرآنی بود و در کنار آن نیز نباید از کنار خبرهایی همچون اردوی آمادگی قاریان و حافظان قرآن کریم گذشت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، اولین هفته کاری سال 1393 در حالی آغاز شد که جامعه قرآنی در تکاپوی تجدید دیدار اساتید، پیشکسوتان و مدیران قرآنی بود، دیداری که مطالب مفیدی در آن مطرح شد تا نشان دهد سالی که نکوست از بهارش پیداست و امیدها برای پیش رو داشتن سالی پر دستاورد زنده نگه داشته شود.

پخش برنامه رادیویی «افق» با موضوع فرهنگ
در اولین روز از اولین هفته کاری سال 1393 برنامه رادیویی «افق» که طی نیمه دوم سال گذشته روزهای شنبه هر هفته از شبکه رادیویی قرآن پخش می‌شد، در سال جدید نیز استمرار داشت و در نخستین برنامه «افق» موضوع «فرهنگ از نگاه مقام معظم رهبری» با توجه به شعار سال جاری، مبنی بر «اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی» مورد بحث و بررسی قرار ‌گرفت. در این برنامه سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن مهمان حضوری و حجت‌الاسلام حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد نیز مهمان تلفنی بود.
حجت‌الاسلام حشمتی در بخشی از این برنامه گفت: زمانی که رهبر معظم انقلاب بر مقوله فرهنگ تأکید دارند، فرهنگ قرآنی در نظر است و این امر وظیفه ما را سنگین‌تر می‌کند و ما در معاونت قرآن و عترت و اصحاب فرهنگ باید اولین کسانی باشیم که به این ندای رهبر معظم انقلاب لبیک بگوییم و زمینه اقدامات فرهنگی خوبی را در کشور فراهم کنیم.
همچنین سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن نیز در این برنامه اظهار کرد: اگر بخواهیم در مقابل مدیریت جهادی، مدیریت دیگری را مطرح کنیم تا مدیریت جهادی بیشتر روشن شود، به واژه «مدیریت معاشی» می‌رسیم؛ انسان در دوره زندگی خود، زندگی می‌کند و برای زندگی خود یک سری فعالیت‌ها انجام می‌دهد که این فعالیت‌ها، فعالیت‌های معاشی هستند.

پاسخ اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت به یک خبر
روز یکشنبه، 17 فروردین‌ماه در پی درج گزارشی با عنوان «وعده‌هایی که به خط پایان نرسیدند»، در آخرین روز سال 1392 اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور به ارائه جوابیه‌ای برای بخش‌هایی از آن گزارش که مربوط به عملکرد این نهاد است، پرداخت، در این جوابیه به دلایل برگزار نشدن جشنواره نشریات قرآنی که قرار بود سال گذشته اجرایی شود، اشاره شد؛ در بخشی از این جوابیه آمده است: اتحادیه بنا بر قولی که پیش از آن داده بود، نشریات رسیده را در نمایشگاه بین‌المللی قرآن به معرض نمایش درآورده و از ظرفیت نمایشگاه نیز جهت جمع‌آوری دیگر مکتوبات قرآنی در این زمینه استفاده کرد؛ همچنین هر نشریه به محض رسیدن به دفتر اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور ارزیابی شده و نمره خود را دریافت نموده ‌است، لذا اتحادیه به طور دائم آمادگی اعلام برندگان و نشریات برتر را داشته و دارد. 

تجدید دیدار جامعه قرآنی در خبرگزاری ایکنا
مراسم تجدید دیدار اساتید و پیشکسوتان قرآنی یکی ازمهم‌ترین خبرهایی بود که در روزهای ابتدایی امسال نگاه همه رسانه‌های قرآنی را به سمت خود جلب کرد. روز 17 فروردین‌ماه خبرگزاری ایکنا میزبان، پیشکسوتان، اساتید و مدیران قرآنی کشور بود. این نشست صمیمانه با حضور جمع زیادی از جامعه قرآنی برگزار شد تا یک بار دیگر اتحاد و یکپارچگی جامعه قرآنی به منصه ظهور برسد. در بخشی از این مراسم حجت‌الاسلام حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد گفت: معاونت قرآن و عترت به‌ شدت به هم‌فکری و برگزاری چنین نشست‌هایی با حضور همه اعضای جامعه قرآنی نیاز دارد.
در بخش دیگری از این مراسم نیز احمد مسجدجامعی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران اظهار کرد: با تحولاتی که طی ماه‌های اخیر ایجاد شده، فعالیت‌های قرآنی در کشور اوج‌گیری دیگری داشته است و در حال حاضر تجربه‌های جدید کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند تا بتوانیم شاهد اتفاقات خوبی در حوزه فعالیت‌های قرآنی باشیم.
عباس سلیمی نیز در بخش دیگری از مراسم تجدید دیدار پیشکسوتان، اساتید و مدیران قرآنی تصریح کرد: بر اساس آیات قرآن کریم زمانی که مؤمنان در یک جا تجمع می‌شوند، خداوند دعاهای آنها را مستجاب می‌کند که البته امیدواریم چنین برنامه‌هایی که به منظور تجمع مدیران و اعضای جامعه قرآنی است؛ همواره تداوم داشته باشد.

وی گفت: به مدیران خبرگزاری ایکنا و سازمان دارالقرآن‌الکریم به عنوان متولیان برگزاری این برنامه پیشنهاد می‌کنم که به موازات برگزاری یک جلسه کلی و عمومی سالیانه که با حضور اعضای جامعه قرآنی برگزار می‌شود، سالی یک بار نیز یک برنامه‌ای برای درگذشتگان قرآنی برگزار شود تا یادی از آنها نیز شده باشد.
لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی، حبیب مهکام، پیشکسوت قرآنی، مهدی قره شیخ‌لو، رئیس سازمان دارالقرآن‌الکریم، بهروز یاری‌گل، حسین اخوان اقدم، حجت‌الاسلام حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، حسن بیادی و مرتضی طلایی دو نفر از اعضای شورای اسلامی شهر تهران به بیان سخنان کوتاهی پرداختند که عمده سخنان این افراد حول همدلی جامعه قرآنی بود.

آغاز ثبت نام ترم نهم مدرسه تخصصی پیامبر اعظم(ص)
ثبت‌ نام و سطح‌بندی قرآن‌آموزان ویژه کلاس‌های ترم نهم مدرسه تخصصی قرآن کریم پیامبر اعظم(ص) سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح یکی دیگر از خبرهایی بود که روز دوشنبه بر روی تلکس خبرگزاری قرآنی قرار گرفت. این ثبت نام از روز دوشنبه، 18 فروردین‌ماه از ساعت 15 تا 18 بعد‌ از ظهر آغاز و تا روز چهارشنبه، 20 این‌ ماه ادامه داشت. کلاس‌های ترم نهم مدرسه تخصصی پیامبر اعظم(ص) در رشته‌های روخوانی، روان‌خوانی، فصیح‌خوانی، تجوید سطح یک و دو، صوت و لحن سطح یک، دو و سه، وقف و ابتدا، حفظ، تفسیر، تدبر در قرآن کریم و پاسخ به شبهات، قرآن و زندگی، حفظ آیات موضوعی قرآن، آشنایی با ترجمه و مفاهیم قرآن کریم، احکام، آموزش مکالمه زبان عربی به انگلیسی «با رویکرد قرآنی»، نهج‌البلاغه و آموزش قرآن کریم به خردسالان برگزار می‌شود.

برگزاری سه کرسی تلاوت به همت شورای عالی قرآن
برگزاری کرسی‌های تلاوت اذان‌گاهی شورای عالی قرآن یکی دیگر از برنامه‌های قرآنی هفته جاری بود که بر اساس آن عباس هاشمی، قاری ممتاز کشور در پنجاه و پنجمین کرسی تلاوت شورای عالی قرآن در مسجد بلال صدا و سیما به تلاوت آیاتی از کلام‌الله وحی پرداخت؛ همچنین کرسی تلاوت این شورا در مجتمع امام خمینی(ره) با حضور بهزاد احمدی، قاری ممتاز کشورمان برگزار ‌شد. در دومین کرسی تلاوت دانشگاه افسری که به همت شورای عالی قرآن برگزار می‌شود، ابوالفضل قدیانی، قاری ممتاز قرآن حضور داشت و به تلاوت آیات یک تا 23 سوره مبارکه «ذاریات» و سوره مبارکه «تین» پرداخت.
روز سه‌شنبه 19 فروردین‌ماه محمدحسین محمدزاده، مدیر رادیو قرآن در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به اهمیت توجه به آداب و شرایط تلاوت در میان قاریان نوجوان و جوان گفت: یکی از کارهایی که برای ترویج اخلاق حرفه‌ای تلاوت می‌توان انجام داد، برگزاری سلسله هم‌اندیشی‌هایی با این موضوع است که در شبکه رادیویی قرآن بر آن شدیم تا سلسله هم‌اندیشی‌هایی را با موضوع «اخلاق حرفه‌ای تلاوت» با حضور اساتید و پیشکسوتان عرصه قرائت، تلاوت قرآن و اخلاق اسلامی برگزار کنیم تا تمام آن چه که باید به جوان امروزی درباره اخلاق حرفه‌ای تلاوت منتقل شود را با استدلال بگوییم.

انتصاب دبیر علمی جشنواره قرآنی دانشگاه جامع علمی کاربردی
در این روز همچنین  دبیر علمی و ناظر جشنواره قرآنی دانشگاه جامع علمی کاربردی منصوب شد. بر اساس حکم حمیدرضا میرزایی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه جامع علمی ــ کاربردی، سلیمان عباسی به عنوان دبیر علمی و ناظر دهمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه جامع علمی کاربردی منصوب شد.
محمدرضا مسیب‌زاده، مدیرکل قرآن، نماز و عترت وزارت آموزش و پرورش در روز سه‌شنبه، 19 فروردین‌ماه اظهار کرد: در سال جدید توسعه و احیای دارالقرآن‌های آموزش و پرورش را در دستور کار داد‌ه‌ایم تا بتوانیم این مراکز را همچون گذشته اداره کرده و تقویت کنیم.

برگزاری پیش نشست‌های همایش هم‌اندیشی پیشکسوتان قرآنی
پیش‌نشست‌های همایش هم‌اندیشی نخبگان، فرهیختگان و پیشکسوتان قرآنی روز سه‌شنبه، 19 فروردین‌ماه در معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. در این نشست‌ حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به بیان اهداف دبیرخانه همایش هم‌اندیشی نخبگان، فرهیختگان و پیشکسوتان قرآنی پرداخت و گفت: یکی از مهم‌ترین اهداف این است که ایده‌ها و نظرات جامعه قرآنی به صورت طرح‌های عملیاتی تدوین شود و جنبه‌ اجرایی به خود بگیرد.
عباس سلیمی، مسئول دبیرخانه همایش هم‌اندیشی نخبگان، فرهیختگان و پیشکسوتان قرآنی نیز در بخش دیگری از این نشست عنوان کرد: یکی از مشکلات کشور این است که در برخی از حیطه‌ها به نظرات علمی و دلسوزانه کارشناسان امر و پیشکسوتان توجه نمی‌شود و این موضوع باعث انزوای این صاحب‌نظران می‌شود؛ از این رو مهم‌ترین بحث در خصوص عملیاتی کردن امور محوله در این دبیرخانه، میزان عزم مسئولان در تحقق اهداف این دبیرخانه و اجرایی شدن و تداوم آن است.

برگزاری هفتمین اردوی آمادگی قاریان و حافظان قرآن
هفتمین اردوی آمادگی قاریان و حافظان برگزیده مسابقات سراسری قرآن کریم که در سال 1392 موفق به کسب رتبه‌های برتر شده‌اند، 20 فروردین 93 آغاز شد و تا 22 همین ماه ادامه خواهد داشت. در این دوره 26 نفر از برگزیدگان رشته‌های قرائت تحقیق، حفظ کل و حفظ 20 جزء قرآن کریم در دو مقطع بزرگسالان و شکوفه‌ها حضور دارند. سید علی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن در بخشی از این مراسم گفت: دوره آموزش و تربیت قاریان و حافظان قرآن که هر ساله با حضور قاریان و حافظان ممتاز برگزار می‌شود، قرائت و حفظ جمهوری اسلامی ایران را در میان سایر کشورهای اسلامی شاخص کرده است.
همچنین ولی یاراحمدی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در این مراسم اظهار کرد: قاریان و حافظانی که به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در مسابقات بین‌المللی دیگر کشورها شرکت می‌کنند، باید حضور بسیار قوی داشته باشند.

captcha