کد خبر: 1394942
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۳
کرمی عنوان کرد:

پراکندگی اعتبارات و عدم برنامه‌ریزی منسجم، دو مانع بزرگ بر سر راه ارتقای فرهنگ

گروه هنر: بودجه بخش فرهنگ و هنر ناچیز است؛ در چنین شرایطی نهادها و مؤسساتی داعیه کار فرهنگی دارند و به این منظور بودجه‌ای نیز در اختیار دارند که این پراکندگی اعتبارات و همچنین نبود برنامه‌ریزی منسجم فرهنگی موجب عدم تحقق اهداف فرهنگی در جامعه شده است.

شهرام کرمی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: مسئله فرهنگ چند سالی است که از جمله دغدغه‌های رهبری است و امسال این مسئله در شعار سال از سوی ایشان نمود بیشتری یافته است و با این نام‌گذاری دیگر حجت بر همه اقشار جامعه و از همه مهم‌تر مسئولان و مدیران فرهنگی و هنری تمام شده است.
وی گفت: از آن سو در تصویب بودجه‌های فرهنگی و هنری از سوی مجلس شورای اسلامی ما شاهد سهم اندکی از این منابع هستیم که اختصاص به عرصه فرهنگ و هنر پیدا کرده است و این در تناقض مستقیم با دورخیز مسئولان و مدیران فرهنگی و هنری در انجام مجموعه کارهایشان برای تحقق منویات رهبری است.
 

امیدواری جامعه هنری به افزایش بودجه در پی نگرانی‌های رهبری

کرمی تصریح کرد: مسئولان، مدیران عرصه فرهنگ و هنر و البته جامعه هنرمندان پس از ابراز نگرانی‌های رهبری در پایان سال گذشته در مورد وضعیت فرهنگ و به تبع آن نامگذاری امسال به نام «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی»، همچنان امیدوار هستند که مجلس شورای اسلامی به پیشنهاد دولت محترم، بازنگری در بودجه مصوب این بخش از امور کشور داشته باشد تا زمینه مناسب‌تری برای انجام کارهای پیش‌بینی شده و کارشناسی برای ارتقای سطح فرهنگی جامعه ایجاد شود.
این نویسنده و کارگردان تئاتر ادامه داد: حتی اگر قائل به همین میزان بودجه مصوب بخش فرهنگ و هنر باشیم، معضل دیگر این بخش که موجب شده است همچنان در اجرایی شدن سیاست‌های فرهنگی و هنری ناموفق باشیم، عدم برنامه‌ریزی منسجم و کارآمد به منظور استفاده بهینه از منابع موجود، امکانات و ظرفیت‌های سخت‌افزاری و نیروی انسانی است که باید حتماً برای آن اقدامی عاجل به عمل آید.
 

بودجه فرهنگی که در اختیار مؤسسات و نهادهای گوناگون است، بودجه‌ای مرده و ناکارآمد است

مدیر مرکز هنرهای نمایشی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران تأکید کرد: در جامعه نهادها و سازمان‌های متعددی وجود دارند که داعیه کار فرهنگی داشته و متناسب با این مجموعه اقدامات خود، بودجه‌ای هر چند ناچیز را به این امر اختصاص می‌دهند که در اصل بودجه‌ای مرده است و چندان تأثیری در روند اجرایی بخش فرهنگ و هنر ندارد.
کرمی در ادامه گفت: نگرشی سلیقه میان مدیران مؤسسات و نهادهای مذکور در هزینه کرد بودجه‌ای که به این امر اختصاص می‌دهند یکی از معضلات اصلی این بخش است که موجب هدررفت منابع مالی شده و عموماً در یک بازه زمانی شاهد حجم بالایی از کارهایی هستیم که مکرر تکرار می‌شوند و در اصل موازی‌کاری در حوزه فرهنگ و هنر است.

وزارت ارشاد باید نقش برنامه‌ریز را برای  هزینه‌کرد بودجه فرهنگی نهادها و مؤسسات داشته باشد
مدیر تالار هنر در پایان گفت: آن چیزی که مسلم است این که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی اصلی فرهنگ و هنر در کشور است؛ این وزارتخانه می‌تواند حلقه واصلی میان همه نهادها و مؤسسات باشد تا با تعامل مؤثر و مستمر بودجه‌های اختصاصی هر نهاد و سازمانی تجمیع شده و با مدیریت ارشاد صرف اولویت‌های فرهنگی و هنری در کشور شود که متأسفانه به دلیل فقدان پشتوانه مناسب اعتباری اغلب یا به سرانجام نمی‌رسند و یا در غیر این‌صورت از کیفیت لازمی برخوردار نیستند.

captcha