به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مراسم روز هنر انقلاب اسلامی و پاسداشت سالروز شهادت شهید سید مرتضی آوینی عصر 20 فروردین ماه در تالار اسوه و با حضور جمع زیادی از هنرمندان بسیجی برگزار شد.
این مراسم با کلیپی از تلاوت کریم منصوری، قاری بینالمللی کشورمان آغاز شد و پس از آن سرودی ملی کشورمان طنین انداز شد، پخش مستندی کوتاه از زندگینامه شهید محمدباقر روحی، شهید نقاش و خوشنویس و شهید شاخص سال 1393 بخش دیگری از این مراسم بود و در ادامه آن دعای ظهور حضرت صاحبالزمان(عج) در تالار اسوه طنین انداخت.
در ادامه نیز حسین قنادیان، رئیس سازمان بسیج هنرمندان در سخنان کوتاهی ضمن خوشآمد گویی به حاضران در این مراسم به بیان نکاتی در مورد زندگانی شهید آوینی پرداخت و گفت: امسال که سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری شده است بر همه هنرمندان است تا از شهید آوینی که در عرصه هنر و فرهنگ جهادی عملی میکرد، تأسی کنیم تا شاید بخشی از دِینی که به شهدا و خصوصاً هنرمندان شهید در طول تاریخ داریم ادا کرده باشیم.
وی در ادامه به بیان سه ویژگی شخصیتی شهید آوینی پرداخت و افزود: نخستین خصلت وی این بود که از خود شروع کرد. هر شروع درونی است و هم بیرونی یعنی از یک سو با دشمن خود جهاد کرد و از سوی دیگر با اندیشههای خود به مبارزه با دشمن بیرونی پرداخت.
قنادیان دومین ویژگی شهید آوینی را مجاهدت و خستگی ناپذیری عنوان و اظهار کرد: شهید آوینی هر آنچه که داشت را در طبق اخلاص نهاد و برای انقلاب عرضه کرد. با اینکه نامهربانیهای زیادی دید ام ا این باعث نشد تا از راه خود منصرف شود و بلکه در این مسیر ثابت قدم تر گام برداشت تا رسالت خود بهتر بر همگان ارائه کند. سومین ویژگی سید شهیدان اهل قلم نیز گم نکردن شاخص و راهنما بود. اگر به آثار این شهید بزرگوار نگاه کنیم متوجه این حقیقت خواهیم شد.
در ادامه این مراسم و در بخش اول تجلیل از هنرمندان از چهار نفر از هنرمندان بسجی تجلیل به عمل آمد. این بخش با حضور حسین قنادیان، رئیس سازمان بسیج هنرمندان و حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی طاهری، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اجرا شد و لوح یادبود و جوایزی به ابراهیم حاتمیکیا، محمدحسین جعفریان، گلعلی بابایی و نرگس آبیار اهدا شد. هر کدام از این افراد در زمان دریافت لوح تقدیر به بیان سخنان کوتاهی پرداختند.
پخش کلیپی از سخنان مقام معظم رهبری در مورد تهاجم فرهنگی یکی دیگر از بخشهای مراسم تجلیل از هنرمندان بسیجی بود و پس از آن نشست تخصصی «هنر انقلاب اسلامی و مدیریت جهادی» با حضور حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی طاهریان، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین زائری، کارشناس مسائل دینی و محمدصادق کوشکی، کارشناس مسائل فرهنگی برگزار شد.
در ابتدای این نشست حجتالاسلام والمسلمین طاهریان با بیان اینکه اجرا شدن قوانین فرهنگی در جامعه رویکردی سلیقهای پیدا کرده است، گفت: یکی از نکاتی که در مجلس هشتم و نهم در عرصه فرهنگی به عنوان مشکل مطرح شد این بود که قوانین عرصه هنر و فرهنگ به گونهای است که در هر دوره مدیریتی بر اساس سلیقه همان مدیر تفسیر و اجرا میشود. ما در این عرصه قوانین خوبی داریم اما مجریان سلیقهای عمل میکنند.
وی افزود: در مجلس هشتم و نهم مقرر شد که یک سازو کار قانونی شبیه قانون اساسی اندیشیده شود تا هیچ مدیری حق عبور از قوانین تصویب شده در این عرصه را نداشته باشد. در سالهای بعد از دفاع مقدس به خصوص این برخوردها بیشتر سلیقهای شده است که امیدواریم با جلساتی که برگزار میشود بتوانیم در عرصه هنر و فرهنگ خطوط مشخصی را تعریف کنیم تا در دوران مختلف مدیریتی شاهد انحراف از قانون نباشیم.
در بخش دیگری از این نشست محمدصادق کوشکی، که به عنوان کارشناس فرهنگی حاضر شده بود در پاسخ به سؤال مجری در مورد عملکرد سازمان صدا و سیما برای کمک به انقلاب در عرصه تهاجم فرهنگی گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودهاند که صدا و سیما باید دانشگاه باشد، یعنی برنامهسازان باید به عنوان هیئت علمی و دانشمندان صداو سیما باشند، متأسفانه ما شاهد چنین چیزی نیستیم و این اولین فاصلهای است که صداوسیما از انقلاب گرفته است.
وی با یادآوری اینکه هر جا شاهد موفقیتی در کشور بودهایم نتیجه مدیریت جهادی بوده است، اظهار کرد: هر جا در صدا وسیما بهرهمندی از دانش صورت گرفته است به همان اندازه نیز آن برنامهها شاهد موفقیت بودهاند که یکی از همین برنامههای موفق برنامه «تا ثریا» است که با استفاده از حرکت جهادی عدهای جوان بسیجی تهیه و تولید شده است. بنابراین اگر بخواهیم یکی دیگر از معایب صدا و سیما را عنوان کنیم بحث بی دانشی مطرح است البته دانش به معنای صرف مدرک داشتن مد نظر نیست چرا که صدا و سیما از افراد تحصیلکرده پر است.
این کارشناس مسائل فرهنگی یکی دیگر از مشکلات صدا و سیما را نداشتن دغدغه انقلابی عنوان کرد و با مطرح کردن این سؤال که چرا باید ایران در سوریه حضور داشته باشد و جوانان ما غریبانه در این کشور به شهادت برسند؟ عنوان کرد: در حال حاضر صدا وسیما نتوانسته است به این سؤال جوانان ما که چرا ایران باید به سوریه کمک پاسخ قانع کنندهای بدهد. اگر رسانه ملی دارای دغدغههای انقلابی بود اینک جوانان ما آگاه بودند که دلیل حضور ایران در سوریه چیست و چرا بهترین جوانان شیعه در این کشور به خاک و خون کشیده میشوند.
کوشکی یادآور شد: فضای حال حاضر صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران یک فضای کارمندی است و این در تضاد با جهاد و مدیریت جهادی است و همین است که رسانههای بیگانه آنچه که در سوریه میگذرد را آمیخته با انواع دروغها میکنند و به جهانیان صادر میکنند اما صدا و سیمای نمیتواند حتی جوانان خود را روشن کند.
در بخش دیگری از این نشست تخصصی حجتالاسلام زائری کارشناس مسائل دینی نیز به بیان فعالیتهای صدا و سیما در زمینه مبارزه با تهاجم فرهنگی پرداخت و گفت: در دین ما بیان شده است که به آن چیزی که میگویید فکر کنید در صورتی که زمانی به عنوان کارشناس در برنامههای حضور مییابیم باید به این فکر کنیم که چه چیزی نگوییم.
وی اظهار کرد: این داستان در مورد آموزش و پرورش نیز مطرح است، چرا این نهاد تا کنون نتوانسته است کتابی سطح بالا در مورد تربیت صحیح کودکان تألیف کند و چرا تا کنون کسی چنین مطالبه ای از آموزش و پرورش نداشته است. عزم ملی زمانی محقق میشود که جزم و انسجام ملی وجود داشته باشد.
در ادامه این مراسم مجری برنامه سؤال دیگری را با این عنوان که نظارت کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بر عملکرد نهادهای فرهنگی و صدا وسیما به چه صورتی بوده است را مطرح کرد که سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به پاسخگویی به آن پرداخت.
وی گفت: کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی سه سال است که روی طرحی با عنوان «اداره، خط مشی و نظارت بر صدا و سیما» فعالیت میکند. قانون فعلی صدا وسیما دارای نواقص بسیار زیادی است که که برای برای برطرف کردن انها چاره اندیشی شود که این طرح دقیقاً به همین منظور ارائه شده است.
حجتالاسلام طاهری افزود: با همه نواقصی که در مورد صدا وسیما مطرح میشود این نهاد به نسبت وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی بشتر در خدمت انقلاب بود ه است و به درد انقلاب خورده است. ضمن اینکه برای نظارت بر سایر نهادهای فرهنگی باید ابزار نظارتی مجلس بیش از پیش تقویت شود. ما هر هفته برای پاسخگویی به سؤالات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را به کمیسیون فرهنگی مجلس فرامیخوانیم که این در راستای همان بحثهای نظارتی است.
بخش دیگری از این نشست تخصصی مربوط به سؤال از کارشناسان در مورد عملکرد فرهنگی و جهادی بسیج و سپاه بود. در این بخش که بدون حضور سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی برگزار شد، محمد صادق کوشکی با بیان اینکه مدیریت جهادی نه گفتن به مدیریت اداری است گفت: سالهای ابتدایی جنگ تحمیلی که مصادف بود با توقف و حتی عقب نشینی در جبهها تفکر اداری بر جبههها حاکم بود اما از وقتی که نگاه جهادی به جبهه شد جنگ مقدس و پیروزیها نیز آغاز شد.
این کارشناس مسائل فرهنگی در ادامه بیان کرد: به این دلیل در عرصه فرهنگ مدیریت جهادی مطرح میشود که مدیریت جهادی چیزی جز ضرر نداشته است و در واقع همه کارهایش به نوعی گل به خودی بوده است.. در وزارت ارشاد فیلمهایی تولید میشود که که برخلاف ارزشها است.
حجتالاسلام زائری، کارشناس مسائل دینی نیز در پایان سخنان خود در پاسخ به این سوال مجری که با توجه به دیربازده بودن عرصه فرهنگ چه کارهایی میتوان برای به سامان رساندن فعالیتها انجام داد، به بیان یک جمله کوتاه بسنده کرد و گفت: ما نیازمند به یک قرارگاه قوی برای سامان دادن به این فعالیتها هستیم. اگر از همین ابتدای سال دست به کار نشویم امسال نیز همچون برق و باد خواهد گذشت.
بخش پایانی این مراسم تجلیل از سه نفر دیگر از هنرمندان بسیجی بود که در این بخش اسفندیار قرهباغی، آهنگساز و خواننده انقلابی، داوود عامری، عکاس انقلابی و محمد امیرزاده سلجوقی، هنرمند تجسمی مورد تجلیل قرار گرفتند.