کد خبر: 1397610
تاریخ انتشار : ۳۱ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۸
سردار انصاری عنوان کرد:

بهره‌گیری از ظرفیت‌های فرهنگ ایثار و شهادت در تحقق شعار سال

گروه جهاد و حماسه: قائم‌مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به فرهنگ ایثار و شهادت به عنوان یکی از مؤلفه‌های فرهنگ عمومی، گفت: برای تحقق راهبردهای مقام معظم رهبری در شعار سال باید از ظرفیت‌های فرهنگ ایثار و شهادت استفاده شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ایثار، سردار محسن انصاری، قائم‌مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران روز گذشته، 31 فروردین در مراسم افتتاح سالن اجتماعات امام خمینی(ره) دانشگاه شاهد که با حضور ثقفی، رئیس دانشگاه شاهد و جمعی از اساتید و کارکنان این دانشگاه برگزار شد با درود به روح پرفتوح بنیانگذار انقلاب امام خمینی(ره) و تبریک به مناسبت سالروز ولادت حضرت فاطمه(س) سخنان خود را حول محور تحقق شعار سال جاری در حوزه دانشگاه‌ها آغاز کرد.

وی گفت: مقام معظم رهبری چند سالی است که بر اساس تهدیدها، فرصت‌ها و توانمندی‌هایی که در کشور وجود دارد راهبردهایی را در قالب شعار سال اعلام می‌کند و به دلیل تهدیدهای اقتصادی، این امر همواره متوجه مسئله اقتصاد نیز بوده است.

سردار انصاری ضمن بیان اینکه تفکر جامع‌نگر مقام معظم رهبری در پشت این شعارها مشهود است، اظهار کرد: مقام معظم رهبری در سال جاری علاوه بر اعلام راهبردها، راهکار و ساز و کار اجرایی را نیز اعلام کردند که واقعیت‌نگری و آرمان‌گرایی از ویژگی‌های این راهبردها به شمار می‌آید.

وی یادآور شد: یکی از تأثیرات شعارهای سال، گفتمان‌سازی در جامعه است. به علاوه ما با بیان این شعارها به دنیا اعلام می‌کنیم که اسلام برای تمام شئون اجتماعی راهکارهایی دارد و مانند بسیاری از مکاتب مضمحل تک‌بعدی نیست. 

قائم‌مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: دانشگاه‌ها باید مشخص کنند که چرا در شعار سال جاری، اقتصاد بر فرهنگ مقدم داشته شده است. همچنین باید در نحوه گفتمان‌سازی و تولید ادبیات اقتصاد مقاومتی تلاش کنند.

سردار انصاری با اشاره به تقدم اقتصاد بر فرهنگ در شعار سال، اظهار کرد: فرهنگ در جامعه ما تئوریزه و الگوسازی شده است و نمونه آن تحقق دفاع مقدس بود که با فرهنگ پیش رفت، اما امروز اقتصاد برای ما در اولویت قرار داشته و فرهنگ در امتداد آن قرار دارد.

وی گفت: بعد دیگر شعار سال، فرهنگی است که زیربنای هر جامعه را تشکیل می‌دهد. در این باره فرهنگ ایثار و شهادت به عنوان یکی از مؤلفه‌های فرهنگ عمومی، قدرت‌سازی می‌کند؛ بنابراین برای تحقق راهبردهای مقام معظم رهبری باید از ظرفیت‌های فرهنگ ایثار و شهادت که همواره مایه پیروزی ما بوده استفاده شود.

سردار انصاری با اشاره به نقش دانشگاه‌ها در حوزه فرهنگ‌سازی، عنوان کرد: نحوه استفاده از ظرفیت فرهنگ ایثار و شهادت در گفتمان اقتصاد مقاومتی یکی از وظایف دانشگاه‌ها است و از آنجا که هر حرکت اقتصادی نیاز به فرهنگ‌سازی دارد باید در این زمینه نظریه‌پردازی شود و ساز و کارهای فرهنگی توسط دانشگاهیان تبیین شود.

وی ادامه داد: مدیرت جهادی یکی دیگر از محورهای شعار سال است که البته ما در این باره امتحان خود را در دفاع مقدس و روزهای سخت انقلاب و سال‌های بعد از آن پس داده‌ایم.

سردار انصاری افزود: پرورش مدیران جهادی یکی از رسالت‌های اصلی دانشگاه‌هاست که اصول و مبانی مدیریت جهادی، ویژگی‌های مدیر جهادی و زمینه‌های مجاهدپروری در حوزه مدیریت باید تبیین و مدیریت جهادی در بحران‌ها تئوریزه شود.

قائم‌مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران در ادامه به مقوله عزم ملی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه ما تجربه مثبتی در دفاع مقدس در مقابله با تهدیدها و تحریم‌ها با عزم ملی داشته‌ایم و می‌دانیم قطعا بدون اراده ملی و خودباوری نمی‌‌توان کارهای بزرگ خلق کرد و اگر ما توانستیم در صحنه‌های مختلف پیروز باشیم، به دلیل خودباوری و اراده ملی در جامعه بوده است.

وی ادامه داد: در این راستا علاوه بر اینکه دولت‌ها نقش بسزایی را ایفا می‌کنند، خواص، روحانیون و دانشگاهیان در توسعه عزم ملی نقش مهمی دارند.‌

سردار انصاری، مسئولان دانشگاه شاهد را خطاب قرار داد و گفت: توانمندسازی در تمام ابعاد فکری، مهارتی، اقتصادی، شبکه‌های اجتماعی، پرورش مدیران جهادی، مدیریت صرفه‌جویی و ... از جمله وظایف دانشگاه شاهد در ارتباط با اقتصاد مقاومتی است.

انصاری در تأکید بر اهمیت شبکه‌های اجتماعی به شبکه معتمدین معین اشاره کرد و گفت: این شبکه در حال حاضر هفت هزار عضو دارد و قصد ما رساندن این شبکه به 20 هزار عضو است و از آنجایی که شبکه‌های اجتماعی می‌توانند بستر خوبی برای ترویج ارزش‌ها و فرهنگ ایثار و شهادت باشند، توسعه شبکه‌های دانشجویی یکی از اهداف ماست.

captcha