کد خبر: 1395874
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۰:۱۶

«بهشت دانایی» چشم انتظار مخاطبان/ نمایشگاه کتاب تهران فردا افتتاح می‌شود

گروه ادب: درب‌های بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران فردا با حضور رئیس جمهور و با شعار «بهشت دانایی در ضیافت کلمات» به روی مخاطبان گشوده می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، فردا زنگ آغاز به کار بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران یا حضور حجت‌الاسلام روحانی، رئیس جمهوری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسئولان کشوری و میهمانانی از کشورهای دیگر نواخته می‌شود و دهم اردیبهشت نیز درب‌های نمایشگاه کتاب تهران به روی مخاطبان گشوده می‌شود.

در این دوره بیش از 2300 ناشر داخلی در محل شبستان اصلی مصلای امام خمینی(ره) مستقر می‌شوند که از این تعداد 1296 ناشر عمومی، 623 ناشر دانشگاهی، 283 ناشر کودک و نوجوان، 128 ناشر کتاب‌های آموزشی در نمایشگاه امسال حضور می‌یابند و در مجموع 266 هزار و 429 عنوان کتاب به مخاطبان ارائه می‌کنند.

حضور 600 ناشر در بخش لاتین و عربی نمایشگاه کتاب

450 ناشر در بخش لاتین و 150 ناشر در بخش عربی بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، کتاب‌های خود را عرضه می‌کنند. در بخش لاتین، کتاب‌های ناشران از سوی 54 نمایندگی و در 3 سالن و در بخش عربی آثار در قالب 96 نمایندگی و در 3 سالن عرضه می‌شوند.

فضای اختصاص‌یافته به 2 بخش لاتین و عربی 7 هزار مترمربع است و در بخش لاتین 107 هزار عنوان کتاب و در بخش عربی 25 هزار عنوان کتاب وجود دارد البته با توجه به وصول کتاب‌ها آمارها در نوسان است. 15 درصد کتاب‌های ارسال شده، چاپ سال 2013 تا 2014 هستند و 60 درصد آنها حدفاصل سال 2010 تا 2014 محسوب می‌شوند.

حضور ناشرانی از 41 کشور جهان

در این دوره از نمایشگاه 41 کشور در حوزه کشورهای غیرعرب شرکت می‌کنند و میهمانان ویژه و ناشرانی از سوئیس، فرانکفورت و سایر کشورهای دنیا، در بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور می‌یابند.

بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران در سال جاری، فعالیت‌های فرهنگی و جنبی گسترده و متنوعی دارد که از جمله آنها می‌توان به سالن ترجمه، سالن تولید علم، نشست‌های سرای اهل قلم، نشست‌های اهل قلم کودک و نوجوان و بخش آموزشی، سالن کارنامه نشر، سیر مطالعاتی و مسابقات کتابخوانی اشاره کرد.

حضور 6 میهمان ویژه خارجی در سالن ترجمه

با هماهنگی‌های انجام شده از سوی خانه کتاب 6 اندیشمند و نویسنده خارجی در سالن ترجمه حضور می‌یابند. این میهمانان از کشورهای ایتالیا، هند، اسپانیا و سوریه در بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شرکت می‌کنند.

تاکنون حدود 5 هزار اثر برای ارائه در سالن ترجمه آماده شده‌اند و کار چینش این آثار در سالن ترجمه آغاز شده و این آثار در موضوعات گوناگونی چون ادبیات، دین، فلسفه، هنر و... است که به زبان‌های مختلف جهان شامل بلژیکی، ژاپنی، آلبانیایی، اردو، انگلیسی، فرانسوی، ایتالیایی، پرتغالی، چینی و... هستند و در معرض دید علاقه‌مندان قرار می‌گیرند.

بخش ناشران الکترونیک نیز در 500 غرفه و فضایی به وسعت 4500 مترمربع در این بخش مستقر می‌شوند وکه بازدیدکنندگان می‌توانند از طریق ایستگاه مترو شهید بهشتی به آن دسترسی داشته باشند و از سوی دیگر به بخش بین‌الملل نیز نزدیک است.

افغانستان؛ میهمان ویژه نمایشگاه کتاب

کشور افغانستان را می‌توان نخستین میهمان ویژه در نمایشگاه کتاب خواند؛ چرا که در سال گذشته و در بیست و ششمین نمایشگاه کتاب هندوستان به عنوان میهمان ویژه انتخاب شده بود که برنامه‌های چندانی برای آن انجام نشد و شاهد حضور ویژه ناشران این کشور در نمایشگاه نبودیم، اما امسال شرایطی ویژه برای حضور ناشران افغانستانی در نمایشگاه کتاب تهران فراهم شده است.

براساس گفته‌های مسئولان حدود 20 ناشر و 40 کتابفروش از افغانستان به ویژه از شهرهای کابل،‌ قندهار،‌ مزار شریف، هرات، جلیل‌آباد و غزنی حضور دارند و تازه‌ترین آثار خود را عرضه می‌کنند.

افغانستان به عنوان تنها کشوری که هم به زبان فارسی می‌نویسد و هم صحبت می‌کند، حضور ناشرانش در نمایشگاه کتاب ایران می‌تواند ظرفیت‌های خوبی را برای ناشران ایرانی و حضور آنها در بازار جهانی کتاب ایجاد کند و همچنین در رابطه با تبادل نشر با سایر کشورهای جهان تجربیات لازم را به دست خواهند آورد. از سوی دیگر مخاطبان نیز با این کشور و فرهنگ آن آشنا شده و ناشران افغانی نیز می‌توانند معرف فرهنگ و تمدن ایرانی در سایر نقاط جهان باشند.

captcha