کد خبر: 1392767
تاریخ انتشار : ۲۱ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۸

استقلال اقتصادی، نیازمند قدرت خاکریز نسل جوان است

گروه سیاسی: امام جمعه زنجان، تنها راه استقلال اقتصادی کشور را قدرت یافتن در خاکریز نسل جوان دانست و گفت: در حال حاضر، از مجموعه‌هایی همچون جهاد دانشگاهی انتظار می‌رود که در خاکریز اول قدرت اقتصادی کشور قرار گیرند و در این راستا، نیاز به مدیریت جهادی دارند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از زنجان، حجت‌الاسلام والمسلمین علی خاتمی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان پیش از ظهر امروز، 21 فروردین در نخستین نشست «شمیم معرفت» کارکنان و اساتید جهاد دانشگاهی زنجان در سال 93، با اشاره به این‌که سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در ماه‌های پایانی سال 92 از سوی مقام معظم رهبری به مسئولان عالی کشور در 24 بند ارائه شد، گفت: پس از برگزاری جلسه‌ای با مسئولان بلندپایه کشور در این خصوص، رؤسای قوا هم اعلام آمادگی کردند و برای اجرایی شدن این سیاست‌ها هم برنامه‌هایی را مطرح کردند.
وی با تأکید بر این‌که شعار هر سال بر اساس مطالعات همه‌جانبه و گسترده از سوی مقام معظم رهبری اعلام می‌شود، ابراز کرد: در طول چهار سال اخیر، این شعارها رنگ و بوی اقتصادی به خود گرفته‌اند و به صورت سلسله‌وار، مکمل یکدیگر شده‌اند و مسئولان باید پاسخ‌گوی این سؤال باشند که چه مقدار این شعارها عملیاتی شده است.

تحریم‌های داخلی و خارجی، دلایل اصلی مشکلات اقتصادی هستند
امام جمعه زنجان افزود: این امر که نمی‌توان کارنامه روشنی را در حوزه اقتصاد سال‌های اخیر کشور ارائه داد، بخشی به دلیل تحمیل‌ها و فشارهای خارجی و بخشی نیز به دلیل مدیریت‌های داخلی اتفاق افتاده است که از این دو عامل می‌توان به تحریم‌های خارجی و داخلی تعبیر کرد.
حجت‌الاسلام والمسلمین خاتمی با بیان این‌که بی‌برنامگی و نبود انسجام، عوامل اصلی تحریم داخلی هستند، اظهار کرد: وجود مقررات دست‌و‌پاگیر، نداشتن قدرت ریسک، احساس درد نکردن و اداری کار کردن، شاخصه‌هایی هستند که در مدیریت دولتی کشور، به عنوان عوامل داخلی که سبب دوری از اهداف اقتصادی مدنظر رهبری در سال‌های اخیر شده، مطرح می‌شود.
وی، کشور را به مثابه خانواده‌ای دانست که با چهارچوب‌بندی وظایف، نمی‌توان آن را اداره کرده و روح کلی آن، دل‌سوزی و عاطفه است و عنوان کرد: روحیه دل‌سوزی و جهادی کار کردن در سیستم مدیریتی کشور در کنار پوشاندن ناهمواری‌ها، موتور معیشت مردم نیز را به پیش می‌راند.

ضرورت‌ها، فرصت‌ها و تهدیدهای اقتصادی شناسایی شوند
نماینده ولی فقیه در استان زنجان با تأکید بر این‌که نباید در حوزه اقتصاد کشور، در بند الفاظ باشیم، تصریح کرد: درک ضرورت‌ها، شناسایی استعداد‌ها و فرصت‌ها و شناخت تهدید‌ها در حوزه اقتصاد، می‌تواند ما را در رسیدن به نتایج مدنظر رهبری کمک کند.
حجت‌الاسلام والمسلمین خاتمی با اشاره به این‌که چهار فاکتور قدرت علمی، استقلال فرهنگی و اقتصادی، بومی‌سازی و تجاری‌سازی، در سال‌های اخیر مورد تأکید مقام معظم رهبری قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: پیشرفت‌های علمی کشور در دهه اخیر بسیار چشم‌گیر بوده و آمارهای مجامع بین‌المللی نیز این موضوع را تأیید می‌کنند.

ملت بی‌هویت، محکوم به خودباختگی است
وی در خصوص استقلال فرهنگی کشور، گفت: یکی از هنرهای استعمارگران این است که برای تسلط بر هر ملتی، سعی می‌کنند که آنها را از هویتشان جدا کنند؛ چراکه هویت و ریشه برای ادامه حیات هر ملتی، به عنوان یک اصل مطرح است و ملت بی‌ریشه و بی‌هویت، زودتر از دیگر دچار خودباختگی می‌شوند.
این کارشناس مسائل مذهبی با اشاره به فرمایشی از امام علی(ع) خطاب به مالک اشتر که به عنوان والی مصر انتخاب شده بود، عنوان کرد: امیرالمؤمنین(ع) خطاب به مالک، توصیه کرد که سنت‌های مردم غیر‌مسلمان مصر را نقض نکند و این فرمایش ایشان، به این معناست که سنت‌های صالحه‌ای که باعث انسجام ملت‌ها می‌شود و آنان به این سنت‌ها انس گرفته‌اند، نباید نقض شود؛ چراکه ملت‌های بافرهنگ، نسبت به سنت‌ها و ریشه‌های خود متعصب هستند و همین امر سبب استقلال فرهنگی آنان است.
امام جمعه زنجان اظهار کرد: تا زمانی که شوروی متلاشی نشده بود، هدف آمریکا این بود که کشورها زیر نظر بلوک‌های شرق یا غرب زندگی کنند و امروز آنها می‌خواهند کدخدای دنیا باشند و نباید این نکته را فراموش کرد که اگر اقتصاد و منابع زیرزمینی ایران نباشد، مشکلی برای امریکا به وجود نمی‌آید و آمریکا از این واهمه دارد که ایران الگو شود.
وی، تنها راه استقلال اقتصادی ایران را از دیدگاه مقام معظم رهبری، قدرت یافتن در خاکریز نسل جوان دانست و ابراز کرد: در حال حاضر، از مجموعه‌هایی همچون جهاد دانشگاهی انتظار می‌رود که در خاکریز اول قدرت اقتصادی کشور قرار گیرند و در این راستا، نیاز به مدیریت جهادی با شتاب بیشتر، بهره‌وری بالاتر و اثرگذاری کامل‌تر در جامعه دارد.

ترور دانشمندان، سد راه اندیشه ایرانیان نخواهد شد
نماینده ولی فقیه در استان زنجان با اشاره به این‌که جهادگران جهاد دانشگاهی باید در آغاز فعالیت‌های خود در این نهاد، مجموعه فرمایشات مقام معظم رهبری را مطالعه کنند، عنوان کرد: دشمن باید بداند با از میان برداشتن افرادی همچون شهید شهریاری، نمی‌تواند جلوی اندیشه آنها را گرفت؛ چراکه دانش راه خود را یافته است.
حجت‌الاسلام والمسلمین خاتمی تأکید کرد: روحیه جهادی و عزم ملی، نیاز به تحکیم زیرساخت‌های فکری و اعتقادی دارد، چراکه همه افرادی که ثبات قدم و تفکری ماندگار دارند، در توحید و خداشناسی به درک صحیحی رسیده‌اند.
در ادامه این نشست، مهدی عباسی، رئیس جهاد دانشگاهی استان زنجان با اشاره به این‌که ساختمان جدید جهاد دانشگاهی با زیربنایی بالغ بر 10 هزار متر‌مربع همزمان با دهه فجر سال گذشته به بهره‌برداری رسید، گفت: این ساختمان با نمای سنتی در 6 طبقه احداث شده و استانداردهای آموزشی و پژوهشی روز دنیا در احداث آن دخیل بوده است.
وی ادامه داد: در سال‌های گذشته، نبود زیرساخت‌ها، یکی از مشکلات اصلی جهاد دانشگاهی در استان زنجان محسوب می‌شد که در حال حاضر با تلاش و همت جهادی، موفق شده‌ایم تا مراکز فرهنگی جهاد دانشگاهی استان را در دانشگاه‌ها دایر کنیم و موفقیت‌هایی را در حوزه‌های دیگر آموزش و پژوهش نیز کسب کنیم.

منویات امام(ره) و رهبری، چراغ راه جهادگران دانشگاهی است
رئیس جهاد دانشگاهی استان زنجان با تأکید بر این‌که این نهاد انقلابی به فرمان امام خمینی(ره) شکل گرفته و تا پایان نیز منویات مقام معظم رهبری و امام راحل را چراغ راه خود قرار خواهد داد، تصریح کرد: در حال حاضر جهاد دانشگاهی زنجان با میانگین سنی کارکنان 32 سال، جزو جوان‌ترین واحدهای کشور بوده و با همت مضاعف، سعی دارد تا در مسیری که برای آن تعریف شده است، حرکت کند.
عباسی در پایان یادآور شد: با توجه به این‌که این نهاد انقلابی برای کلیه فعالیت‌های خود، پیوست فرهنگی تعریف نمی‌کند، در همین راستا، دوره‌های معرفتی «شمیم معرفت» برای کارکنان این نهاد تعریف شده است و در سال جدید نیز ادامه خواهد داشت.

captcha