آیتالله سیدعلیاکبر قرشی، منتخب مردم ارومیه در مجلس خبرگان رهبری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، با بیان اینکه فرهنگ به مجموعهای از آداب و رسومی گفته میشود که بیانگر هویت جوامع بشری است، گفت: اگر فرهنگ جامعهای برگرفته از ارزشهای دینی و انسانی نباشد جامعه بدون شک بهسمت تباهی و فساد کشیده میشود.
وی معتقد است که آنچه امروز در اروپا از آن بهعنوان تمدن انسانی و فرهنگ بشری یاد میشود، هویت بشری و حقیقت انسانیت را به اضمحلال کشانده است و این همان هدفی است که امروز دشمن سعی دارد با ابزارهای جنگ نرم خود جامعه ما را نیز به ورطه تباهی بکشاند.
هویت انسان در دنیای غرب زیر سؤال رفته است
این مفسر برجسته قرآن کریم به برخی از آداب و رسوم غیرمتعارف کشورهای غربی و اروپایی مانند اختلاط زنان و مردان و رواج ارتباطات خارج از عرف و بدون توجیهات منطقی اشاره کرد و افزود: امروز هویت انسان در دنیای غرب بهواسطه بیبند و باریهای فرهنگی و نادیده گرفتن ارزشهای اخلاقی زیر سؤال رفته است و متأسفانه بسیاری از این عادتها در طول سالیان متمادی بهنوعی عادتهای نابهنجار برای مردم تبدیل شده است و این یک خطر جدی برای تداوم تعالی بشر است.
آیتالله قرشی با اشاره به شعار سال و نظر مقام معظم رهبری درخصوص موضوعات فرهنگی اظهار کرد: نظر معظم له درباره مباحث فرهنگی این است که فرهنگ جامعه اسلامی ایران باید از مفاهیم غنی دین اسلام اتخاذشده و منشأ یافته از منطق عقلایی انسان باشد.
رسالت خطیر فعالان عرصه قرآنی در مقابله با رخنههای فرهنگی
وی بیان کرد: اگر فرهنگ جامعه ما برگرفته از دین اسلام و ارزشهای اخلاقی این دین آسمانی باشد میتوانیم بهسوی توفیق، سعادت داشتن جامعهای پاکیزه سوق پیدا کنیم.
عضو خبرگان رهبری ادامه داد: مقام معظم رهبری در فرمایشات قبلی خود از واژه تهاجم فرهنگی درخصوص حربههای فرهنگی دشمنان استفاده میکردند ولی ایشان در سخنان اخیر خود از چالشهای این حوزه با عنوان رخنه فرهنگی یاد کردند و این بیانگر این است که امروز مفاهیم بیریشه و بیبند و بار فرهنگ مبتذل غرب در لایههای مختلف جامعه ما رخنه کرده است و این یک هشدار جدی برای مسئولان و فعالان عرصههای فرهنگی و قرآنی است.
آیتالله قرشی با اشاره به رسالت خطیر جامعه فرهنگی و قرآنی در جلوگیری از رخنههای فرهنگی و تأثیرپذیری جامعه از فرهنگ منحط غربی، با استناد به سخنان مقام معظم رهبری احیای سبک زندگی اسلامی و روی آوردن به زندگی قرآنی را از راهبردهای مبارزه با رخنههای فرهنگی عنوان کرد.
مفسر برجسته قرآن کریم تمسک به قرآن و سیره امامان معصوم(ع) و پیروی از رفتار پیامبر بزرگوار اسلام(ص) را لازمه رسیدن به توفیق فرهنگی دانست و اضافه کرد: جهاد فرهنگی نیازمند عزم اراده مردم و مسئولان است و صرف اکتفا به حرف و گفتار اهداف منویات رهبری در حوزه فرهنگ و اقتصاد را در حد یک شعار نگه میدارد در حالیکه چاره کار در این حوزه اقدام عملی تأثیرگذار است.